Ce este orgoliul ?

Orgoliul ucide atât viața noastră cât și a celor din jurul nostru. Spiritual vorbind, dacă ai orgoliu poți ucide, da, este un mod de a spune, ”a ucide cu vorba”, datorită faptului că cei din jurul tău nu se pot ridica la nivelul tău atât de sus, deși acest nivel de fapt nici nu există, ci este doar părerea ta proprie, despre tine. Dar sunt cazuri când  se întâmplă și la mod fizic, ca de exemplu unele războaie care s-au stârnit în decursul timpului tot datorită unor conducători care au fost plini de orgolii și egoism.

Orgoliu = „duhul mândriei”.

ego

Orgoliul înseamnă a avea despre noi înșine, o părere foarte bună,adesea mult exagerată si nejustificată, o importanță mult prea mare, îngâmfare, trufie, mândria –  care de cele mai multe ori depășește aprecierile celor din jurul nostru.

O părere mult mai bună despre tine însăți decât e cazul (și realitatea), orgoliul te face să crezi ca ești ceva ce de fapt nu ești.

Oamenii lumesti, gândesc astfel, dacă ești un om orgolios ai caracter. Dar de fapt cine are orgoliu nu are nimic, este un om sărac spiritual, el nu se poate bucura niciodată de viață, în ansamblu, să nu mai vorbim de… caracter..!!! Un om orgolios își are dumnezeul pe sine însuși, de altfel diavolul la amăgit să creadă acest lucru, că el deține puterea supremă. Acest tip de oameni sunt nepăsători cu cei din jurul lor, îi interesează doar de propria-i persoană.

Continue reading Viataomului.wordpress.com

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.