Andrew Wommack: O bună edificare pentru “duhul vostru…” (2)

Spirit Soul Body 4 b4 aft, matng_0

Iulia Ionescu – Traducere in romaneste dupa cartea “Spirit, Soul and Body” de Andrew Wommack – http://www.awmi.net

Duh, Suflet și Trup

Eliberează ceea ce ai deja!

Duhul tău s-a schimbat complet când ai fost mântuit! Când l-ai făcut pe Isus Hristos Domnul tău, duhul tău a trecut printr-o transformare imediată și completă. În mod specific, transformarea care a avut loc are un impact și asupra trupului și sufletului tău, însă acestea nu sunt schimbate total și complet.

Oamenii care nu înteleg că schimbarea a avut loc în duhul lor și că trebuie să continue și în sufletele și trupurile lor sunt de obicei destul de dezamăgiți. „Am crezut că voi deveni o persoană noua. Isus urma să schimbe tot!” Mai apoi, necredința pune stăpânire. „Dar lucrurile nu s-au schimbat, și eu sunt același!” Unii s-ar putea îndoi în mod serios dacă au fost sau nu mântuiți. Aceia care iși mentin mântuirea adeseori isi pierd credința că o vor experimenta vreodată și că se vor bucura cu adevărat în viața aceasta.

Dar adevărul este – duhul tău s-a schimbat total! Nu mai incerci să mai iei nimic de la Dumnezeu. Tot ceea ce vei avea nevoie vreodată în viața de creștin este deja prezent în întregime în duhul tău! Chiar în acest moment, duhul tău născut din nou este la fel de perfect și de complet ca și atunci când vom fi în veșnicie. Nu vei avea unul nou când vei ajunge în cer, și nici nu va fi nevoie ca acesta să se maturizeze, să fie completat sau curățit de orice murdărie aici pe pământ. Duhul tău este – chiar acum – la fel de perfect, de matur și de complet ca Însuși Isus!

Punctul central

După ce ai fost născut din nou, tot restul vieții tale de creștin consistă în mod simplu în reînoiri și eliberări! în timp ce-ți reînoiesti mintea și crezi în Cuvântul lui Dumnezeu, sufletul tău va ajunge la un acord cu ceea ce se petrece deja în duhul tău. Când sufletul tău se aliniaza cu ceea ce vede în oglinda spirituală a lui Dumnezeu, ceea ce se află deja în duhul tău se eliberează în sufletul și trupul tău. în felul acesta experimentezi beneficiile mântuirii tale!

Dacă duhul și sufletul se pun de acord, experimentezi viața lui Dumnezeu. Duhul tău născut din nou va fi întotdeauna pentru Dumnezeu pentru că el a fost deja complet schimbat după asemanarea și imaginea Sa. Când sufletul tău aproba duhul tău, atunci sunt două părți din ființa ta împotriva uneia. Din moment ce majoritatea câstiga întotdeauna, sufletul și trupul tău vor experimenta viața, victoria și puterea care se află în duhul tău.

Pe de altă parte, fluxul supranatural de viața ce vine din duhul tău înspre tărâmul fizic se opreste atunci când sufletul tău este în acord cu trupul tău (majoritatea câstiga din nou) și este dominat de către partea firească. Atunci te izolezi de la a experimenta viața din Dumnezeu în tine, când aliniezi sufletul cu ceea ce poti vedea, gusta, auzi, mirosi și simți în locul a ceea ce poti înțelege în Cuvânt. Ceea ce este în duhul tău trebuie să curgă prin sufletul tău pentru a putea ajunge la trupul tău și în lumea fizică din jurul lui!

Adevarata ta persoana

Privește la diagramele funcționale pe care le-am introdus aici. Le numesc „funcționale” deoarece nu exista nicio inspirație sau realitate asupra faptului că am desenat duhul, sufletul și trupul ca fiind circulare. Niciunul dintre noi nu e un cerc, chiar dacă unii oameni sunt mai „rotunzi” decât alții! Aceste diagrame nu sunt decat o încercare de a comunica cu tine despre relația dintre duh, suflet și trup prin intermediul unor ilustrații.

Privește la această primă diagramă ce conține trei cercuri incluse unul în celalalt (pare a fi o țintă). Cercul de dinafară este trupul tău, este partea pe care o poți vedea și simți. Apoi ai o parte interioară care nu poate fi văzută, dar poate fi simțită. Acesta este sufletul tău. Observă cum sufletul tău atinge atât trupul tău cât și duhul tău. Duhul tău esta o a doua parte interioară. Deși acesta este centrul a ceea ce ești tu, el nu poate fi văzut și nici simțit.

Majoritatea oamenilor nu recunosc faptul că duhul lor este centrul fiintei lor. Ei funcționează în mod esențial prin partea lor sufletească, crezând că ceea ce gândesc și simt este realitatea. Pot percepe sufletele lor ca fiind centrul a ceea ce sunt ei, dar Cuvântul lui Dumnezeu spune altceva.

Duhul tău este ceea ce ești tu cu adevărat! „După cum trupul fără duh este mort, tot asa și credinta fără
fapte este moarta” (Iacov 2:26). După ce Dumnezeu l-a facut pe Adam, El a suflat asupra lui suflare de viața
(Geneza 2:7). Acest cuvânt evreiesc „suflare” este redat în alte locuri prin cuvântul „duh” (de exemplu, Iov 26:4
și Proverbe 20:27). Trupul și sufletul lui Adam (părțile fizică, mentală și emoțională) nu aveau viață în ele până
când nu a fost împărtășit. Duhul tău este partea din tine care iți dă viață!

Din moment ce viața ta vine din duhul tău, acesta este cercul central din cele trei. Observă de asemenea cum duhul tău este complet înconjurat de către sufletul tau. Acesta nu are niciun acces direct către trupul tău fizic. Diagrama celor trei inele ilustrează de asemenea această lipsă a unei legături directe. De aceea tot ceea ce vine din duhul tău la trupul tău trebuie să treacă prin partea ta mentală și emoțională!

Este supapa ta deschisă?

In diagrama în formă de țeava, o parte reprezinta duhul tău și cealaltă trupul tău. Sufletul tău acționează ca o supapă între cele două părți. Când deschizi supapa, ceea ce se află în duhul tău poate curge prin ea spre trup. În funcție de cât de deschisa este, fluxul de viața poate fi doar o picătura, o scurgere înceată și slabă sau râuri (Ioan 7:38). Când supapa este închisă, curgerea dinspre duh înspre trup este blocată. Aceasta este o ilustrare foarte bună a felului în care un credincios născut din nou funcționează!

În duhul tău, tu ai aceeași putere care L-a înviat pe Isus Hristos din morți (Efeseni 1:18-20). Totuși, este posibil să ai aceasta putere, dar care să nu se manifeste niciodată. Dacă sufletul tau, ca și o supapă, stă închis la acest adevăr, nu îl vei experimenta. Fără a deschide supapa prin înoirea minții la Cuvântul lui Dumnezeu, realitatea veșnică din duhul tău nu va putea să aibă impact asupra „realității” temporare din partea fizică. Toata viața și puterea învierii rămâne închisă până ce te vei uita în oglinda spirituală destul de mult încât să vezi adevărata ta persoană și să o eliberezi!

– See more at: http://bornagain.000space.com/carti/duh-suflet-si-trup-cap-2-de-andrew-wommack/#sthash.8pGrbEAL.dpuf

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s