Cristian Bărbosu și câteva concluzii în urma celor 7 întâlniri din Martie 2015

cristi-barbosu-viena

Este oare Cristian Barbosu un propovăduitor al evangheliei prosperității, așa cum unele situri din blogosfera românească pretind? […] Noi credem că da și avem argumente clare pe care ne bazăm. Doar în acest turneu, au fost peste 230 de hotărâri scrise pe care cei din audiență le-au luat și le-au adus la crucea lui Isus, ca semn al pocăinței și dedicării lor către Dumnezeu.

Nu mâini ridicate, nici calcule făcute prin aproximatie ci hârtii scrise, numărate de pastorii bisericilor participante. Ce dovedesc aceste lucruri? Că Bărbosu într-adevar este un propovaduitor al prosperității … spirituale! Si asta se vede clar in roadele lui si ale lucrarii lor.

Fiindca dupa roade ii veti cunoaste. Spre exemplu nu știu câți stiți, dar în biserica din Arad toți membri sunt în grupuri mici unde săptămânal li se cere pe lângă rugăciune si discutiile din Scripturi, să dea socoteala în baza unor întrebari la care trebuie să răspundă toți membri grupurilor mici, ș deci, ai bisericii. Știți care sunt acestea?

 1. Mi-am îndeplinit scopurile personale în ceea ce priveste rugăciunea, citirea Scripturii și memorarea ei?

 2. Am chivernisit cu grijă resursele pe care mi le-a dat Dumnezeu (bani, timp, talent, etc)?

 3. Exista cineva pe care trebuie să-l iert? Din familie, grup, biserică, societate?

 4. Am păcătuit bârfind, arătând un spirit critic sau de gelozie?

 5. Am profitat de oportunitatea de a-L mărturisi pe Hristos?

 6. Cum m-am implicat în slujirea bisericii sau a lui Christos în aceste săptămâni?

 7. In ce fel am căutat să am input spiritual în viata copiilor mei?

 8. Cum mi-am îndeplinit datoria de dragoste și respect față de soțul/soția mea în aceste săptămâni?

 9. M-am expus vreunui material indecent, sau am avut un comportament neadecvat cu vreo persoană de sex opus în săptămânile astea?

 10. Sunt conștient de vreun păcat nemărturisit din viața mea?

… De ce o fac? Fiindcă sunt interesați voit să proclame și să practice prosperitatea spirituală. L-am întrebat cum a reacționat biserica la această inițiativă? Unii dintre membrii au plecat, altii s-au retras fiindcă au zis că sunt prea personali și preferă să meargă in biserici unde nu sunt trași la răspundere în felul acesta. Și totusi biserica din Arad crește mereu, fiindcă oamenii înțeleg că Evanghelia cere mult și dacă tot veni vorba, cere și implicare financiară. De aceea nu ne miră că pe site-ul lor au scris acel verset din Corinteni, legat de dătătorul voios, fiindcă dărnicia nu este o opțiune pentru credinciosi, și nu de puține ori cum se știe prea bine, portmoneul îți măsoară uneori cel mai bine temperatura spirituală.

Nu știm de ce, dar credem că cei care scriu acest gen de articole despre acest gen de lucrări, nu prea pot raspunde la multe din întrebarile de dare de socoteală, fiindcă bârfa, critica, neiertarea, dragostea, slujirea apropelui se bat cap în cap cu ceea ce scriu pe siteurile lor.

Oare ce s-ar întâmpla dacă in blogosfera evanghelică românească am fi mai atenți la ce postăm, verificând dacă e adevărat sau nu, și am căuta să zidim nu să dărâmăm, încercând să urmăm învățăturile lui Hristos (Efes 4:31) nu instinctele celui care este cunoscut a fi calomniatorul și acuzatorul fraților (diabolos)? Cred că am avea cu mult mai mult de câștigat.

Miki Olari

Sursa: http://family2fam.com/2015/03/26/barbosu-evanghelia-prosperitatii/

One thought on “Cristian Bărbosu și câteva concluzii în urma celor 7 întâlniri din Martie 2015

 1. lidieluptx

  Bine stie “michiduta” sa le mai talmaceasca, iar cind este nevoie sa piarda pe cei alesi, joaca bine rolul ingerului de lumina. Ar fi bine sa studiem cu mare atentie Epistola lui Iuda si Apocalipsa, ca sa vedem ce prosperitate ne asteapta. Altfel, cine-i sfint sa se sfinteasca mai departe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.