Portland Youth Choir, 2016 National Tour – TIMIȘOARA, Gabi Zagrean, CREDO TV

a68Foto: Ionel Bonta (Credo TV) Interviu cu Ani Petras  (Organizatoarea Turneului din 2015)

Turneul ISUS DOMNEȘTE 2016

„Am crezut multă vreme că sărăcia e cea mai mare dramă. Am văzut alte situații delicate în viața aceasta și am zis: „Asta-i drama. Cealalta e drama.” Dar, credeți-mă, am ajuns la convingerea că cea mai mare dramă pentru o persoana este atunci când această ființă creata de Dumnezeu se simte neiubită. Și cea mai mare dramă la ora asta e să simți că nu te iubește nimeni. Această dragoste este acel sentiment profund și acea trăire care depășește sentimentul că nimănui nu-i pasă de tine. Cred că acolo e drama.

Și aici, această dramă a ființelor neiubite, o gasești între oamenii săraci. Și adesea o găsești între oamenii bogați. Sunt o gramadă de oameni bogati care se simt neiubiti la ora asta. O poti găsi la oameni care au ajuns foarte sus pe scara socială, care au reusit in cariera lor. Care au dobândit diplome după diplome și un succes după altul. Dar sufletele lor sunt brăzdate de singuratate pentru că și-au dat seama că nu ajunge. Și-au dat seama că sufletul lor este gol.

Gabi Zagrean Timisoara Portland Youth Choir 2016

Și de foarte multe ori, noi, care suntem destul de orbi si care avem prioritatile noastre uneori slabe si superficiale, daca am face si am avea bunul simt sa stam 6 minute, 10 minute, o ora, doua, trei, ca sa privim oamenii de pe strada. Sa priviti oamenii din apropierea dvs., de pe terasa, din scoala, din facultate, si v-ar da Dumnezeu puterea, ca o da, sa puteti sa priviti in ochii lor si in interiorul lor, as vrea sa va spun ca raspunsul imediat ar fi asta: pe noi ne iubeste cineva? Pentru ca asta este marea noastra problema. Oamenii nu sunt nefericiti pentru ca nu au si nu sunt. Ci, oamenii se simt nefericiti si fara sens si directie pe lumea asta pentru ca nu se simt iubiti. Din pacate, in Romania si nu numai, ca acuma suntem aici, am gasit o multime de copii abandonati pe strazi si in orfelinate care traiesc drama faptului ca cineva nu i-a iubit si i-a abandonat. Iar, fiinta aia si mai dramatic, s-a numit MAMA. Mama, care este simbolul iubirii, tata, care este simbolul protectiei, intr-o zi au simtit ca acesti copii incurca si i-a lasat. Sunt peste 70.000 de copii institutionalizati in Romania. Vreo 70% din copiii acestia au parinti in viata. E dramatic sa intrebi un copil abandonati in Hunedoara si sa intrebi: copiii astia au parinti? Da. E dramatic sa intrebi de batranii abandonati pe strazi si sa-i gasesti prin azile intr-o singuratate cumplita si sa-i intrebi: cum ati ajuns aici? Nu aveti pe nimeni? Ba da, avem copii.

As vrea sa va spun direct si la subiect: Dvs. si cu mine putem sa fim fericiti chiar daca suntem saraci, chiar daca avem multe lucruri care nu merg, chiar daca treci cu familia ta prin multe probleme si prin multe situatii delicate. As vrea sa-ti spun si sa aduc in fata ta un cuvant din Biblie. Cred ca e o declaratie de dragoste care ar trebui sa creeze in mine si in tine si in voi o anumita euforie. O efervescenta extraordinara, o putere de a merge inainte prin toate dificultatile vietii. Conteaza cine o face. Si cel care o face se semneaza la sfarsit.

Pot să se mute munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine şi legământul Meu de pace nu se va clătina”, zice Domnul, care are milă de tine.Isaia 54:10

(Notite până la minutul 1:27:00, însă nu am scris povestirea pastorului Gabi Zagrean despre mama sa când a fost spitalizata, mărturie care merita să fie ascultată. Deci recomandăm să ascultati toata predica)

Sursa și mesajul VIDEO la CREDO TV al Pastorului Gabi Zagrean (de la minutul 1:12:00 sau 72:00)

https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/07/16/portland-youth-choir-2016-national-tour-timisoara-gabi-zagrean-credo-tv/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.