Sara, fata pe care nu o iubea nimeni

Într-o corespondență privată –  ilustrată cu fotografii semnificative cu tinerele despre care ne scrie misionara noastră, harnică și devotată chemării la care a răspuns cu însuflețire – , spre slava lui Dumnezeu, ea ne povestește succint  frânturi din izbânzile Lui în care … Adriana  a fost un  vas de cinste prin care El și-a proslăvit Numele și pe care l-a folosit în răspândirea Evangheliei Sale printre studenții de pretutindeni.

FACEȚI UCENICI DIN TOATE NEAMURILE

“Misiunea se face cu genunchii celor care se roagă, cu mâinile celor care dau și cu picioarele celor care merg.

Ce mare încurajare a fost pentru mine să găsesc acest citat care exprimă atât de bine esența chemării Domnului Isus pentru fiecare dintre noi. Unii sunt chemați să se roage, alții să dea, alții să meargă, însă niciuna dintre aceste chemări nu le exclude pe celelalte două, iar noi suntem trupul lui Isus și împreună cu El lucrători la lărgirea Împărăției.

Sara, fata pe care nu o iubea nimeni

Vă aduceți aminte că anul trecut am cunoscut un grup mai mare de studenți din China. Dintre ei toți Sara era cea mai prietenoasă, independentă, sigură pe sine, vorbea cel mai bine engleză și din afară părea că este cea mai fericită fată. Când am fost în camera ei la Câmp am fost surprinsă să văd sticle de bere pe jos și chiar una de vodkă pe jumătate goală și știam că nu erau ale colegei de cameră. Era o altă față a Sarei care nu o cunoșteam și îmi aduc aminte că în inima mea am ”judecat-o”și mă gândeam cum va lucra oare Domnul în viața ei?

Din tot grupul cred că ea era fata care părea că nu avea nevoie de Dumnezeu și totuși….

Sara a fost prima dintre acei studenți între care am lucrat care a vrut să meargă la biserică și am fost acolo cu ea și cu Damaris…
Cu multă greutate am făcut rost de o Biblie în limba chineză și Sara a fost cea care a primit-o, deși eu mă gândeam să o dau la un alt student. În luna Mai după ce L-a primit pe Domnul Isus, am început să petrec tot mai mult timp cu ea și așa am aflat povestea ei și cine era Sara cu adevărat.

Mi-a spus că a fost prima născută în familia ei și părinții au fost tare dezamăgiți că nu este băiat. Au trimis-o la bunica ei care nici nu a băgat-o în seamă din același motiv, că este fată. Nimeni nu I-a spus vreodat că este iubită, că este dorită, apreciată. Tot ce a primit de la părinții ei a fost critică și răceală. Când a fost să meargă la facultate, pentru că învăța bine, mama I-a spus că nu are bani să o întrețină și dacă vrea trebuie să muncească. Așa că a făcut facultatea și a muncit în paralel încât a ajuns să dea ea bani părinților ei. Aici a ajuns cu o bursă să facă un master în economie și toți care o cunosc dintre colegi spun că este foarte deșteaptă.

În timp ce-mi povestea despre viața ei și că nimeni nu a iubit-o vreodată, lacrimile I se scurgeau pe față și vocea îi tremura. Mi-a fost așa de milă de ea și în timp ce o îmbrățișam I-am spus că acum știe că Dumnezeu a iubit-o chiar când ea nu auzise de El.

Sunt multe lucruri pe care ea le învață și cred că cel mai important este că Dumnezeu a iubit-o așa de mult încât a dat ce-a fost mai scump, pe Domnul Isus.

Mă gândesc, oare câte fete ca și Sara mai sunt printre noi? Câți studenți străini mai sunt care încă nu au auzit că Dumnezeu îi iubește și îi așteaptă?

Ce mare încurajare să văd efortul, rugăciunile și chiar sacrificiile noastre de a-i aduce pe studenți pe Calea lui Dumnezeu dau roade și că El își lărgește Împărăția.

Cu mult drag în Domnul Isus,
Adriana

_____________________________________

sursa:  foto1   / foto2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.