Excelență pentru Christos

 

michigan-avenue-bridge-566658Michigan Avenue Bridge is raised in Chicago to allow yachts to pass.

de Florian Guler

Mântuirea după Scripturi este un Har care se primește prin credință, nu prin fapte, dar … de la acest punct al Salvării, faptele noastre devin copleșitor de importante în viața de zi cu zi.

Lucrările pe care le facem ca și mădulare, “pietre vii în zidul Bisericii lui Christos” sunt absolut importante, pentru că noi trebuie să răspândim  Mireasma lui Christos.

“Domnilor, eu nu trebuie să vorbesc deloc, când oamenii din sat mă văd trecând pe uliță, nu se pot gândi la nimic altceva decât la Christos”. (Mierea din stâncă, F Viski) Răspândim o mireasmă pe care noi nu o putem falsifica și nici nu o putem fabrica.

Lucrarea noastră: in slujire, în predicare, în misionare, în cântare, în administrare, în caritate…  trebuie să o facem în excelență pentru Cristos. Excelența pentru Cristos nu este un nivel, ci am părerea că ea este o cale –  a credincioșiei, a consecvenței, a smereniei, a efortului sau stăruinței, a răbdării, a curajului.

Mândria nu este simțământul că faci ceva bine. [“Bine, rob bun şi credincios; ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău!“] Mândria este simțământul că nimeni nu face așa bine ca și tine, mândria stă în compararea cu celălalt, și judecarea aceluia. De aici vine și vedetismul.

În timp ce scriu îmi descoper umbrele care mă condamnă; vedetismul strică părtășia bisericii locale, pastorii și vorbitorii vedetă, cântăreții vedetă, instrumentiștii vedetă, administratorii vedetă, donatorii vedetă… Vedetismul dezvoltă în noi nu numai o atitudine de îngâmfare, de om de mare valoare comparativ cu alții, dar poate și un fel de dispreț și desconsiderare (zeflemitoare) față de altii și lucrarea lor mai timidă, care, adesea se suprapune cu un sentiment de permanentă nemulțumire și agasare, plictiseală si tristețe. Iar, în final, când tragem linia, ne cuprinde  și gustul amar al invidiei,  … cum de ceilalți, modeștii, au pacea și  sunt mai mulțumiți?!

Doamne, îndură-Te de noi, că pierim! Te rugăm, ajută-ne să putem capitula, să ne lăsăm eul a fi răstignit la Crucea Ta! Amin.

florian guler–
Troy, Michigan

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.