Paştele și Catedrala Mântuirii Neamului

De ce Catedrala Mântuirii Neamului? 

In Ortodoxie obiectele de cult ca de exemplu mirul, icoanele, hainele preoțești și clădirea bisericii însoțite de ritualul ortodox sunt văzute ca având semnificație spirituală canalizând către credincioși harurile mântuirii lui Dumnezeu. Acest aspect se numește teurgie și vine din vremuri străvechi din secolul III când filozofia neoplatonică prin Plotinus și Iamblicus a influențat covârșitor teologia Ortodoxă. 

Acum intelegem de ce in ortodoxie se face acest efort gigantic in construirea acelei Catedrale ale Mantuirii Neamului deoarece in intelegerea lor, maretia acelei catedrale si efortul depus ar califica mai mult natiunea romana pentru bunavointa divina.

Iata o expunere in limba engleza despre trezirea spirituala unica in ortodoxie facuta de Domnul prin preotul Tudor Popescu vezi aici.

Exista o “catedrala a Mantuirii Natiunilor”?
Si de ce noi romanii nu am ajuns inca acolo?

Da, este o catedrala a mantuirii natiunilor, inclusiv a romanilor, dar aceasta este o catedrala spirituala. Duhul Domnului a ridicat aceasta catedrala prin apostolul Pavel cand acesta a scris epistola catre Romani. Cand m-am referit la mantuirea natiunilor am in vedere ce spune Scriptura la Apocalipsa 7:9, si anume: oameni din orice semintie, orice limba, nu toti oamenii!

Continue reading  ioan8.wordpress.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.