Nu putem evita îmbătrânirea, dar putem evita răcirea sau rătăcirea

Batranetea in citate, aforisme, proverbeCauți să susții unitatea sau te bucuri unde se nimerește?

Iosua 22.21-34

Fiii lui Ruben, Gad şi Manase îşi explică intenţiile, iar sinceritatea lor este recunoscută de fraţii lor. La ce servea acest altar impunător? Nu exista lângă Iordan un monument mult mai reprezentativ, mormanul de douăsprezece pietre, simbol al unităţii poporului în poziţia sa cerească (Iosua 4)? Dar, cu siguranţă, aceste două seminţii şi jumătate îşi pierduseră (ca atât de mulţi creştini) plinătatea bucuriei pentru privilegiile lor.

În creştinătate s-au ridicat multe „altare” care izbesc privirile, înălţate după imaginaţia omului, în loc să mărturisească unitatea Bisericii, ele îi proclamă mai degrabă divizările. Şi dreapta indignare a celor nouă seminţii şi jumătate ne arată cât de „în serios” trebuie luată dezbinarea poporului lui Dumnezeu. Instituirea şi prezentarea unor principii măreţe, chiar dacă sunt conform Scripturii, nu vor înlocui realitatea bucuriilor din „ţară”.

Credinciosul care a experimentat aceste bucurii nu este întotdeauna în măsură să dea altora multe explicaţii. Dar poate să-i invite: „Veniţi şi vedeţi” (loan 1.39, 46). „Dacă aţi gustat, în adevăr, că Domnul este bun “, spune apostolul Petru, „de El apropiindu-vă… sunteţi zidiţi o casă spirituală …” (1 Petru 2.3-5). (Din Scripturile în fiecare zi)

*

RĂMĂȘIȚE PĂMÎNTESTI „PASIONATE”

Dă-mi dar muntele acesta despre care a vorbit Domnul.

Iosua 14:12

Marele violonist italian Nicolo Paganini (1782-1840), a voit ca după moartea lui, excelentul său instrument să ajungă în Genova, orașul său natal. Testamentul lui punea o singură condiție. Pe vioara aceea nu trebuia să se mai cânte niciodată; să fie pur și simplu expusă într-o vitrină. Lucrul acesta nu este însă bun pentru un instrument cu coarde meșteșugite cu atâta îndemânare. Ca să-și păstreze frumusețea și valoarea, el trebuie să fie folosit și mânuit cu regularitate. Datorită cererii lui, minunata vioară nu a ajuns decât o simplă piesă de muzeu.Principiul reîntineririi prin folosire se aplică și la oameni. Vă aduceți aminte de Caleb? La vârsta de 85 de ani era încă tare. El nu a permis ca anii mulți să constituie o amenințare pentru el și să-l tragă în jos. Dimpotrivă, și-a dat seama că atâta timp cât mai are putere și mai poate poseda pământ, era de datoria lui să pună mâna pe el. Așadar, a pornit la luptă. Cu o mare încredere în Domnul, El a cucerit Hebronul pentru poporul lui, alungând dușmanii. Gândiți-vă ce ar fi pierdut dacă s-ar fi pensionat la 65 de ani. Ca și Caleb, noi trebuie să continuăm să fim activi. când ne punem pe raft, ne pierdem folosința. Atâta timp cât Dumnezeu ne mai păstrează suflarea, lucrul pe care-l avem de făcut pe pământ nu este împlinit. Este adevărat că o lăsăm mai încetișor și că trebuie să mai încetinim ritmul, dar există întotdeauna „un munte” pe care să-l urcăm pentru Domnul.Fii un soldat care luptă cu arma rugăciunii. Participă într-un proiect al bisericii tale. Oferă-te să-i ajuți pe oameni în orice mod posibil. Nu deveni însă o rămășiță pământească „pensionată”.

îmbătrânește, dar nu da înapoi,

Căci bătălia este încă-n toi;

Mergi înainte fără oboseală,

Până la victoria finală. (Din PÂINEA CEA DE TOATE ZILELELE)

*

CUM SĂ REUŞEŞTI CÂND CONTEAZĂ CEL MAI MULT

Fac un singur lucru”

 Filipeni 3:13

Profesorul Howard Hendricks a fost mentorul a sute de pastori şi lideri. El scrie:

„Ca tânăr lider, cea mai mare greşeală a mea a fost că mi-am pierdut timpul cu lucruri din afara principalelor mele competenţe. Am dorit să stabilesc un ritm pentru alţii, să demonstrez că nimic nu mă depăşeşte, aşa că am alocat timp exagerat unor lucruri la care nu mă pricepeam – lucruri la care nu o să mă pricep niciodată. În acelaşi timp, mi-am investit puţină energie în dezvoltarea calităţilor. În cele din urmă, am înţeles că adevărata mea valoare se regăseşte în contextul darurilor mele – nu în numărul de ore lucrate. Am jonglat cu nişte bile pe care nu eu trebuia să le arunc. Când, în sfârşit, am avut curajul să le las să cadă, am început să excelez în jonglarea cu cele două sau trei bile pentru care am fost creat să le ţin în aer. Şi uimitor e faptul că au venit alţii şi le-au strâns pe celelalte. De fapt eu nu mă puteam desprinde de oportunităţile pe care ei le aşteptau”.

Răspunde la următoarea întrebare: din cele două sau trei lucruri care definesc succesul pentru tine, care corespunde cu principalele tale competenţe? Într-acolo trebuie să-ţi concentrezi energiile. Acolo vei excela. În acel context îngust îţi vei aduce cea mai mare contribuţie. Şi mai mult ca orice, îţi va plăcea ceea ce faci! Poate spui: „Dar nu-mi permit să-mi canalizez energiile pe unul sau două lucruri”. Poate nu încă, dar acesta ar trebui să fie scopul tău. E ceva spre care trebuie să tinzi, dacă doreşti să izbuteşti acolo unde contează cel mai mult. (Din CUVÂNTUL Lui DUMNEZEU pentru astăzi)

*

Dumnezeu este gata să te asculte

… Domnul aude când strig către El

Psalmul 4:3

Cheamă-L pe Dumnezeu în încercările tale, adresează-te Lui în descurajarea sau remuşcarea cugetului tău! El va răspunde în mod sigur. Vei experimenta că El este, într-adevăr, un Dumnezeu viu. El răspunde rugăciunilor tuturor oamenilor, fără deosebire.Te-ai rugat lui Dumnezeu? Nu este vorba de a rosti o rugăciune învăţată pe de rost, ci de a te adresa personal şi direct Creatorului tău, Cel care te cunoaşte şi care Se interesează de tine, pentru a-i cere ajutorul într-o problemă deosebită, o boală sau o primejdie. Creştinul ştie că poate să-i vorbească lui Dumnezeu şi despre micile greutăţi zilnice. Noi avem un Dumnezeu măreţ care face lucruri foarte mari. Totuşi, nicio problemă a celor credincioşi nu-i prea mare pentru El. Noi nu-L vom obosi niciodată. Un copilaş care are încredere în tatăl său, nu se va teme să-l deranjeze pentru a-i ascuţi creionul, pentru a-i lega şiretul la încălţăminte sau pentru a-i răspunde la multele sale întrebări, chiar dacă sunt naive.Căutaţi ajutorul şi harul lui Dumnezeu rugându-vă, fiind siguri totodată că El vă ascultă fără condiţie! Vorbiţi-i despre nevoile voastre, spuneţi-i toate îndoielile! El doreşte să Se facă cunoscut în răspunsurile Sale! (Din SĂMÂNŢA BUNĂ)

One thought on “Nu putem evita îmbătrânirea, dar putem evita răcirea sau rătăcirea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.