Președintele Parlamentului European: Creștinii nu sunt în siguranță pe Continentul European

europa-european-map

Photo credit worldscollide-culture-christianity-endoftime.com

Traducere Agnus Dei

 Sursa: EuroParliament Prez: Christians ‘Not Safe In Our Continent’

Presedintele Martin Schulz Photo credit Wikipedia

Intr-o reunuine la nivel inalt de la Bruxeles privind persecutia religioasa, Presedintele Parlamentului European a spus ca Europa nu-si mai poate permite sa continue sa ignore soarta crestinilor care sunt ,,in mod clar cel mai persecutat grup” din lume.

La intalnirea cea a avut loc miercurea trecuta, Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz a spus ca persecutia crestinilor este ,,subevaluata”si nu primeste destula atentie care insemneaza de asemenea ca ,,nu a fost abordata in mod corespunzator.”

Ingrijorarile lui Schulz au fost repetate de Vice Presedintele Antonio Tajani care a avertizat ca Europa cateodata ,,cade in tentatia de a gandi ca putem ignora aceasta sarcina,” referindu-se la protectia crestinilor care sufera persecutii, din toata lumea.

Vorbitorul a citat raportul Organizatiei Open Doors, o organizatie pentru drepturile omului care monitorizeaza persecutia crestinilor, notand ca 150 de milioane de crestini sufera torturi, violuri si inchisoare arbitrara. Crestinii din Irak, Somalia, Siria, Pakistan, Coreea de Nord si Nigeria,  sunt printre cei mai greu loviti.

Raportul pe anul 2015 al Organizatiei Open Doors a gasit de asemenea ca “Extremismul Islamic este pe departe cel mai semnificativ motor de persecutie” impotriva crestinilor astazi in lume, si ca 40 pana la 50 de tari din lume, de pe World Watch  List (Lista Mondiala de Supraveghere)”, sunt afectate de acest fel de persecutie.

Pentru jihadisti, a spus Tajani, crestinii sunt noii “cruciati” ai Europei si din cauza  perescutiei islamice din Orientul Mijlociu, peste 70 la suta dintre  crestini au parasit Irakul incepand din anul 2003 si alti 700 de mii de crestini au fost fortati sa-si paraseasca casele din Siria de la inceputul razboiului civil.

„In fiecare luna, 200 de biserici si locuri de inchinare din lume sunt atacate si distruse. In fiecare zi si in fiecare regiune din lume, sunt noi cazuri de persecutie impotriva crestinilor,” a spus Tajani.

„Nici o comunitate religioasa nu este supusa unei astfel de uri, violente si agresiuni sistematice ca si crestinii,” a spus el.

Tajani a sugerat ca unde problema este religia radicalizata, religia poate de asemenea sa fie solutia. “In numele religiei, noi avem o obligatie sa condamnam pe toti acei care arata dispret pentru viata si omoara in numele lui Dumnezeu,” a spus. “Oricine trage cu arma in numele lui Dumnezeu, trage impotriva lui Dumnezeu.”

Continue reading AGNUS DEI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.