C.T. Cristian: Omul este mințit de la naștere și până la moarte!

Citat-Martin-LutherOmul este mințit…!

 -De cine?

-De părinți, de frații mai mari, de rude, de educatoare la grădiniță, de învțătorii de la școală, de șefi la serviciu, de societate, de Casa de pensii  și, în cele din urmă, este mințit de slujitorul religiei, când îi dă împărtășania păcătosului pe patul de moarte, numindu-l “robul lui dumnezeu“.

 E uimitor! Omul slujeste diavolului toată viața (diavolul fiind tatăl minciunii – Ioan 8:44), prin gândurile și faptele lui și la sfârșit să-i spui că este “robul lui dumnezeu!- când de fapt o viață ntreagă a fot rob al Satanei??!!

 Însă, în urmă cu 2015 ani a venit în lumea noastră Mantuitorul Isus Cristos care a demascat de unde vine “Izvorul minciunii”: “El [diavolul] de la început a fost ucigaş şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii” (Ioan 8.44).

Dar “Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului.“(1 Ioan 3.8)

Am fost educati să credem că în lumea în care trăim totul se controlează si FALSUL se pedepsește! Ceea ce pare și este ok… ! Cu toate acestea, omul lasă necontrolat și își încredințează oamenilor cea mai scumpă parte a ființei sale, SUFLETUL! Tocmai partea care și este veșnică, căci la moartea fizică a trupului său, la moarte, sufletul se întoarce la cel care  l-a dat, la Dumnezeu.

  • El ține în mână sufletul a tot ce trăieste, suflarea oricărui trup omenesc. (Iov.12:10)
  • Ce nădejde-i mai rămane celui nelegiuit; când îi taie Dumnezeu firul vieții, când îi ia sufletul? (Iov.27:8)
  • Iata ca toate sufletele sunt ale Mele. Dupa cum sufletul fiului este al Meu, tot asa si sufletul tatalui este al Meu. Sufletul care pacatuieste, acela va muri. (Ezec.18:4)
  • Sufletul care pacatuieste, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatalui sau, si tatal nu va purta nelegiuirea fiului sau! Neprihanirea celui neprihanit va fi peste el, si rautatea celui rau va fi peste el. (Ezec.18:20)
  • Dar dacă cel rău se întoarce de la răutatea lui și face ce este drept si bine, își va păstra sufletul viu. (Ezec.18:27)

Dar am chemat Numele Domnului și am zis: “Doamne, mântuieste-mi sufletul….Da, Tu mi-ai izbavit sufletul de la moarte, ochii, din lacrimi, si picioarele, de cadere. (Ps.116:4; 8)

De ce oamenii au atât de multe păreri diferite vizavi de suflet și veșnicie?

 Deoarece în lume sunt peste 600 de Religii (cu zeci de mii de sub-denominațiuni), iar fiecare slujitor al acestor pretinde ca este “Slujitorul Domnului”, dar pre puțini îl slujesc și își subordonează viața lor Creatorului lor și al Universului, care și este adevăratul și Singurul Mântuitor, Singurul care este viu și re viața în Sine.

 Evanghelistul german Wilhelm Busch (1897-1966) a spus: “Pe Mântuitorul îl poti urma și cu ochii închisi, dar când altcineva vrea să-ți arate “Calea” să fii cu ochii în patru!

 Inaintașii noștri ne-au învățat că în lume sunt “oameni buni” și “oameni răi”, dar Biblia ne spune (în Epistola Romani cap.3.11) că “Toţi s-au abătut şi au ajuns nişte netrebnici. Nu este niciunul care să facă binele, niciunul măcar. Gâtlejul lor este un mormânt deschis; se slujesc de limbile lor ca să înşele; sub buze au venin de aspidă; gura le este plină de blestem şi de amărăciune; au picioarele grabnice să verse sânge; prăpădul şi pustiirea sunt pe drumul lor; nu cunosc calea păcii; frica de Dumnezeu nu este înaintea ochilor lor.

 -Are cineva argumente să contrazică Biblia, că el n-a fost atins de niciunul din aceste păcate?
Tribunalele, pușcăriile, spitalele cu boli contagioase sunt pline de creștini (mai ales cu numele)!!!

 Iată, și o experiență din viața mea:
Când m-am întors la Dumnezeu, din drumul umblării fără a-L recunoaște și a-L onora ca Dumnezeu,  locuiam cu chirie la o bătrână trecuta de 80 ani. Am început să-i citesc din Noul Testament, iar dânsa asculta cu plăcere învățătura Mântuitorului (Isus Cristos). Când i-am spus că chemarea lui Isus, la Evanghelia Sa și la pocăință, e si pentru dânsa, că și ea trebuie să vină la Singurul care o poate salva și  să-I ceară iertare, a ripostat cu toată energia: “Nu vreau sa-mi schimb religia!” I-am spus, că nu trebuie să-și schimbe religia, ci să se împace cu Dumnezeu, cerându-I iertare pentru toate păcatele. Am întrebat-o: –Ce faceți dacă treceți în veșnicie cu păcatele asupra dumneavoastră? Iar dânsa mi-a răspuns: “ -Dumnezeu cu mila!

Omul crede că este creștin pemtru că alții i-au spus, dar în  toată viața lui n-a citit Evanghelia  Mântuitorului și nici n-are o hotărâre personală (de pocăință, de credință, de a cere iertare Domnului)!

Mulți Îl înjură pe Dumnezeu și pe Domnul Christos, se dau singuri diavolului (făcând voia celui rău), și după moarte vor mila lui Dumnezeu?!

Păi tocmai asta vrea si diavolul, ca omul să ajungă în ziua morții fără a se împăca cu Dumnezeu, cu sufletul nemântuit-nesalvat.

Tocmai pentru aceasta a venit Mântuitorul, ca să ne oprească de pe calea pierzarii! El a înfăptuit mântuirea noastră! A plătit cu viața Lui, cu sângele Lui nevinovat răscumpărarea noastră de sub stăpânirea diavolului! Omul – oricare ar fi el – e răscumpărat din vinovăția sa (prin evenimentul de la Cruce al Domnului Isus), asta dacă crede că a fost înlocuit în pedeapsă de Nevinovatul Isus și se pocăiește de faptele rele, urmând o viață pe placul lui Dumnezeu.

Dar fără credință, fără pocăință, fără schimbarea vieții mincinoase, este cu neputință să fim (iertați) și pe placul lui Dumnezeu!

Mântuitorul zice: “Trebuie să vă nașteți din nou!” (Ioan 3.3)

Omule, ai înțeles că slujitorii religiilor de regulă ele  urmăresc numai câștigul pentru ei, de la un popor prostit și mințit cu forme și tradiții amăgitoare?

Adesea ei spun:
-Dacă copilul a fost botezat de noi (contra cost), este creștin!
-Dacă omul păcătos (cunoscut după viața sa) este înmormântat de noi (contra cost), merge în Imparatia lui Dumnezeu!
-Dacă urmașii fac pomeni mortului, are parte de ele!

Dar, mai bine dă-i omului pomană în timpul vieții, nu după moarte!!!
Este scris:”Răscumpărarea sufletului lor este așa de scumpă, că nu se va face niciodată.” (psalmul 49.8)

Salvatorul ne spune: “Adevărat vă spun că orice veţi lega pe pământ va fi legat în cer şi orice veţi dezlega pe pământ va fi dezlegat în cer.” (Matei 18,18) Depinde în ce stare te afli când te prinde ceasul morții: Ori încotro ar cădea copacul, fie spre miazăzi, fie spre miazănoapte, în locul unde cade, acolo rămâne. (Ecl.11:3)

Evanghelia se vesteste in fiecare duminica! Biblia se poate cumpăra de la standul de cărți, dar omul se scuză că n-are timp să citească, nici să asculte Evanghelia! Dar să stea în fața televizorului, să meargă la stadion, cinematograf, teatru, petreceri, concediu la munte și la mare……are timp!?

-Ce mincinos este omul cu propriul lui suflet! Și după moarte vrea să aibe parte de “mila lui Dumnezeu!”

Să fm sinceri cu sufletul nostru! Este scris:”Nu vă înșelați: “Dumnezeu nu se lasă să fie batjocorit, ce seamana omul, aceea va si secera!” (Galateni 6.7)

Dumnezeu ne spune: “Ți-ai inchipuit ca Eu sunt ca tine. Dar te voi mustra și îți voi pune totul sub ochi!” (Psalmul 50.21)

La moarte, atunci când “Filmul vietii noastre” se va desfășura cu mare repeziciune sub ochii nostri, vom amuți.

Mântuitorul ne spune cu milă tuturor:“Pocăiți-vă si credeți in Evanghelie!” (Marcu 1.15)
„Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemaţi-L câtă vreme este aproape. (Isaia 55.6)

Nu vă încredeți în oameni, fie ei chiar și preoți, credeți în Dumnezeu și veți afla adevărul, și calea salvării sufletului!

 C.T. Cristian

One thought on “C.T. Cristian: Omul este mințit de la naștere și până la moarte!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.