Pacea și unitatea: Acestea vin după ce omul moare…!

Narcis Dragomir

Narcis Dragomir – «Dumnezeu a luat inițiativa să facă pace cu noi»

Nu este nimic în noi care să-L caute pe Dumnezeu. În fiecare zi, gândurile omului sunt îndreptate numai spre rău, să se depărteze de Dumnezeu. …Dar Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine, El voia să facă pace cu noi. Și L-a trimis pe Domnul Isus Hristos:

Slavă lui Dumnezeu în locurile preaînalte şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui.” (Luca 2:14)

…toată mulţimea ucenicilor, plină de bucurie, a început să laude pe Dumnezeu cu glas tare pentru toate minunile pe care le văzuseră.
Ei ziceau: “Binecuvântat este Împăratul care vine în Numele Domnului! Pace în cer şi slavă în locurile preaînalte!” (Luca 19:37-38)

Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine (2 Corinteni 5:19)

Frați și surori, Domnul Isus a venit să aducă pace nu numai aici, pe Pământ, nu numai între noi, oamenii plăcuți Lui, ci să rezolve problema păcii și în Cer. Și El a reușit asta. De aceea, Marele discurs al lui Dumnezeu întotdeauna este Domnul Isus Hristos.

Mă uimește cum Dumnezeu se descoperă pe Sine într-un mod progresiv. Citesc Pentateuhul și găsesc acolo cum Dumnezeu ni se descoperă, citesc celelalte cărți istorice-politice și Dumnezeu se descoperă în mod progresiv și-L cunoaștem tot mai mult pe Dumnezeu până ajungem la Evanghelii, unde ni-L prezintă pe Domnul Isus Hristos.

De aici încolo Dumnezeu nu se mai descoperă pe Sine pentru că nu mai are nimic de spus, Dumnezeu nu mai are nimic de spus despre Sine Însuși – A spus totul în Domnul Isus Hristos: “Cine M-a văzut pe Mine, L-a văzut pe Tatăl“. Așadar, să ne uităm la Domnul Isus Hristos. Când Îl vedem pe Domnul Isus Hristos, Îl vedem pe Dumnezeu. Când Îl cunoaștem pe Domnul Isus Hristos, cunoaștem pacea cu Dumnezeu.

Fraților și surorilor, Domnul Isus Hristos este pacea noastră!

În felul acesta Îl cunoaștem pe Dumnezeu, numai prin Domnul Isus Hristos. Există un principiu în Biblie, fraților – al Păcii. Este un principiu pe care îl cunoaștem. Vedeți, când sunt două persoane, e greu să ai pace. Dacă ar fi fost numai o persoană, pe Pământul acesta, n-ar fi fost problema de război. Când eram singur, lucrurile erau mai simple. Te căsătorești, ai de-acuma cu cine să te cerți. E o realitate de care fiecare-și dă seama. Apropo, când am fost la prietenul meu Timy,  acasă în Chicago, am văzut că are o grădină de invidiat, minunată!

Fraților și surorilor, ca să fie pace, între două persoane, una trebuie să moară. Nu există pace dacă una dintre ele nu moare. Ați văzut și la Cimitir, când vă duceți, acolo vedeți că scrie pe crucea fiecăruia “Odihnească-se în pace“, pentru că nu mai are cu cine să se certe!

Frați și surori, pentru ca între mine și Dumnezeu să fie pace, trebuie ca unul dintre noi să moară. Eu să mor? No way! În nici un caz! …Dar Dumnezeu a murit! A luat El inițiativa, ca să fie pace între mine și Dumnezeu, a fost nevoie ca El să moară.

E un principiu care lucrează în căsnicie, care lucrează în familie, care lucrează în societate … principiul ăsta  lucrează oriunde.  Ca să fie pace, unul trebuie să moară. Când moare și al doilea, atunci este unitate!

Să ilustrez cu o istorie practică:  Este o soră aici, în zona asta (Los Angeles), care pe noi ne-a ajutat foarte mult cu sfaturile ei, care întotdeauna are în mintea ei misiunea și lucarea lui Dumnezeu. Și, în urmă cu câțiva ani de zile, când vorbeam cu dânsa la telefon, spunea că era bolnavă și că avea să moară. Și am sunat-o într-o dimineață și i-am spus: Soră, ați murit? Și îmi spune ceva ce nu pot să uit. E ceva practic, care mi-a rămas în minte. Și-mi spune: “Narcis, am murit așa de frumos azi de dimineață, cu Biblia, cu rugăciunea, dar a venit fiică-mea acasă și m-am dat jos de pe cruce!”

Frați și surori, noi câteodată nu ne dăm jos de pe cruce, noi ne aruncăm după cruce. În urmă cu două săptămâni m-am întâlnit cu un păstor din …. și am vorbit cu el și mi-a spus “Frate, roagă-te pentru mine. Am probleme în căsnicie. Nu-s probleme de infidelitate, dar nu ne prea înțelegem unul cu altul“. Frate, zic, nu am altceva decât să-ți spun principiul ăsta: Vrei să fie pace? Trebuie să mori! Vrei să fie unitate? Roagă-te să moară și ea! Și i-am explicat cum e cu acest principu, așa, în mare. În săptămâna trecută a venit iarăși la mine. A venit cu soția. Ea vrea să deschidă o școală de-a noastră în acea localitate. Mă ia deoparte și-mi spune: “Am adus soția mea cu mine. Principiul a funcționat pentru mine.” Zice: “Am învățat să mor. Uite, a venit și ea cu mine acuma. Sper să moară acum și ea!

Frați și surori, Dumnezeu a vrut să fim în pace cu El. Și a murit El pentru noi. Mă uimește pasiunea pe care a avut-o Dumnezeu pentru noi. Cât de mult a dorit El să facă pace cu noi, că a dat ce a avut mai scump. Este o istorie în Isaia capitolul 7, și iarăși mă uimește Dumnezeu. Spune Biblia că Ahaz, împăratul lui Iuda, aflase că împăratul Siriei se unise cu împăratul lui Israel și vor să vină împreună să-l distrugă pe Ahaz, împăratul lui Iuda și să pună un om de-al lor ca împărat. Și, Biblia spune că lui Ahaz și oamenilor lui le tremura inima ca vântul care clatină copacii; și cum Dumnezeu îi vorbește lui Ahaz și-i spune că așa ceva nu se va întâmpla. Stai liniștit, n-o să se-ntâmple așa ceva! Și-apoi Dumnezeu îi spune lui Ahaz (parafrazez): “Vreau să stau de vorbă cu tine. Cere-Mi un semn… și zice cuvântul lui Dumnezeu … fie din lucrurile de jos, fie din lucrurile de sus …

Pacea pe care Dumnezeu a obținut-o, frați și surori, a fost atât acolo sus, cât și aici jos pe Pământ. El s-a îngrijit atât de lucrurile de sus, cât și de cele de jos de pe Pământ. Și Ahaz spune că se teme să ceară ceva: Ahaz a răspuns: “Nu vreau să cer nimic, ca să nu ispitesc pe Domnul.” Și în momentele acestea, Isaia, vorbește:

Ascultaţi totuşi, casa lui David! Nu vă ajunge oare să obosiţi răbdarea oamenilor, de mai obosiţi şi pe a Dumnezeului meu?

Frați și surori, Dumnezeu era nerăbdător, El voia să se descopere poporului Său. “De aceea, Domnul însuşi vă va da un semn

Cu alte cuvinte: Ahaz, cere-Mi un semn! Eu vreau să vorbesc cu tine, Eu vreau să-ți spun ce e pe inima Mea. Nu-ți face grijă de cel care va veni, de complotirea aceea, căci Eu Mă voi îngriji de problema aceea, însă Eu am ceva special pentru tine. Vreau să stau de vorbă cu tine și vreau să-ți vorbesc despre ceva care abia aștept să se și întâmple.

Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naşte un Fiu şi-I va pune numele Emanuel. (Isaia 7:13-14) – Dumnezeu este cu noi.

Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: “Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.” (Isaia 9:6) – Asta a venit să facă Dumnezeu pe Pământ.

Fraților și surorilor, ucenicii au luat inițiativa să facă gălăgie. Pentru că au văzut în El un prinț al păcii. Și prima pace pe care au văzut-o ei a fost în Cer, cu Dumnezeu. Gloata sau mulțimea ucenicilor a început să binecuvinteze și să cânte osanale, pentru că ei văzuseră pe Isus Hristos, pacea lor cu Dumnezeu.

Am o întrebare pentru fiecare: Aveți pace în inimă? Dacă nu, dacă este ceva între mine și Dumnezeu…, Dumnezeu a murit în Persoana Domnului Isus Hristos, pacea s-a obținut… E timpul ca eu să mor.

Este pace între mine și soția mea? Este pace între mine și copiii mei? Este pace între mine și boss-ul me? Dacă, NU, time is die/ e timpul să mor și … când moare și celălalt este unitate. Domnul Isus Hristos a murit pentru mine, și, acum dacă eu mor, între mine și El este unitate.

Domnul să vă binecuvinteze! Amin.

Sursa: http://barzilaiendan.com/2016/03/21/pacea-si-unitatea-vin-doar-dupa-ce-moare-cineva/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.