Rolul închipuirilor în viața lui Branham

Mesajul este fals

Încă un exemplu concludent îl voi da mai jos, cu privire la afecțiunile psihice ale lui William Branham și a suta și a mia dovadă că el vorbea deseori DIN ÎNCHIPUIRILE SALE SUBCONȘTIENTE, NU DIN ADEVĂR, nu din realitate!

El vorbea despre ce vroia să fie, nu ce era cu adevărat. Ce e un mincinos inconștient? Este un om bolnav psihic.

Branham a recunoscut că toată viața lui a fost afectat psihic.

Dar noi nu am știut ce însemna aceea și el nu ne-a spus că această boală afectează și modul de a gândi, de a trăi și de a exprima și interpreta lucruri ale vieții, credinței, relațiilor etc. Asta ne-a dus în iadul lui personal.

Branham, foarte des, nu făcea deosebire între ce era realitate și ce era ceea ce el își dorea să fie, sau își dorea ca acele lucruri să fi fost reale în trecutul lui.

Un nevrotic afectat de multe alte probleme de natura psihologică, nu poate face diferența între aceste două lucruri, creindu-și o viață falsă în paralel și ca să poată supraviețui acolo atrage oameni naivi, ușor creduli, prostuți, needucați, lipsiți de baze solide în Cuvânt și viață.

Acesta era Branham cel adevărat, nu cel care ni se arăta nouă.

Astazi spune un lucru, a doua zi spune cu totul altceva despre acelasi lucru. Asa a facut toata viata lui.

El vorbeste o data din amintiri, apoi din imaginatie. Aceste doua comori ale creierului, zona unde avem amintirile si zona unde imaginatia ne face creativi, la el erau intr-un haos total din cauza mai multor factori. (Am scris in alt articol despre
Bolile psihice in branhamism. Aveti link mai jos.)

Si faptul ca el a introdus religia si a folosit religia pe acele doua zone afectate, i-a adus succesul, dar apoi i-a adus si distrugerea, deoarece a vrut sa atraga pe oameni in universul lui imaginar, inchipuit iar cei care refuzau erau facuti in tot felul de nume rele, iar cei, naivi, care il urmau au fost numiti Mireasa, tot din inchipuirile lui amestecate cu adevaruri biblice.

Asa a atras la el oameni cu psihicul slab, bolnav, needucati in domeniul Bibliei, fara studii superioare, ignoranti, fara o pozitie si cunoastere solida a principiilor de viata, umanitate, biblice. Branham a mai atras si oameni care cautau un sens spiritual mai profund in viata decat simpla apartenenta la o biserica traditionala. Asa ne-a inselat el pe noi.

Daca noi am fi stiut ca el nu a descoperit nici Epoci nici Peceti nici altceva si ca le-a copiat si modificat ca sa se puna pe el in pozitie mare si sa injoseasca alti crestinii NICI UNUL DINTRE NOI NU AR FI CREZUT MESAJUL PENTRU CĂ AM FI STIUT ATUNCI CE STIM ACUM: BRANHAM A MINȚIT!

Unul din rolurile majore ale inchipuirilor sale a fost sa isi consolideze pozitia pe care dorea el sa o aiba.

Isi dorea sa fie numit inger? Inchipuirea l-a ajutat.

Isi dorea sa fie Ilie prorocul? Inchipuirea l-a ajutat.

Isi dorea sa fie Fiul Omului? Inchipuirea l-a ajutat.

Isi dorea sa fie Dumnezeu in carne umana? Inchipuirea lui deja bolnava, l-a ajutat.

Tot ce era ascuns in subconstientul sau, toate dorintele lui, au fost transmise inchipuirii ca sa manifeste in exterior acele dorinte ascunse. In acest fel el a cautat versete biblice care sa se potriveasca oarecum cu ideile lui si le-a proiectat ca si realitati, ca si adevar.

Apoi a asociat cu intâmplări din viata lui, iar daca acestea lipseau, LE CREA CU O USURINȚĂ FANTASTICĂ! A creat evenimente care nu au existat. A creat cifre care nu au existat. A creat situatii care nu au existat niciodata. A inventat povesti pur si simplu ireale.
Fiti atenti:Imediat cum a văzut revista cu norul acela, PE LOC A INVENTAT O ALTA POVESTE. O POVESTE TOTAL DIFERITA DE TOT CE SPUSESE INAINTE DESPRE SUNSET SI DESCOPERIREA CELOR ȘAPTE PECEȚI. 

A inceput sa spuna din acel moment, a inventat ca el a fost sub acel nor in 28 februarie 1963, când de fapt el însuși era în altă parte. Predicile sale, cuvintele sale il arata in o cu totul alta locatie la acea data si in alt context, total diferit si care NU ARE NICI O LEGĂTURA CU NORUL. De ce nu a spus nimic pana atunci? Pentru ca nu a fost nimic de aceea.


Când a auzit dupa anul 1950 prorocia sorei Anna Schrader “…asa cum Ioan Botezatorul a premers prima venire a lui Hristos…” dupa ce i-a scos din prorocie pe “alți evangheliști”, IMEDIAT BRANHAM A PLASAT ACELEASI CUVINTE ÎNAPOI IN 1933 LA BOTEZUL DE LA RÂUL OHIO, DESI ACOLO NU FUSESE ASA CEVA, CREÂND O CU TOTUL ALTĂ POVESTE, PE CARE NICIODATĂ NU A MENȚIONAT-O TIMP DE APROAPE 20 DE ANI desi a predicat si a scris brosuri si cărticele multe in care a spus totul despre el dar acele povesti nu. De ce? Pentru că nu a fost la inceput vorba de asa ceva!

El a spus ca NICIODATA NU A LUAT OFERTĂ DE BANI DE LA ADUNARE SAU IN EVANGHELIZĂRI si apoi zice că multumește adunării si oamenilor pentru că intotdeauna i-au dat sprijin prin oferte de bani, cadouri si daruri diverse.


El zice că a refuzat oferta de Cadilllac de la Oamenii de Afaceri Crestini, deoarece nu se cuvine ca un predicator ca el să aibă asa ceva. A spus asta ÎN TIMP apropiat, AVEA CADILLACUL ÎN GARAJ!!! 


Branham si-a inchipuit ca sa rugat pentru regele Angliei si ca acesta s-a vindecat pe loc. Dar regele Angliei a murit dupa aceea nu s-a vindecat. Ba a suferit mai mult si o operatie grea de plămâni. Nu există nici o dovadă, nici o fotografie, nimic să dovedească că Branham a fost la el.


A fost inchipuirea lui. A fost dorinta lui personala poate. Asta e altceva. Poate s-a rugat pentru regele Angliei acasa la el, la Branham, pe genunchi, asta da, e posibil, dar e cu totul altceva. 


Branham nu vorbea din adevărul zilnic, ci deseori era închipuirea lui amestecată cu anumite părți reale. 


Si faza cu vizita îngerului, a fost de fapt vizita lui Avak, vindecatorul armenian, la Branham. A fost intâlnirea lor si acesta l-a învățat pe Branham despre vindecarea divină. Voi scrie despre asta. 


Branham a transformat intâlnirea aceasta cu vindecătorul Avak intr-o intreagă mașinărie de succes evanghelistic. De aceea Branham zicea mereu că un inger este un mesager. Astfel că îl putea numi pe Avak înger, trimisul lui Dumnezeu, deoarece acesta era ca un mesager. Branham nu se simțea vinovat că spune asta, deoarece în parte, era adevărat pentru el asta.


Branham se vedea deseori fratele mai mare care a trebuit să muncească din greu să crească pe cei 10 frati ai săi după ce tatăl său a murit, pe când el era înca un copil. Dar tatăl său a murit in 1936. Branham nu era copil atunci. Avea peste 27 de ani când tatăl lui a murit, si avea biserica, familie si un Ford nou, era plin de bani. Dar îi plăcea lui să dramatizeze, să facă tragedie, să impresioneze audiența, să facă oamenii să plângă, să îi emoționeze.
Branham inventa lucruri imaginare dupa dorinta inimii lui.Amesteca lucruri imaginate cu cele reale si creea o tocana preferata de el, pentru a-si duce planul mai departe.Vom vedea mai jos inca un exemplu foarte clar.
Branham nu făcea diferența tot timpul între partea ficțională/inchipuită si realitatea din lumea in care el traia. El credea că CE ÎȘI DOREA EL SĂ FIE, CHIAR A FOST REAL, ESTE REAL SAU VA FI REAL. Asta e boala psihică a lui Branham.Și oamenii îl credeau și il cred și azi nu conta câte fabule scotea pe gură. Iar cei care știau că minte si că fabulează, nu îl credeau, îi spuneau că nu are dreptate, iar Branham îi critica, îi acuza, îi numea necredincioși sau sămânța șarpelui.Răutatea ascunsă a lui Branham se vedea in asemenea situații, nu atunci când toți îl periau. In ultimii ani în special a devenit atâta de rău încât i-a numit pe oameni porci, pe femei scroafe, pe crestini sămânța șarpelui, si nu se mai sătura să urle, să țipe, să acuze.El fabula lucruri care se potriveau cu viziunea lui ireala despre el insusi.Toata viata lui e plina de fabule si amestecuri de lucruri reale cu minciuni. Veti vedea si mai jos exemplul care m-a convins deplin ca Branham era afectat grav psihic. Nu am nici o indoiala.
El se proiecta pe sine in zone spirituale de top sau in drame in care îi plăcea la nebunie să se afle si să se creadă infailibil sau de compătimit.De aceea mulți din liderii de la mesaj sunt atât de asemănători cu el. Trufia, mândria si aroganța lor este de-a dreptul satanică si asta în timp ce tot ei se victimizează că cineva le face rău lor sau le-a făcut cândva, că ce mult ei au suferit.
Ei se cred alesii Domnului in timp ce urăsc si se distrug unii pe alții și mint pe alții zilnic, fără nici o ezitare, fără nici o treabă, fără nici o remușcare.
Eu cred că lupta interioară de care Branham ne-a spus deseori că o duce, se trăgea de la lupta adevărului cu minciuna, din el însuși.
Cred ca a suferit mult din cauza asta, imi pare rău pentru el, ca om spun asta, ca ființă umană, dar acesta este motivul urii sale față de acei care nu l-au acceptat.Îl durea enorm când acestia nu il credeau. Când ei NEGAU “REALITATEA” LUI INCHIPUITĂ il durea tare. Îi furau visul lui SF despre el însuși. Îi furau singura cale psihologica a lui de a supraviețui. Era separat de propria lui realitate si acolo vroia să trăiască. Nu e de mirare că a vrut să se sinucidă, de 3 ori cel puțin, spune el. (acelasi duh poate l-a condus pe Jim Jones care a manipulat 1000 de oameni in 1978, dintre care 300 de copii să se sinucidă in masă. Jim Jones era prietenul lui Branham si credea mesajul lui Branham si țineau adunări impreună. – NU E GLUMIT, deci, a rămâne  branhamiști, dragi frați români sunteți, voi și copiii voștri, în mare PERICOL!) [în roșu e sublinierea re-posării de aici]
Si cum durerea naște ură si acțiune negativă,  și Branham  a început să atace si el  pe cei care nu il credeau. Îi ataca fără milă, renunțând foarte usor la baza mesajului Evangheliei: SĂ IUBEȘTI ȘI SĂ SLUJEȘTI ALTORA.
Ura, dezbinarea, exodul asa zis, chemarea afară, fals numită asa, separarea de altii, discursul emoțional negativ, toate acestea deveniseră forța și puterea lui. Putere auto-distructivă. (asa e la mesaj și la Cluj, si în alte orase din Romania si in lume. Asa a reusit si Jim Jones, Paul Schaffer, Leo Mercer, toți lideri formați de Branham si Frank, să țină în sclavie, să mintă, să abuzeze, să tortureze fizic și emoțional, și să ucidă chiar mii de oameni.)
Apoi ca sa isi consolideze pozitia, avea nevoie sa creeze lucruri si mai grandomane despre sine insusi ajungând sa se creadă DUMNEZEU PENTRU ACEST TIMP ca să reducă la tăcere vocea interioară a amintirilor care îi spuneau că NU E ADEVARAT nici cu trimiterea de la râul Ohio, nici nu ingerul, nici cu norul nici cu descoperirea Epocilor, peceților, tainelor si restul din ele.
Daca se crede Dumnezeu, adica maxim-ul posibil, poate va reduce la tacere vocea interioara a adevarului care îi șoptea zilnic că el MINTE. Dar Branham a numit deseori vocea aceasta ca fiind drept DIAVOLUL, deoarece il făcea să se indoiască de el insusi. Dar acea voce nu era diavolul. Ce prostut era Branham. Ce naiv. Ce copil era.
Acea voce era doar zona de amintiri din creierul lui care îi transmitea conștiinței sale, că nu e adevarat ce spune el despre acele lucruri. A reusit temporar să își astupe “vocea diavolului” dar asta i-a adus distrugerea in final. A devenit șarlatan fără să stie ce face. Sau a stiut ce face? Nu am un răspuns clar aici.
Nevrotismul lui, isteriile, țipetele, urletele, acuzațiile, boala de ulcer, nervii la pământ, depresia și tot ce ne spunea că are, i s-au accentuat atunci când amintirile se “băteau” cu inchipuirile false în creierul lui. Este o disonanță cognitiva. Lipsa unei armonii, lipsa congruenței intre informațiile care există în mintea lui.
Cu alte cuvinte, zona de amintiri din creier îi spuneau că ele nu au depozitate astfel de informații (cu râul Ohio, vizita îngerului, descoperiri de taine etc) în ele, dar Branham punea presiune pe inchipuire (imaginatia pervertita) ca sa îi creeze universul lui personal asa cum el îl dorea, asa cum el îl vedea potrivit pentru sine, influențat de nevoia de a supraviețui, de forțe întunecate sau un egocentrism diabolic.
Are sens? Are!
Daca dupa ce Branham si mesajul lui a fost dovedit ca fiind fals si mincinos, voi considerati ca inca trebuie sa îl urmați, ar trebui să vă intrebați care e problema adevărată cu care voi vă confruntați la nivel mental si mai ales duhovnicesc. Aveți probleme, asta este 100% sigur.
Dacă voi puteți urma orbește un om bolnav psihic dovedit și mincinos dovedit, cum a fost Branham…  mergeți înainte. E treaba voastră, alegerea voastră, nu e treaba mea.
Ce vreau să spun cu asta este că asta arată că voi aveți cam aceleași probleme la nivel emoțional, psihic și mental.
[Editorul de pe acest blog: voi, cei care credeți, sunteți manipulați de un duh de minciună satanic. Voi credeți “sincer”, chiar dacă nu sunteți mulțumiți, bucuroși și fericiți pe deplin. Nu aveți acces la învățături elementare care să vă dea eliberarea, cum ar fi:
5. Aşa vorbeşte Domnul: “Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor şi îşi abate inima de la Domnul!
6. Căci este ca un nenorocit în pustiu şi nu vede venind fericirea; locuieşte în locurile arse ale pustiului, într-un pământ sărat şi fără locuitori. – IEREMIA, 17:5-6 – dar citiți mai mult din acest capitol, să observați contrariul, pentru cei care se încred în Dumnezeu.

Adică, branhamiștii, cred spusele unui om, minciunile și închipuirile sale psihice (schizofrenice). Cum a putut un om sau un altul sau alții să vină cu minciunile lor satanice și să pretindă că ei completează Biblia, Cuvântul … mesajul? Păi nu asta face și Biserica Ortodoxă? Cu Sfânta lor tradiție? Și pe ei îi cred mulți, foarte mulți oameni, mult mai mulți decât sunt și pot fi vreodată branhamiștii! Duh de minciună e și la unii și la alții, erezii după erezii. Dar de la ortodocși trec la Biblie, la pocăință și credință adevărată; dar de la branhamiști, mai puțini – IATĂ că acum aveți ocazia să puteți cântări mai bine calea și omul bolnav pe care l-ați urmat orbește. E timpul să schimbați macazul și să reveniți la SOLA SCRIPTURA]

Singura mea treabă este să mă asigur că ce scriu aici este corect si este obiectiv si in acelasi timp dându-vă șansa să comentati liber si să corectati dacă am gresit. ASTA NIMENI dintre voi NU O FACE. Toti ceilalti branhamisti si frankisti au blocat accesul la comentarii pe youtube, facebook si blogurile lor. Le este frică.

Sunt niste slabi, niste fricosi, dar mai ales iresponsabili care nu sunt interesati de adevar, ci de promovarea acestei inselatorii a lui Branham si Frank. Acesti barbati sunt de fapt niste purtători de duhuri ale unor femei slabe. Sunt corupti, ipocriti dar si foarte mincinosi.

Stiti ce mă mir? Că de fapt ei ar trebui să vină după noi cu dovezile că Branham a fost corect, să ne arate dovezi si să se lupte să ne salveze, dar când colo, ca lașii, ei fug de adevar ca să nu fie demascați. Rușine lor!Păi ce Absolut au ei dacă nu pot să il dovedească? De fapt e putrezit tot mesajul orei. Tot e putred si s-a prăbusit. Minciuna nu poate sta in lumina adevărului!

Ei vor duce lupte mentale grele deoarece ADEVARUL NU SE LASA BATJOCORIT! Adica el vine si revine in minte. El nu cedeaza.Acum voi stiti că Branham a mințit, ca a înșelat, dar continuați să mințiți oamenii.

Imi este mila de voi in sensul compasiunii. Stiu sigur ca veti pierde intr-o zi totul deoarece voi nu traiti in propriul vostru adevar. Traiti o minciuna.

 Eu ma pregatesc de cativa ani, tocmai pentru acele zile ale prabusirii voastre, ca sa va pot ajuta. Si stiti de ce fac asta? Pentru ca nimeni nu va poate iubi in mod autentic cand va prabusiti asa cum o face unul care candva a trecut pe acolo. Nimeni.
In secta voastra de la mesaj prabusirea unui om este = cu distrugerea lui, dar in mod evanghelic si mai mult, uman, nu este deloc asa.

Iata mai jos un alt exemplu elocvent care ne arata psihologia lui Branham, erodata atat de grav incat de la o zi la alta el schimba scenariile si povestile. De LA O ZI LA ALTA.Ei bine, tot asa a facut cu toate celelalte, cu norul, cu botezul de la râul Ohio, cu Epocile, cu Pecetile, cu profetul Ilie, cu tainele descoperite, etc.

Branham vorbea din INCHIPUIRE, NU DIN REALITATE. Sau le amesteca. Folosea imaginatia lui bolnava ca sa impresioneze multimile cu povesti siropoase, sentimentale, emotionale etc.

El a confundat amarnic CREDINTA PERFECTA in binele vietii, in promisiunea lui Dumnezeu, cu MINCIUNA DESPRE TINE INSUTI.Sa va explic.Este cu totul una sa spui ca prin credinta totul e posibil, si sa lupti, să crezi că poti să devii ce visezi să devii (medic, inventator, predicator, inginer, pilot, om de afaceri de succes, artist, sportiv etc.). Sau să crezi in vindecarea ta sau a cuiva. Astea sunt posibile. Cu toti le experimentăm din diverse forme.Dar e cu totul alta să spui că prin credință poti deveni diferite lucruri inchipuite false care distorsionează, care deformează realitatea ta biologica, istorică, prezentă, care distruge adevărul psihologic si spiritual despre tine insuți.Am mai spus si in alt articol, Branham avea nevoie de o altă realitate, de o identitate falsă, pentru a supravietui intr-o lume simpla si frumoasa, dar pe care el a trebuit sa o faca urâtă si murdară, ca apoi să pară salvatorul ei. El mesagerul, unicul, singurul, vine si salvează biserica.Ati inteles?Traia din inchipuirea lui rupta de realitate. Si daca s-a mintit pe sine, ne-a mintit si pe noi de fapt.

Urmariti ce spune el, apoi faceti diferenta intre ceea ce este o amintire, si ce este o inchipuire. Atunci veti intelege rolul acestora mai clar dar si veti intelege cum Branham le-a pervertit.

Tot la fel, cand veti reciti predicile lui, urmariti aceste aspecte si veti fi socati sa vedeti ca acest om este intr-o situatie extrem de delicata si grava. Pur si simplu inșală milioane de oameni cu inchipuirile lui.

Fără aroganță, dar cred ca Branham trebuia sa se faca scriitor de cărti SF. Ar fi avut succes, fără să pară un șarlatan.

Ajungem acum la exemplele de unde mi-a venit ideea pentru acest articol.

Branham zice:

“M-am nascut intr-o casa pacatoasa. Tatal meu si mama, oamenii dinainte de ei sunt catolici. Si tatal meu si mama s-au casatorit in afara Bisericii si ei nu erau deloc religiosi. Si eu nu am fost NICIODATA in biserica până am devenit un tânăr bărbat cam de douazeci si… douazeci si cinci de ani.” 51-0501

A DOUA ZI ACELASI BRANHAM SPUNE:

“Îl iubesc pe Paul Rader. Oh, am fost un copil mic si stateam la picioarele lui atunci cand el ne invata. El predica. Imi amintesc una din predicile sale predicate cand el a fost in ceva camp si oh, ce a avut loc…” 51-0502

Cu alte ocazii tot Branham spune:

“Ascult acel glorios cantec vechi “Crede Numai” a lui Paul Rader, scriitorul acelei cantari. Am fost doar un copil mic si stateam la picioarele lui cand el a scris acea cantare. Ghiciti putin, de atunci el stia ca acesta va fi cantecul meu de baza in jurul lumii… 51-0729A

E-4 Imi aminteste aici la Fort Wayne, cu ceva timp in urma, ca era un om, unde…acest cantec a lui Paul Rader, obisnuia sa fie in acest oras. Cred ca aceasta a fost despre ultima mare trezire pe care Chicago a avut-o vreodata, o adevarata trezire care a scuturat in zilele lui Paul Rader si Armedea, unii din ei. Si el a scris acel faimos cantec “Crede Numai” care a fost apoi si cantecul meu tematic. Eu nu l-am auzit niciodata pana intr-o noapte, si eu nu am stiut ca Paul scrisese acea cantare si odata cand pianistul meu a cantat-o, acesta doar a atins inima mea. Am folosit cantarea apoi de-a lungul tarii si in campanii si puteati auzi oamenii cantand-o.

WHAT.THINK.YE.OF.CHRIST_ CHICAGO.IL SUNDAY_ 54-0321

E-56 El, Paul Rader, a predicat aici la Chicago Gospel Tabernacle, el a pastorit aici, eu presupun ca multi dintre voi l-ati auzit, un om mare. Eu l-am auzit o singura data in viata mea cand am fost un copil mic. THE.GREAT.COMING.REVIVAL.AND.THE.OUTPOURING.OF.THE.HOLY.SPIRIT_ CHICAGO.IL SUNDAY_ 54-0718A

Ati vazut ce poate spune Branham de la o zi la alta?Avem deci un Branham care toata viata lui ne-a spus ca a fost sarac, a crescut in familie de necredinciosi, care erau traficanti de alcool, mafioti, batausi care se ucideau cu cutitele, si care pana la 25 de ani nu a avut parte de nimic crestinesc si avem un alt Branham care toata viata lui ne-a spus ca a crescut la picioarele lui Paul Rader, a invatat de mic calea lui Dumnezeu in biserica, ascultand predici, invataturi sfinte si a avut experiente supranaturale ocazionale.(Si avem inca un Branham care amesteca uneori aceste doua personalitati ale sale. Despre asta voi scrie altadata probabil.)Care a fost adevarul si care a fost inchipuire aici?

Va dau si un test! Ganditi-va putin, nu e greu.

Ok, haideti sa va explic.

El nu a fost in biserica pana pe la 25 de ani. – Este adevarat (dovezile arata totusi cam varsta de 22-23 de ani. Aici il putem “scuza” pe Branham pentru nu si-a amintit exact varsta, iar asta nu e o minciuna.)

Dar este adevarat din ce a zis si faptul ca EL NU A AUZIT NICIODATA CANTAREA “CREDE NUMAI” PANA CAND ACEL PIANIST A CANTAT-O. Prin asta Branham ne spune ca toate celelalte relatari spuse de el, legate de copilarie, de Paul Rader si cantarea Crede Numai, sunt false.Deci Branham ne minte. El fabuleaza, el inventeaza. E simplu de observat asta.

Acum vedem inchipuirea lui – fabulele lui, inventiile lui, dorintele lui- pe care acesta a proiectat-o ulterior ca fiind un adevar, desi nu a fost adevarat.

Inchipuirea lui Branham, dorinta inimii lui era si ca el ar fi vrut sa stea la picioarele lui Paul Rader de mic copil, si sa asculte predici, sa creasca in biserica, sa invete cantari si sa fie martorul marelui eveniment cand Paul Rader a primit inspiratia pentru cantarea “Crede Numai”.

Eu cred personal, e opinia mea doar, ca Branham avea momente cand ar fi vrut sa nu fie in copilaria sa martor al betiilor si scandalurilor tatalui sau, a familiei Branham, sa nu vada atata rau in jurul lui.Asa ca pentru a supravietui, Branham si-a creat mental, in paralel o viata, o copilarie fericita imaginara, inchipuita, ca sa poata rezista dpdv mental. Era instabil emotional. Era despartit de realitatea propriei sale vieti normale. Sa nu cedeze psihic. Sa nu urasca viata. Sa nu se sinucida.

Acesta este rolul inchipuirilor lui Branham! Supravietuirea! 

Asta in prima faza. Apoi a urmat constructia vietii conform cu toata inchipuirea, cu tot scenariul lui personal. Ulterior a continuat si cu trufia lui, cu auto proclamarea falsa ca mesager/profet/inger unic mondial.Despartit de realitate isi creea singur un drum imaginar in care viata lui avea sens si directie. Altfel nu putea inainta nicicum.

Am aflat, iata, in final motivul pentru care Branham a fost atat de haotic si contradictoriu. Slava Domnului pentru intelegere!

Am fost calauzit “divin” pana la acest punct in aceste zone adanci ale psihologiei lui Branham, deoarece chiar am vrut sa aflu pentru mine personal, dar si pentru voi, sa va ajute aceste studii reale si obiective pe care le-am facut in ultimii ani, fara sa ma departez de la Cuvant, de la iubirea pentru cititori si sa respect si nivelul duhovnicesc al situatiei si analizei.

Ati inteles acum? Va este clar acum?

Cercetati, oameni buni! Cercetati. Nu este responsabilitatea voastra ca lideri, ca predicatori sa cercetati? Atunci cercetati. Fiti barbati. Fiti oameni. Fiti voi insiva nu fiti copia cuiva.Nu va porunceste voua Cuvantul sa nu credeti orice ci să cercetaţi duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu”? Ba da va porunceste. 

Si atunci de ce considerati ca un lucru gresit cand eu sau altii am cercetat aceste lucruri? Si de ce credeti ca e gresit sa verificati si pe Branham si Frank si pe altii cu pretentii exagerate? Nu e gresit deloc. E porunca dumnezeiasca nu e gresala!

Va rog nu ma faceti sa ma gandesc la voi ca la niste pui de gostat de gaina slabi, fricosi, impotenti spiritual, fara personalitate, fara coloana vertebrala, goi si niste neputinciosi, slugile oarbe ale lui Branham si Frank si altor oameni care nu dau doi bani pe voi. Asta sunteti voi original? In planul original a lui Dumnezeu asa ati aparut? Niste papagali a lor? Niste lingusitori marunti? Asta sunteti voi?EU REFUZ CATEGORIC SA CRED ASA CEVA DESPRE VOI! DE ACEEA RIDICATI-VA ACUM! RIDICATI-VA SI CERCETATI TOATE LUCRURILE!

Refuz sa cred asa ceva despre voi, desi imi dati zilnic toate motivele sa o fac. Cred in omul original, omul adevarat, care nu e sclavul minciunii si falsului.Intelegeti de ce Branham spunea un lucru astazi si maine altul despre acelasi lucru?

Asa a facut cu 99% din povestiri si din intamplarile din viata lui. A mintit in mod constient si inconstient. A inventat lucruri. A amestecat adevaruri cu falsele lui inchipuiri numindu-le experiente personale.

Inutil sa comentez mai mult. Dar este totul clar si dovedit. Sunt lamurit deplin. Inteleg deplin. Sunt multumitor Cerului pentru asta. Si pentru toti cei ex mesaj care au iesit afara din inchisoarea asta.

Pentru el, orice vroia sa spuna, o spunea, si pentru el chiar era un “adevar”, provenit din inchipuirile sale mincinoase. Si asa ne-a invatat si pe noi. Sa credem toate inchipuirile lui. Sa nu ne indoim de ele. Asa este peste tot la mesaj.

Ba dimpotriva, Branham a promovat amenintarea, intimidarea si spiritul de frica, sa ne fie frica si groaza sa ne gandim cumva ca el ar putea fi gresit.

Stiti de ce a facut asta? Pentru a nu îi fi atacat universul lui mincinos, care era singurul loc de refugiu mental pentru el. De aceea liderii care il urmeaza sunt la fel SI DOAR O MINUNE II POATE ELIBERA DE CORUPTIA ASTA SUFLETEASCA. E o inchisoare groaznica, de unde nu se mai poate scapa. Este Alcatrazul spiritual. Nu se poate evada de acolo. Sunteti prinsi! Nu puteti iesi. Asta e clar.

Dar dincolo de manipularile acestui mincinos cronic pe nume Branham, amintiti-va ceva important de retinut: inchipuirea rămâne inchipuire si aceasta nu este un adevar. Nu este adevar, nu a fost adevar si nu va fi veci adevar! Pricepeti?

De ce oare pentru liderii de la mesaj si urmasii acestuia este atâta de greu de crezut ca o minciuna este o….. minciuna? 

Măi fratilor, mai liderilor, măi oameni buni, măi pastorilor, măi predicatorilor dragi, este chiar atat de greu sa discerneti lucruri asa de simple?

De ce ati crede ca minciuna e adevarul? Eu nu va inteleg deloc!

La nivelul vostru, unii de 25 de ani predicati, si sa va purtati ca si oameni care nu pot discerne deloc, e un lucru chiar foarte grav. Care este motivul real ca nu puteti accepta acest lucru simplu de dovedit? Nu va inteleg.

Sa fie faptul ca sunteti corupti spiritual si sufletul vostru nu mai apartine adevarului? Foarte posibil.

Voi nu puteti apartine de adevar dar sa fiti nascuti din minciuna, crescuti in minciuna, spunand minciuna, promovand minciuna, pe drumul mortii in minciuna. Nu aveti cum sa fiti in adevar.

Voi traiti in visul mincinos a lui Branham. Viata voastra este in robia inchipurilor mincinoase ale unui bolnav psihic. Sunteti captivii altor oameni cu psihicul dereglat de ideile lui Branham.

Voi nu traiti in planul lui Dumnezeu pentru voi. Voi traiti ideile lui Branham! Eliberati-va fratilor.

Viata este prea valoroasa pentru a trai in viața altuia, in universul mincinos al unui profet fals, si nu in Imparatia dragostei Fiului Sau, daca ati ales calea crestina. Pierdeti mult. Pierdeti de fapt TOTUL.

Sa stiti ca nimeni nu poate schimba asta in vietile urmasilor mesajului…decat ADEVARUL singur. (Ioan, 8:32)

Curajul vostru de a cerceta, de a trage singuri concluzii si de a vorbi cu altii despre adevar, da, acestea vor schimba totul.

Va urez mult curaj si mult succes dragi cititori!

Fie ca Adevarul sa triumfe!Nu eu sunt dusmanul vostru!

Un adevarat prieten va spune adevarul si va indeamna sa cercetati toate lucrurile fara frica.

Eu sunt adevaratul vostru prieten, in acest context. Da, par simplu, dar sunt foarte puternic bazat pe adevar.Sunt omul care va iubeste in duh si in adevar.

Aceasta este adevarata mea dovada de iubire neprefacuta pentru toti liderii si urmasii mesajului lui Branham si Frank!

Va cer sa aflati acum cine este adevaratul vostru inamic.Va dau mai jos un indiciu biblic sa il identificati!

Da, va dau un indiciu clar cu ajutorul caruia care il puteti prinde pe adevaratul vostru dusman chiar astazi, chiar in urmatoarele ore, daca iubiti adevarul. 

Ma rog si declar ca aceasta zi, 11.06, sa fie ziua cand lanturile sectarismului, fricii, minciunii, manipularii si ratacirii incep sa se rupa de pe sufletul, mintea si din spiritul tau!

 Acesta este indiciul: 

“Ori de câte ori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii.” Ioan 8:44b

 Aici jos aveti si alte articole inrudite cu acest articol, pe care le recomand tuturor celor interesati de adevar, pentru studiu si cercetare a lucrurilor. Si mai sunt prin blog articole foarte evidente care arata din predicile lui Branham lucruri care nu ne-au fost spuse clar.Va rog cercetati-le.Rugati-va, studiati, tineti post 3-5 zile doar cu apa, ca sa primiti o minte clara in timpul cercetarii si studiului. Va promit ca veti simti diferenta. Nu fiti superficiali si ignoranti, va rog.Viata voastra chiar conteaza.
***
Branham trinitar si unitar
Boli psihice in branhamism:
Nici o taina si nici o descoperire in mesajul orei! http://mesajul.blogspot.ro/2014/05/nici-o-taina-si-nici-o-descoperire-in.html
Descoperire sau plagiatura?
FALS, FALS, FALS:
Catre liderii de la mesaj:

http://mesajul.blogspot.ro/2015/09/catre-liderii-de-la-mesaj.html

 
Referinte biblice impotriva minciunii

– Psalmii 119:163 Urăsc şi nu pot suferi minciuna, dar iubesc Legea Ta.

– Proverbele 8:7 Căci gura mea vesteşte adevărul, şi buzele mele urăsc minciuna!

– Ioan 8:44 Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.

– Efeseni 4:25 De aceea, lăsaţi-vă de minciună: „Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul”, pentru că suntem mădulare unii altora.

– 1 Ioan 2:21 V-am scris nu că n-aţi cunoaşte adevărul, ci pentru că îl cunoaşteţi şi ştiţi că nicio minciună nu vine din adevăr.– 1 Imparati 22:22 Domnul i-a zis: „Cum?” „Voi ieşi”, a răspuns el, „şi voi fi un duh de minciună în gura tuturor prorocilor lui.” Domnul a zis: „Îl vei amăgi şi-ţi vei ajunge ţinta; ieşi şi fă aşa!”
– 2 Cronici 18 :21 „Voi ieşi”, a răspuns el, „şi voi fi un duh de minciună în gura tuturor prorocilor lui.” Domnul a zis: „Îl vei amăgi şi vei izbuti; ieşi şi fă aşa.”

– Psalmii 5:6 şi pierzi pe cei mincinoşi; Domnul urăşte pe oamenii care varsă sânge şi înşală.

– Psalmii 26:4 Nu şed împreună cu oamenii mincinoşi şi nu merg împreună cu oamenii vicleni.

Continue reading Mesajul.blogspot.ro

5 thoughts on “Rolul închipuirilor în viața lui Branham

 1. Dragă Lucy, atenție la cuvinte, ceea ce va semăna omul, aceea va și secera. Fiecare răspunde de el însuși, ce gândește, ce scrie, ce face.

  Apostolul Luca, în capitolul 6 sumarizează care e atitudinea creștinului după voia Domnului:

  37. Nu judecaţi, şi nu veţi fi judecaţi; nu osândiţi, şi nu veţi fi osândiţi; iertaţi, şi vi se va ierta.
  38. Daţi, şi vi se va da; ba încă, vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura.”
  Har și pace,
  George

 2. end time

  Domnule Nemes, daca ai scrie despre diavol si aghiotantii lui cu determinarea cu care te exprimi fata de William Branham, cred ca a doua zi diavolul te-ar ataca pe un pod…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.