Pastorul tău poartă (vreun) cuţit?

cutit_cremeneUna din uneltele cel mai des folosite de om, încă din timpurile străvechi, a fost cuţitul. În zilele de astăzi nu prea poţi face mai nimic fără ajutorul unui cuţit. Ne tăiăm pâinea cu el, ne punem untul pe ea, tăiem vegetalele pentru mâncare, etc. Întrebarea care apare acum este… oare e nevoie să porţi un cuţit cu tine oriunde, pretutindeni?

Cine poartă cuţit de obicei? Un măceler. Slujba lui fără un cuţit îl redefineşte a fi altceva decât măcelar. Un gangster poartă cuţit pentru a-şi arăta partea lui cea rea, să fie intimidant pentru cei din jurul lui – fie că ştie sau nu să-l mânuiască.Aţi văzut vreodată vreun predicator care să poarte cuţit? Citiţi mai departe să aflaţi.

În Vechiul Testament Dumnezeu îl cheamă pe Iosua să aducă nişte cuţite şi să-i taie împrejur pe copiii lui Israel, mai jos este textul spre a fi mai uşor de urmărit ceea ce vreau să expun în articolul de faţă.

Iosua 5:1-5

1 Când au auzit toți împărații amoriților de la apusul Iordanului, și toți împărații canaaniților de lângă mare că Domnul secase apele Iordanului înaintea copiilor lui Israel până am trecut, li s-a tăiat inima și au rămas îngroziți înaintea copiilor lui Israel.
2 În vremea aceea, Domnul a zis lui Iosua: „Fă-ți niște cuțite de piatră și taie împrejur pe copiii lui Israel, a doua oară.
3 Iosua și-a făcut niște cuțite de piatră și a tăiat împrejur pe copiii lui Israel pe dealul Aralot.
4 Iată pricina pentru care i-a tăiat Iosua împrejur. Tot poporul ieșit din Egipt, bărbații, toți oamenii de luptă muriseră în pustiu, pe drum, după ieșirea lor din Egipt.
5 Tot poporul acela ieșit din Egipt era tăiat împrejur; dar tot poporul născut în pustiu, pe drum, după ieșirea din Egipt, nu fusese tăiat împrejur. (sublinierile îmi aparţin)

În mesajul de faţă vom descoperi câteva lucruri din istoria poporului Israel; de la momentul ieşirii din Egipt, când Moise şi Aaron intră pe scenă, apoi şi Iosua, se întâmplă mai multe lucruri. Vreau să vă notaţi faptul că lucrarea lui MOISE / AARON / IOSUA – reprezintă părţi de slujire din cadrul bisericii.

Un singur lider te poate duce în Ţara Promisă!

Moise era un om bun.

Aaron era un nebun!

Iosua este bărbatul!

Citiți continuarea AICI – Lumea cre(s)tina in care traim

Autor Laurențiu Nica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.