Scapi de gura urât mirositoare (NU doar pentru politicieni!)

apa-de-gura-naturalaCea mai simplă și eficientă APĂ DE GURĂ naturală

Un articol de Razvan

 Respirația și mirosul neplăcut al gurii, clinic halitoză  sau halenă este cauzată de o bacterie localizată în interiorul gurii, de probleme dentare sau digestive (inclusiv ceapa și usturoiul). Dar apa de gură propusă a se prepara în casă (mai jos) nu doar că ameliorează mirosul neplăcut al respirației, ci îl și elimină cu desăvârșire!

 Apa de gură obișnuită poate rezolva problema pentru moment, dar conține foarte multe chimicale. Te-ai intrebat vreodată de ce apa de gură din comerț este fie verde aprins, fie mov? Dacă citești cu atenție eticheta produsului, vei observa că ingredientele conținute nu sunt altceva decât chimicale, coloranți artificiali și arome artificiale care nu reduc problema respiratiei urat mirositoare decât pentru o oră, două cel mult.

 De fapt, apa de gură conventională poate chiar să provoace mai mult rău decât bine pe termen lung, intrucat principalul ingredient folosit de aceste produse este alcoolul etilic, substanță ce poate slăbi integritatea mucoasei bucale si mucoasei gingivale.

 Desi cercetările purtate până in prezent nu au produs rezultate foarte concludente in aceasta privință, cercetatorii de la Universitatea Stanford au corelat anumite tipuri de apă de gură cu aparitia cancerului bucal. Asadar, n-ar strica să incerci si aceasta apă de gură naturală, care poate înlocui cu succes orice produs echivalent pe bază de chimicale.

 Este ieftină, improspatează gura si este incredibil de eficientă in prevenirea cariilor si problemelor gingivale (cum ar fi paradontoza).

 Ai nevoie de: praf de scortisoara, miere, zeamă de lamâie, bicarbonat de sodiu, cuișoare.

 De ce tocmai aceste ingrediente?

 Scorțisoara: Spre deosebire de menta, care nu face altceva decat sa acopere mirosul neplacut al gurii, scortisoara elimina sursa mirosului, bacteriile orale cauzatoare, asigurand astfel rezultate mai indelungate. Potrivit unei cercetari intreprinse de Asociatia Internationala pentru Cercetare Dentara, persoanele care mesteca guma cu scortisoara au cu 50% mai putine bacterii orale comparativ cu persoanele care aleg aroma de menta.

 Mierea: Pe langa faptul ca are un gust minunat, mierea poseda si proprietati antibacteriene.

 Zeama de lamâie: Lamaile au o aroma puternica si un miros proaspat care contribuie la eliminarea problemelor de halena.

 Bicarbonatul de sodiu: Bicarbonatul de sodiu are si el proprietati antibacteriene, si s-a dovedit a fi extrem de eficient in prevenirea cariilor dentare dar si in tratamentul parodontozei.

 Ai nevoie de:

  •  2 lamâi
  •  1/2 lingură de praf de scorțișoară
  •  1/2 … 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 2…3 cuișoare
  •  1+ 1/2 linguriță de miere
  •  1 cană de apă calduță
  •  un recipient gol, un borcan sau o sticlă prevazută cu capac înșurubabil

 Instrucțiuni:

 Intr-un borcan sau o sticlă curată, toarnă praful de scorțișoară, se pun cuișoarele, zeama de lamâie, bicarbonatul de sodiu, mierea și apa calduță, apoi agită bine recipientul pentru ca mierea să se lege bine cu celelalte ingrediente. Agită bine recipientul înainte de fiecare folosire și foloseste pentru gargară 1 lingură sau 2 de soluție. pulbere-de-turmericDacă folosiți un borcan, amestecați cu o lingură de lemn, iar dacă doriți și un efect mai bun de albire al dinților adăugați și puțină pulbere de turmeric.

 Repetă procedeul zilnic și vei scapă de problemele mai sus menționate într-un timp foarte scurt.

Sursa: (barzilaiendan.com/lataifas.ro)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.