Ați primit Duhul Sfânt? – Confirmarea stă în ceea ce ți se întâmplă!

Acts-Chapter-19-Paul-at-EphesusAți primit voi Duhul Sfânt când ați crezut?

Fapte 19:2

Faptele apostolilor

19: 1-22

Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru această nouă dimensiune a vieții de care avem parte prin prezența Duhului Sfânt. Cam la doi ani și jumătate după ce am trăit nașterea din nou mi-a devenit dintr-o dată clar că cea de-a treia persoană din dumnezeire, Duhul Sfânt, era o persoană despre care am auzit în fiecare duminică ceva, dar pe care nu ajunsesem s-o cunosc personal. Îmi era clar că nu aveam nici o idee cine este Duhul Sfânt. L-am întrebat pe un foarte bun prieten al meu, cine este Duhul Sfânt? El mi-a răspuns că trebuie să mă duc la Isus și să-L întreb pe El. M-am rugat pentru aceasta, însă cu toate acestea n-am înțeles mai mult. Întrebarea s-a adâncit din ce în ce mai mult în inima mea.

Într-o dimineață, foarte devreme, am îngenunchiat lângă un scaun în bucătăria prietenului meu. Dintr-o dată am avut senzația că se petrece ceva. Din locul unde am îngenunchiat vedeam o mare strălucire sticloasă care se întindea infinit de mult. Am auzit vocea mea în rugăciune, săsunând de parcă aș fi fost într-o catedrală: „Îți mulțumesc, Doamne Isuse, Îți mulțumesc.” Adânc în inima mea se revarsa un râu de dragoste. Aproape că nu eram în stare să înțeeg ce se petrece cu mine. Am simțit numai în mod cu totul deosebit prezența lui Dumnezeu. Simțeam nevoia să aduc în ordine chiar și cea mai mică urmă de păcat. Și până atunci îmi fcea plcere să mă rog, dar acum se petrecea cu mine ceva cu totul nou: Simțeam că trăiesc în prezența lui Dumnezeu. Versete din Biblie, texte scurte, parc îmi săreau în ochi din paginile ei. Și dintr-o dată eram în stare să le înțeleg.

Oamenii aveau păreri diferite cu rivire l ceea ce trăiam eu. Dar n-a trecut multă vreme și mi-am dat seama că am trăit ceea ce spune Pavel în textul nostru Ați primit voi Duhul Sfânt când ați crezut? Când am înțeles la ce s-a referit Pavel, am început să cultiv relația mea cuDuhul Sfânt. El Însuși urma să-mi arate ce înseamnă a avea părtășie cu El. Am descoperit căDuhul Sfânt vrea să mă călăuzească în tot adevărul, și tocmai aceasta doream și eu. Duhul Sfânt dorea să-L proslăvească pe Fiul. În felul acesta am devenit imediat împreună lucărtor cu El, căci eu aveam aceeași dorință: să-L proslăvesc pe Isus. Iar Duhul Sfânt era în toate un partener foarte activ. Lucrul cel mai important pe care l-am învățat a fost c viața mea de creștin crește și se dezvoltă în odăița de rugăciune, în timpul când sunt singur cuDuhul Sfânt.

timrutvenMărgăritarul zilei –

 Este mai simplu să primești mai întâi Duhul Sfânt, decât să cauți să înțelegi învățătura despre Duhul Sfânt.

Tim Ruthven (Noua Zeelandă)

***

Faptele apostolilor 19: 23-41

Şi unii din cei ce făcuseră vrăjitorii şi-au adus cărţile şi le-au ars înaintea tuturor: preţul lor s-a socotit la cincizeci de mii de arginţi.Cu atâta putere se răspândea şi se întărea Cuvântul Domnului.

Fapte 19:19-20

Îi sunt profund recunoscător lui Dumnezeu pentru că sunt creștin în vremurile noastre. Dumnezeu a îngăduit s trăiesc lucrarea Duhului Sfânt în Noua Zeeland și în Indonezia. Cu prilejul acestei lucrări a lui Dumnezeu la care am fost martor, Duhul lui Dumnezeu S-a revărsat și a condus pe muli la pocăință. Era lucru clar că nu oamenii au svârșit această mișcare în masele de omeni. De aceea a fost nevoie să fim deschiși, gata să luăm asupra noastră o anumită răspundere, și anume să mergem împreună cu această mișcare a Duhului Sfânt și să ne lăsăm purtați de ea. Când Duhul lui Dumnezeu a avut libertatea s lucreze în inima oamenilor și când noi înșine am fost gata să-i acordăm această libertate de care avea nevoie, s-au întâmplat lucruri minunate. Dar dacă noi ne-am fi împotrivit lucrării Duhuui Sfânt și am fi vrut s-o controlăm, atunci râurile Duhului ar fi secat. Când am devenit conștienți de acest fapt, ne-am smerit și i-am dat din nou Duhului Sfânt libertate totală de acțiune în viața noastră.

Eu am avut ocazia trăiesc să văd cum Duhul Sfânt a determinat oamenii să ardă lucruri care constutuiau o parte din trecutul lor și aveau de-a face cu păcatul. Dar nu consider aceasta ca o binecuvântare cât timp nu se văd urmările acestui gest în viața celor care au ascultat. Eu însumi am făcut această experiență. Am simțit nevoia să ard toate cărțile din casa mea pe care Isus nu le-ar fi citit. Nimeni nu mi-a cert s-o fac. Frații din biserică nu păreau să se ocupe prea mult de astfel de lucruri. Dar noi, tinerii creștini, ne-am simțit îndemnați de Duhul Sfânt s-o facem. N-a fost un lucru greu pentru noi s ne despărțim de aceste lucruri pentru care nu era loc în împărăția lui Dumnezeu.

Unii au luat tablouri din perete, au ars haine și s-au despărțit de bijuterii. Tot ce era de valoare îndoielnică au lepădat de la ei. În vremea aceea n-am avut nevoie de nici un învățător care să ne învețe toate acestea; aceasta era pur și simplu o parte din ceea ce Duhul Sfânt a săvârșit în viața tinerilor creștini. Motivul pentru care consider că este important să-ți atrag atenția asupra versetului nostru de astăzi este următorul: să știi că noi ajungem la libertate, că trăim adevărat libertaea atunci când, întocmai ca creștinii din Efes, îndepărtăm anumite lucruri care fac parte din trecutul nostru fără Hristos. După ce ne-am lepădat de ele, abia atunci descoperim ce mare piedică au constituit ele în viața noastră. Dacă suntem alipiți de ceva din trecut, de ceva care are de-a face cu păcatul sau cu vreo încălcare a voii lui Dumnezeu, atunci Duhul Sfânt nu poate să ne dăruiasc libertatea după care tânjim.

Încă un cuvânt de avertisment: dacă înlături aceste lucruri, nu încerca să tragi din aceasta tu vreun folos material personal. Nimicește aceste lucruri sau pune-le la dispoziția unei organizații creștine, așa încât ceea ce se va obține din vânzarea lor să fie folosit pentru împărăția lui Dumnezeu. Dacă lucrurile acestea ar putea deveni un prilej de păcătuire pentru cineva, atunci bineînțeles nimicește-le!

timrutvenMărgăritarul zilei – 

 Adevărata trezire spirituală ne desparte de un trecut îndoielnic și păcătos.

Tim Ruthven (Noua Zeelandă)

***

Meditații zilnice  Cerul este deschis – 1996, Mărgăritare din Cuvântul lui Dumnezeu (Noul Testament), pag. 238-240, meditațiile pentru 15 și 16 iulie de Tim Ruthven 

Traducător Jancu Moscovici, Hamburg

Foto și texte în germană: http://www.jesuslauf.de/vorlaeufer/ruthven-tim.htm

One thought on “Ați primit Duhul Sfânt? – Confirmarea stă în ceea ce ți se întâmplă!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.