Povestea a doi prieteni studenți la Belle Arte

 RugaDumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentruca, având toate din belșug să prisosiți în orice faptă bună. ( 2 Corinteni 9:8)

Iată istoria acestui tablou numit “Mâinile rugăciunii”. El a fost creat ca rezultat al unei prietenii remarcabile dintre doi artisti, Albrecht Dürer (1471-1528, Nuremberg, Germany) și prietenul său Franz Knigstein.

Ca studenți, amândoi aveau slujbe cu jumătate de normă, încercând să câștige banii necesari ca să-și continue studiile. Din nefericire, în climatul economic al acelor timpuri, era imposibil să și  studiezi și să ai și  timpul necesar să câștigi suficient cu aceste slujbe ocazionale.

S-au hotărât să tragă la sorț și astfel să decidă care dintre ei va găsi o slujbă cu normă întreagă și îi va finanța pe amândoi, în timp ce câștigătorul își va concetra eforturile asupra studiilor.

Albrecht Durer a câștigat și a fost de acord ca atunci când  își va termina studiile sale,  îi va întoarce favorul primit și va finanța la rândul lui studiile prietenului său.

Dar când Durer, care a avut mari succese în domeniul studiat, s-a întors pentru a-și împlini promisiunea, a descoperit că sacrificiul pe care îl făcuse Knigstein era mult mai mare decât și-au închipui amândoi. Trecute prin munca grea, degetele lui Franz erau acum răsucite și îndoite. Ele nu mai puteau să controleze delicat pensulele unui artist. Dar el nu a arătat umbră de răutate sau de invidie față de prietenul și fratele său. El era bucuros ca a jucat un rol important în succesul fratelui său.

Într-o zi Durer l-a găsit pe Franz rugându-se si a fost atât de uimit de mâinile prietenului său, încât le-a desenat, iar mai târziu a creat una dintre marile piese de artă ale Renașterii, cunoscută sub numele de “Mâinile Rugaciunii” – Minunată poveste despre dragoste, credință, sacrificiu și recunoștință.

De aici putem învăța un lucru minunat, că putem fi de folos altora chiar cu prețul unor sacrificii.

Să ne gândim însă la Domnul Isus, câte sacrificii a făcut El pentru noi ca să avem o viață binecuvântată. Ce lucru minunat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s