MESAJUL lui BRANHAM (Ewald Frank) – EROARE sau EREZIE?

Prietenilor mei branhamiști-

Branham trinitar și unitar, în același timp!

Dacă iei la puricat, diferența dintre noi, să zic așa, și trinitate, este extrem de mică.  E interesant că Branham și la această temă ca și la restul are vreo două-trei variante. Mi se confirmă ipotezele că nu era stabil în nici o învățătură.

Gândiți-vă bine, că și doar la câțiva ani, dar și la peste 25 de ani distanță de la “evenimentul” de la râul Ohio din iunie 1933, el predica înflăcărat și trinitatea și unitatea în acelasi timp.Iată ce zice el:

Vedeți, voi credeți în Dumnezeu; voi credeți în Fiul, credeți în Duhul Sfânt; aceea este Trinitatea. Noi credem în ea. Întelegeți?”  (51-0506E AT.THY.WORD LOS ANGELES, CA)

Cel care a fost peste noi, Cel mort si inviat, este glorificat in Prezenta lui Dumnezeu in seara aceasta, El vine inapoi in forma Persoanei a treia a Sfintei Treimi, Duhul Sfant, si locuieste in noi si se misca si dovedeste ca sa fie acelasi Domn Isus.” (58-0208 THE.QUEEN.OF.THE.SOUTH_ SOUTH.BEND.IN)

Lasati-L sa va deschida ochii. EL este Duhul Sfant, a treia Persoana a Sfintei Treimi aici seara sa va unga ochii cu alifia lui Dumnezeu: deschideti-va ochii.” (58-0316E DOOR.TO.THE.HEART_ HARRISONBURG.VA)

Si sunt inca multe afirmatii de acest gen, una chiar in 1965 in luna aprilie

Pentru Branham trinitatea era ba de la Dumnezeu, ba de la diavol. Depinde unde predica si cum se simțea.

Ne-a asmuțit pe creștinii trinitari care explică diferit Tatăl, Fiul, și Duh Sfant. Noi am fost învățați că trinitarii cred în TREI DUMNEZEI. Este minciuna lui Branham și a acoliților lui. Nu este adevărat.

Ma intreb cum de ne-am lăsat prostiți de acest om care efectiv ne-a pus să urâm pe alții și să ne credem mai presus decât ei, deși Biblia spune că NU PRIN MERIT CI PRIN CE ISUS A FĂCUT PENTRU NOI SUNTEM SALVAȚI. Prin har.

E o chestiune mai mult de cuvântul (care sincer nici mie nu-mi place cum sună), “sfânta treime” dar la Dumnezeu nu asta contează, cred eu, ci vibrația inimii asupra ce înseamna asta.

Fiii lui Sceva au incercat ceva in Numele adevarat a lui Isus-Iahsuah, dar inima lor nu exprima, nu vibra, ce era acel Nume in realitate.

– Noi zicem unitatea in trei manifestari si ei zic unitatea in trei persoane despre Acelasi Dumnezeu al Bibliei, Dumnezeul lui Israel care s-a facut Om. Problema Unitarilor este la fel de grea cand vine despre elementele Om-Divin ca si ale trinitarilor despre Divin-Om.

– Trinitari vad in Logos, revelatia lui Elohim ca si chip vizibil in VT, o alta Persoana, Fiul, care a iesit de la Dumnezeu, si asa si pare caci Isus a zis ca El era Acela, iar Unitariani vad ca Acela era Iehova Dumnezeu Insusi si ei au dovezi ca asa este.

Trinitarii il numesc pe Ingerul Domnului, pe Logosul, pe Iehova, pe Cuvantul, pe Cel iesit de la Tatal din Duhul etern, ca fiind FIUL si pe Cel ramas DUH VESNIC Il numesc TATA, si asa este, DOAR CA Logosul, Cuvantul, nu intrase in lucrarea de OM. Dar este Acelasi.

Si Unitarieni vad acelasi lucru, dar explica diferit. Ca Fiul este Iehova, si Tatal Elohim (asta Ewald Frank o explica cel mai clar) numai dupa ce a devenit om (Ioan 1:14 Cuvantul s-a facut trup) Si asta este aproximativ la fel cu prima explicatie.

Branham spunea, dar nu el doar, ca DACA CINEVA INCEARCA SA EXPLICE PE DUMNEZEU VA INNEBUNI si tot nu va reusi.

Trinitarii nu pretind ca stiu TOTUL despre Dumnezeire, ar fi si o aroganta sa spuna asta, in schimb branhamistii si altii care cred in Unitate pretind ca stiu totul despre acest subiect, asta fiind o mare aroganta din partea lor. Eu vad ca ei nu stiu de fapt mare lucru.

– Urmariti un trinitar cand discuta despre divintatea lui Isus cu un martor a lui Iehova, acestia neaga categoric divinitatea suprema a lui Isus, dar trinitarii nu. Ei explica foarte frumos si biblic.

– Veti fi surprins sa vedeti ca ii da toate dovezile “noastre”, sa zic asa, ca sa il convinga ca ISUS este Dumnezeul adevarat si Dumnezeul atotputernic (1 Ioan 5:20, Apoc. 1:8, Ioan 14:9 etc).

– Nimeni de la fratii care urmeaza pe fratele Ewald Frank, in special, nu spune ca Tatal este Fiul si invers pentru ca ei stiu ca Dumnezeu nu poate muri, Isus a murit, Dumnezeu nu are inceput, Isus are inceput, si asa mai departe.

Asta si Branham a spus-o si plus ca a zis ca “Isus are un Tata caci El nu poate fi propriul Lui Tata”. Cam asa vad si eu. Inca lucrez la a-mi stabili noua viziune despre Dumnezeu. Nu e trinitara, dar nici ca Isus este Tatal.

Oricum, nu cu taine si stiinta devii placut lui Dumnezeu ci cu o viata traita dupa placul Lui si sa recunosti ce a facut El la cruce pentru tine.

Sa iti implinesti destinul, sa iti intelegi chemarea si sa actionezi ca atare.

– La “JESUS ONLY” exista o ramura extrema care spune ca ISUS ESTE TATAL. Eu nu o vad asa nicicum pentru ca Biblia nu arata asa ceva, dar arata ca Tatal era in Fiul. De aceea cine are pe Fiul are si pe Tatal dar si cine neaga pe Tatal si pe Fiul, este anticrist. Urmasii lui Branham cam neaga…

Cum sta treaba cu asta? E simplu dupa mine.

Dumnezeu daca ar putea fi explicat nu ar mai fi Dumnezeu.

Dar ce a lasat, este sa credem in Jertfa lui Isus ca El este Fiul lui Dumnezeu, ca om, si Domnul ca si biruitor. (“Caci Dumnezeu a facut Domn si Hristos pe Acest Isus” a zis Petru)

– Taina lui Dumnezeu este ISUS Cristos, Fiul lui Dumnezeu, dar si Domnul Insusi. Explicatiile si discutiile inutile si ale trinitarilor si unitarilor parerea mea, nu au rost, daca acestia se acuza si judeca reciproc.

– Dar ce este cel mai interesant in studiile mele si ce mi-a spus cineva care studiaza ebraica la sange este ca, tineti-va bine: DUMNEZEU NU ARE UN NUME PROPRIU -ca si ceea ce modelul uman are- CACI TOATE NUMELE LUI SUNT LEGATE DE CEVA ANUME. DE TITLURI. DE CALITATI.

Toate Numele lui Dumnezeu SUNT TITLURI.

Asta m-a dat pe spate cand am aflat caci eu eram cu gura mare impotriva trinitarilor ca folosesc titluri si nu Nume la botez. Domnul m-a smerit si lamurit in multe lucruri.

Asa am aflat si ca “Domnul Isus Cristos” sunt de fapt titluri ale lui Dumnezeu in lucrarea de rascumparare.

Domnul, Adonai este stapanul, Hristos= unsul, Isus = Eu sunt salvator….deci Numele este o REALITATE A UNEI LUCRARI, nu o fraza magica.

Pe mine ma cheama Nemes. Asta inseamna nobil. Ma cheama si Vasile care inseamna regal, rege. Pe altul il cheama Dascal dar acest nume este de fapt titlu a unei realitati care exprima o calitate.

Eu nu am stiut pana acum 3 ani despre literele -IHVH- ca fiecare litera este semnificatia evreiasca pentru Tata- Mama- Fiu- Fica si aici in “familia” asta era Numele Lui ascuns, si ca evreii ii spuneau la Dumnezeu Hasem, nicidecum Iehova.

E biblic asta? Eu asa vad in acest moment: 

“Iata de ce, zic, îmi plec genunchii înaintea Tatalui Domnului nostru Isus Hristos din care îsi trage numele orice familie în ceruri si pe pãmânt”. Nu e nume propriu ci TITLURI, TATA-MAMA-FIU-FICA.

– Minciuna ca Dumnezeu uraste trinitarii este o forma de manipulare pentru a domina oamenii si a creea dezbinare.

– Minciuna ca trinitarii ne vor obliga sa le credem doctrina este teoria conspiratiei prin care oamenii sunt manipulati si mintiti ani si zeci de ani in aceasta secta numita mesajul din timpul de sfarsit. La fel spun adventisti despre Sabat, ca vor fi persecutati si obligati sa tina duminica ca zi de odihna, si care este Semnul Fiarei si martorii lui Iehova la fel, au conspiratia despre Numele Iehova, ca vor fi obligati sa creada trinitatea de catre anticrist si Babilon. Au ideologia conspiratiei in oase si in sange. Oamenii care au crezut aceste lucruri atat de usor sunt cei mai usor de manipulat.

– Cum a scris cineva aici pe blog la un comentariu, ceva de genul: “Asa cum Sadrag, Mesac si Abed Nego nu s-au inchinat chipului nici noi nu ne vom inchina la trinitate, cand ne veti obliga”. Am citat din memorie. Ce eroism fals si ieftin. CE ILUZIE MINCINOASA.

Sunt peste 4 miliarde de alte religii si atei si umanisti, care nu au treaba cu Roma si catolicismul si nimeni nu ii va obliga sa se inchine la trinitate sau sau sa tina duminica.

Cum de sunteti inca atat de naivi, desi suntem in secolul 21?

(Cel mai periculos lucru din lume este extremismul ridicat in tarile arabe si in Europa mai ales, in acest moment. E plin de ei in vest si au venit cu ideile lor din orient dorind sa cucereasca vestul.)

– Dar fratii uita ca acolo in Daniel, era vorba despre inchinarea la chipul profetului nu la “trinitate”. Si exact asta se potriveste cu cei ce deja fac asta  de multi ani. Ei au dat Biblia la o parte pentru cuvintele lui Branham. Asta este inchinare la idolul ridicat: profetul.

– Aceste spalaturi de creier sunt foarte greu de rezolvat. Vor trece ani si ani si cei mai multi nu vor reusi sa scape de aceste toxine, otravuri care le-a acrit gandirea, viata si fiinta.

 

– Trinitarii NU CRED INTR-UN ALT DUMNEZEU, ei cred in Domnul Dumnezeul lui Israel pe care il explica putin diferit de unitarieni.

Cand fiul meu mi-a zis “Domnule…” l-am rugat sa nu mai imi spuna asa pentru ca nu e relevant, nu-mi place si nu-mi convine, ci eu vreau sa imi spuna tata sau tati. Nu adevarul situatiei era o problema, ci nevoia unei relatii conform cu realitatea tata-fiu.

Atunci m-am gandit ca am gresit mult ca am urat pe trinitari ca ei ii spun lui Dumnezeu Tata, sau Fiu, sau Duh Sfant. Este dreptul lor sa creada asa si al meu sa aleg ce sa cred.

Cand ei spun trinitate ei nu se refera la Alah-Budha-Krishna ca sa fie ceva fals ci se refera la ceea ce in toate paginile din NT gasim: Tatal, Fiul, Duhul Sfant. Ce nu este ok cu aceste titluri?

As fi penibil si ridicol sa imi urasc copilul ca imi spune tati si nu Nemes. Si tu la fel ai fi un criminal.

Inca, dimpotriva, parca ma unge mai bine la inima, se simte o relatie, ceva cald, intim cand zice TATA.

Daca ar fi asa protocolar incat sa imi spuna foarte sobru: Stapane, sau Domnule  (m-as apuca de ras) as zice: “hei tu glumesti? Sunt tati al tau”.

Isus cand a venit a zis ca a venit in “Numele Tatalui” dar nu a pronuntat nici un Nume propriu. Era vorba de calitate, de titlu, de relatie. Iar Dumnezeu spune in Apoc: “Eu va voi fi TATA, iar voi imi veti fii si fiice“.

Deci prin Numele scump al Domnului Isus de fapt noi accesam dreptul LA TITLURILE SI CALITATILE LUI DUMNEZEU (salvator, vindecator, mare preot, jertfa, etc) si aici se vede ca titlul este scopul, nu repetarea la nesfarsit a unui nume ca o formula magica.

Inca ceva. Cum vad eu.

Domnul respinge pe unii care au facut minuni si miracole IN NUMELE LUI. De ce? Pentru ca Numele nu era pentru ei manifestarea titlurilor intre Dumnezeu si ei, caci nu era o relatie spirituala autentica. (E complicat ce zic?)

De aceea intreb ce ar insemna numele Traian Basescu daca nu titlul lui dobandit, ar fi cel important? Nimic. Titlul, calitatea de Presedinte al Romaniei ii inalta numele.

Titlul da putere Numelui de aceea si la trinitari au fost sunt si vor fi multe lucrari extraordinare. De la transformari uimitoare la mari semne si minuni. Recent am aflat ca in China unii frati au fost “teleportati” ca si Filip si au scapat de executia la moarte de militia comunista.

Dar astea sunt opiniile mele, nu sunt perfecte, dar am gasit multe lucruri noi si bogate si biblice care ma motiveaza sa imi extind modul de a vedea intr-un fel mai larg dupa cum si apos Pavel a fost. Eu inca sunt “in tranzitie” cu anumite idei, dar caut sa fiu biblic in toate, ma bucur ca le pot exprima chiar si intr-un mediu toxic cum este uneori cel al branhamistilor.

Dar ceva foarte bun mi s-a intamplat: AM SCAPAT DE DEMONUL OPRESIUNII CARE MA FORTA SA CRED ASA CUM ALTII VOR SI SA IMI FIE FRICA SI SA FIU SUB STRES CA DACA NU CRED EXACT EXACT CUM TREBUIE NU AM ACCES LA DUMNEZEU !

Ma gandeam acum cativa ani: “Diavole mincinos! Sunt salvat prin Jertfa lui Isus care este Pomul Vietii, prin ce EL a facut pentru mine, nu prin cunostinta ta despre bine si rau cu asa zise revelatii inventate de tine!” Oamenii de la mesaj sunt inselati de idei nebiblice care neaga adevarul.

Sunt fericit ca atunci cand “intelegi ca Dumnezeu ti-e Tata si Isus ti-e Frate, pot lupii sa urle” cum zice cantarea.

Pun aici inca un articol despre faptul ca Branham predica si trinitatea si unitatea divinitatii. Era extrem de instabil.

http://mesajul.blogspot.ro/2014/05/exista-trinitate-in-mesaj-sau-nu.html

Ce este minciuna de pe Munte?

______________________

Sursa: https://mesajul.blogspot.ro/2013/07/branham-trinitar-si-unitar.html

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.