Plan de Citire a Bibliei

pastedgraphic-1

Planul de citire propus permite citirea Vechiului Testament o dată și a Noului Testament de 2 ori timp de un an!

E o provocare realistă de citire a Bibliei în timpul anului 2017, însă totodată trebuie să fim conștienți că sufletul nostru are nevoie de această hrană spirituală:

 Drept răspuns, Isus i-a zis: “Este scris: “Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.” (Matei 4:4)

În plus față de acest plan, excelent făcut de fratele Alexandru Curbet, aș recomanda celor stăpâniți (hărțuiți) de tot ceea ce înseamnă internet și mediu în care trăim, să-și prgrameze citirea pentru anumite momente ale zilei, mai sigure pentru ei, cum ar fi în prima oră a dimineții, să aloce  un minim de 15…20 minute pentru citirea Bibliei. Apoi undeva la mijlocul zilei (care poate fi totuși după orele de școală sau de serviciu) și undeva seara, înainte de culcare, timpul necesar în epuizarea capitolelor destinate acelei zile.

Dar este vorba și de o minimă organizare (obicei) care să vină în ajutorul nostru, ca nu cumva să scăpăm printre degete timpul pe care trebuie să-l alocăm meditării la Cuvântul Domnului, prin citire. Să ne hrănim sufletul  prin ceea ce ne vorbește Dumnezeu în fiecare zi, prin ceea ce ne transmite El și astfel să ne însănătoșim viața.

plan-de-citire-biblia-1

plan-de-citire-biblia-2

descarcă pdf

(sursa)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.