ÎNVATĂ SĂ TE ÎNCURAJEZI SINGUR

“David s-a îmbărbătat, sprijinindu-se pe Domnul” (1 Samuel 30:6)

     David tocmai a câștigat o serie de victorii militare spectaculoase. Însă când s-a întors de pe câmpul de luptă, găsindu-și casa distrusă de amaleciți și familia luată prizonieră, inima i s-a frânt. El și oamenii săi au căzut la pământ și au plâns până nu au mai avut lacrimi. Însă el nu a rămas la pământ. “David a întrebat pe Domnul: “Să urmăresc oastea aceasta? O voi ajunge?” Domnul i-a răspuns: “Urmăreşte-o, căci o vei ajunge şi vei izbăvi totul.” (v. 8). Auto-încurajarea lui David, bazată pe călăuzirea lui Dumnezeu, l-a condus spre următoarea victorie.

Este o lecție importantă și pentru noi. Trebuie să învățăm cum să vorbim cu noi înșine, cum să invocăm promisiunile lui Dumnezeu și cum să ne rugăm pentru noi înșine. Iată și o promisiune din Psalmi pe care ne putem baza: “Seara vine plânsul, iar dimineaţa veselia” (Psalmul 30:5). Bucuria ta va reveni. Dumnezeu a promis așa! Deci, uită-te în oglindă astăzi și declară: “Și asta va trece. Ce nu mă distruge mă face mai puternic. Între timp, voi lăsa ca situația aceasta să mă apropie mai mult de Tine, Doamne.” Începe să te încurajezi singur!

Cele mai aprigi lupte aduc cele mai mari victorii. Slăbiciunile tale pot deveni surse ale unor calități pe care nu știai că le ai. Amintindu-și de cele mai dificile clipe din viața sa, Iosif a spus: “Dumnezeu a schimbat răul în bine” (Geneza 50:20). El face la fel și astăzi! Nu ceilalți îți controlează destinul, ci Dumnezeu și El nu este ca oamenii. El îți poate transforma durerea în câștig, iar cicatricile în binecuvântări.

Regăsește-te, restabilește-ți prioritățile și hotărăște-te să mergi înainte.

Cuvântul pentru tine astăzi este: Învață să te încurajezi singur.

Sursa: Din colecția Meditație zilnică: CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI, coordonatori Bob & Debby Gass – ÎNVATĂ SĂ TE ÎNCURAJEZI SINGUR

_________________________________________________

Meditație selectată de Lidia Miu

_________________________________________________

Gabriel Gorcea și Prietenii – În luptă ca David

One thought on “ÎNVATĂ SĂ TE ÎNCURAJEZI SINGUR

  1. Pingback: ÎNVATĂ SĂ TE ÎNCURAJEZI SINGUR — ARMONIA MAGAZINE – USA – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.