CALENDAR: Nu vă îngrijorați de nimic…

reading-bible_blue2Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa Lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri cu mulţumiri.

Filipeni 4:6

Dacă privim înapoi la anul care a trecut, avem multe motive de a-L slăvi pe Dumnezeu, căci EL ne-a făcut parte de multe binecuvântări şi EL vrea să ne poarte de grijă şi în acest an.

El nu ne îndeamnă:”Nu vă faceţi multe griji!, ci  spune “Nu vă îngrijoraţi de nimic!”, căci îngrijorarea este păcat! În Matei 6 citim că păgânii se îngrijorează, dar Tatăl ceresc ne promite că ne va purta de grijă, căci EL ştie de nevoile noastre. Să privim la corbi şi la vrăbii care n-au gânare şi EL totuşi îi hrăneşte. Noi suntem mult mai de preţ Înaintea Lui.

Să căutăm mai întâi împărăţia Lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi nu a noastră, neprhănirea Lui, şi toate aceste lucruri ni se vor da pe deasupra.

Iar în versetul de mai sus ni se spune să aducem cererile noastre Înaintea Lui, adică să-I spunem tot ceea ce ne apasă şi să aşteptăm ajutorul de la EL, mulţumind pentru promisiunile Sale.

EL a ajutat văduva care mai avea să gătească pentru ultima dată, iar apoi să moară. EL este deci ajutor şi în privinţa hranei. EL l-a ajutat şi pe Ezechia când Sanherib a ocupat oraşul; Iosafat a strigat la Dumnezeu când avea de luptat cu un vrăjmaş numeros. A aşteptat ajutorul de la EL şi nu s-a ruşinat.Dumnezeu a înfrânt duşmanul astfel încât n-a mai rămas nici unul iar pentru împărţirea prăzii au avut nevoie de trei zile.

De aceea să-I predăm şi noi toate grijile noastre, aşteptând rezolvarea de la EL. Astfel putem începe cu curaj noul an cu Cel, fără ştirea căruia nu ne cade nici un fir de păr. (Meditație de Fritz Berger: Mântuirea prin Hristos)

*

Cuvânt înainte al autorului

pentru

MÂNTUIREA PRIN HRISTOS – Meditaţii zilnice de Fritz Berger

Publicarea acestei carţi răspunde dorinţei fraţilor de a avea o îmbărbătare din partea mea, după ce eu nu voi mai fi.

Am scris ceea ce Dumnezeu mi-a pus pe inimă, nu cu cuvinte deosebite, ci simplu, cu dorinţa de a veni în ajutorul cititorului.De aceea, dorinţa mea este ca miezul să fie recepţionat fără a căuta greşelile “cojii”.

Scopul meu nu este de a acoperi Cuvântul Lui Dumnezeu, cu expresii frumoase, ci de a arăta claritatea şi adevărul acestuia.

Unul care a experimentat harul şi bunătatea Lui Dumnezeu, în măsura în care am avut eu parte de ele, nu poate face altceva decât să vorbească şi altora despre acestea.

Domnul să însoţească aceste scurte meditaţii cu binecuvântarea Lui, să descopere mântuirea Lui tuturor cititorilor acestei cărţi, şi mulţi alţi oameni de pe întreg pământul, astfel ca răsplata suferinţelor Lui să fie mare şi noi să fim găsiţi în EL la revenirea Lui! EL vine curând!

Fritz Berger, Iulie 1936

*

1 IANUARIE – Meditație “PÂINEA CEA DE TOATE ZILELE”

Ce este si cum se foloseşte …pâinea

Domnul nostru Isus Hristos ne-a învăţat să ne rugăm lui Dumnezeu aşa: „Pîinea noastră cea de toate zilele dăne-o nouă astăzi“. Dar tot Domnul Isus a spus că „omul nu trăieşte numai cu pîine, ci şi cu orice cuvînt care iese din gura lui Dumnezeu“. Adică, omului, ca să trăiască cu adevărat, nu-i trebuie numai pîinea fizică, ci-i este necesară şi hrana spirituală. Şi hrana spirituală este Cuvîntul lui Dumnezeu, scris pentru noi în Sfînta Scriptură.

Aşa cum trupului nostru îi este necesară hrana în fiecare zi, aşa trebuie să ne alimentăm şi spiritul în fiecare zi.

Unii credincioşi fac lucrul acesta citind regulat, zilnic, Sfînta Scriptură, fie la rînd, din Geneza pînă în Apocalipsa, fie deschizînd Biblia şi citind unde se nimereşte (deşi metoda aceasta nu este recomandabilă). Ei meditează apoi la ceea ce au citit şi apoi se roagă şi aplică în viaţa lor ce au citit.

Alţii au nevoie de călăuzire şi explicare a Cuvântului lui Dumnezeu. Pentru aceştia se produc cărţi ajutătoare pentru citirea Bibliei, aşa cum este cartea de faţă, care combină citirea zilnică a unui pasaj din Biblie cu cîteva gînduri pe marginea acelui pasaj, care să ne ajute să-1 aplicăm în viaţa noastră şi ne ajută să ne rugăm lui Dumnezeu.

Această carte se poate folosi individual sau cu toată familia. Este de un extraordinar folos în formarea unei familii bune să se introducă regula ca, fie la micul dejun, fie la masa de amiază, fie la cină, de obicei după ce toată lumea termină de mîncat, să se ia Biblia şi această carte, să se deschidă această carte la data respectivă, să se vadă textul din Biblie indicat, să se citească din Biblie acest text, apoi să se citească din această carte pagina explicativă.

Citirea o face tata sau mama. Uneori se poate da şi unui copil mai mare să citească. Apoi tata poate adăuga cîteva gînduri ale sale şi încheie cu rugăciune, în care să aplice la viaţa familiei cele citite în Biblie şi în cartea de meditaţii.

O asemenea practică regulată va aduce mari binecuvântări în viaţa fiecărui membru al familiei. Aceste lecturi se vor imprima în minţile copiilor şi vor rămîne în fiinţa lor toată viaţa.acă această carte ajunge în mîinile cuiva care nu şi-a predat încă propria lui viaţă lui Dumnezeu, la sfirşitul cărţii găseşte o îndrumare despre calea mîntuirii. începe citind „Scurtă prezentare a Evangheliei” şi fă ce scrie acolo. Numai după aceea îţi va fi de folos citirea zilnică a Bibliei şi a cărţii acesteia.

Cartea aceasta vă cheamă zilnic la masa lui Dumnezeu, şi noi vă spunem: „Poftă bună“. (Meditație: „Pâinea cea de toate zilele” – primită prin Email)

Dunnezeu să vă binecuvinteze!

*

Un cuvânt de urare și mulțumire al echipei de difuzare al meditațiilor zilnice/ lunare / anuale:

Până aici Domnul ne-a ajutat: EBEN EZER!

De-acum înainte tot Domnul ne va purta de grijă!

                           Echipa unită prin Duhul Sfânt (fără să ne vedem la față decât în poze): Virginia, Felicia, Silvia, Ioana, Cosmin, Daniela D (traducatoare a meditațiilor IZVOARE ÎN DEȘERT ) și Adriana Câmpeanu (care este  deja plecată dintre noi Sus, la 66 ani, fostă Petrescu; ea a scanat aproape toate meditațiile clasice și cele contemporane ei, din 2006, fiind și paralizată de la 5 ani și de picioare și de mâini, și la urmă suferind de cancer, în Suedia….)

Dar Slava rămâne numai a Domnului!!

DOMNUL SĂ VĂ BINECUVINTEZE PE TOȚI!

SĂ LE CITIȚI ȘI SĂ LE PUNEȚI LA INIMĂ .

SANT CUVINTE BINECUVÂNTATE, DE ÎMBĂRBĂTARE, MÂNGÂIERE ȘI DE TREZIRE!

P.S. Două feluri de meditații lipsesc pe 2015, sperăm că numai pentru MOMENT, căci încă n-au fost postate pe pagina de web a GBV.

*

Domnul să binecuvinteze surorile și frații care trudesc astfel pe câmpul de slujire, căci ei sunt împreună lucrători cu Dumnezeu!

Să împlinim cuvântul care zice:

“Mare este secerisul, dar puțini sunt lucrătorii! Rugați, dar, pe Domnul secerișului să scoată lucrători la secerisul Său.” (Luc.10:2)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.