Veghează, deși cursa ta e anunțată demult…!

DecolareaAm mers la aeroport cu trei ore înainte de zbor, am predat bagajul de cală, am trecut de controlul vamal, apoi, fiindcă mai erau două ore până la decolarea avionului, am luat loc la o masă împreună cu fratele care mă însoţea. Pe când noi discutam, am auzit un avion venind, apoi un număr de oameni au mers la poarta de îmbarcare şi, după puţin timp, avionul a decolat. Ne-am uitat mai atent şi am văzut că era chiar avionul nostru. Fără să se facă vreun anunţ, avionul plecase cu o oră şi jumătate mai devreme.

Vegheaţi deci, pentru că nu ştiţi când vine stăpânul casei: seara, sau la miezul nopţii, sau la cântatul cocoşului, sau dimineaţa; ca nu cumva, venind pe neaşteptate, să vă găsească dormind. Iar ce vă spun vouă, spun tuturor: vegheaţi! Marcu 13.35-37

Mulţi dintre pasagerii acelei curse au rămas în aeroport. Această întâmplare mi-a amintit de venirea Domnului. Ştim că El vine şi că acest lucru se poate întâmpla în orice moment. Spre deosebire de felul în care stau lucrurile, în mod normal, la un aeroport, pentru venirea Domnului nu există nicio dată şi nicio oră de plecare, însă El a spus: “Eu vin curând“ (Apocalipsa 22.12). Văzând starea lumii din jurul nostru, declinul moral, împotrivirea faţă de evanghelie, tulburările de ordin financiar şi politic, numărul crescând al dezastrelor naturale, precum şi scăderea nivelului de sfinţenie şi de dedicare al creştinilor, suntem convinşi că venirea Domnului nu poate fi departe.

Care este deci atitudinea noastră? Răscumpărăm noi timpul? Lucrăm pentru Domnul, sau mai degrabă dormim spiritual, fiind preocupaţi cu lucruri care nu contează? Câţi dintre noi alergăm după deşertăciuni?Avem nevoie să vedem mai clar că această lume este pierdută, că va sfârşi fiind distrusă prin foc, împreună cu toate posesiunile noastre materiale. Avem nevoie de o ureche deschisă, ca a slujitorului care lăsa ca urechea să-i fie străpunsă de stăpânul său, spunând: “Eu iubesc pe stăpânul meu, pe soţia mea şi pe copiii mei; nu vreau să fiu liber“ (Exod 21.5). (A Blok Meditație-DOMNUL ESTE APROAPE/GBV, primit[ prin Email)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.