Atitudine de candidat la președinția României!

Ponta VictorCe credeți, un om la vârsa de 42 de ani – cu studii de drept, în politică de peste 20 de ani,  persoană publică, premier al României, un om infatuat că e cel mai potrivit să fie ales ca președinte al României, cel care în ultimii ani a vizitat multe Biserici ortodoxe și Mănăstiri și  care a pompat sume importante de bani din PIB-ul Țării pentru acestea –, are o relație  apropiată cu Dumnezeu, știe cine este Dumnezeu, vorbește cu El despre năzuințele sale și pentru binele poporului? 

Da, am avea tot dreptul să sperăm că religia și credința în Dumnezeu e una din prioritățile și “cunoștințele” sale.

Pentru un lider ecologist relația lui cu natura  nu este  una privată, deoarece prin însăși definirea termenilor de care vorbim, observăm  o strânsă legătură, susținându-se reciproc. Întreabă pe unul din  liderii ecologiști  despre natură, îți va spune că el are o relație privată sau va vorbi ca un îndrăgostit de logodnica sa?

La fel, pentru România – o Țară Creștină –  conducătorul acesteia se presupune că este un creștin prin vocație, poziționându-se în starea înaltului dregător al țării care pleacă urechea la durerea  și dorințele poporului. Și apoi, președintele însuși îngenunchează la tronul de îndurare al lui Dumnezeu, ca El  să dea ploaie roditoare peste oameni și pământ, să fie belșug de pâine și de  hrană spirituală,  pace și prosperitate  în România.

Pentru aspirantul cu un astfel de CURRÍCULUM VÍTAE  (ca cel al dlui Ponta), se presupune că are o relație de fiu-Tată (cu Dumnezeu) și nu-i este rușine de tatăl său …să-l prezinte poporului în fruntea căruia dorește să se instaleze…un Dumnezeu care este iubit de poporul român și căruia i se închină cu reverență….

*

Însă premierul Victor Ponta,  invitat la România TV pentru a participa la prima “dezbatere” din săptămâna premergătoare turului doi al alegerilor prezidenţiale, la una dintre întrebările la care a răspuns, a fost aceea despre religie:

“Care este relaţia dumneavoastră cu Dumnezeu?”, a fost întrebat premierul, care a răspuns:  “E o relaţie privată. Cred că societatea românească are nevoie de promovarea valorilor religiei, nu doar cea ortodoxă, orice religie. Aceste valori sunt de a nu fura, de a nu minţi”.

*

Să răspunzi “e o relație privată?!! Și să adaugi, vorbind despre valori,  cu un tupeu rar întâlnit, că “aceste valori sunt a nu fura, de a nu minți“- pare de un cinism care întrece orice  închipuire, de notorietate fiind starea actuală a corupției, a furturilor și a minciunii, a intereselor personale și de grup care s-a  instaurat la vârful PSD.

*

Însă, mai avem speranța că celălat aspirant la postul de Președinte al României – Klaus Johannis –  are într-adevăr o relație mai bună cu Dumnezeu și, mai ales din poziția de-acum, nu va răspunde că are o relație privată, ci dimpotrivă, că se mândrește și-i mulțumește Celui care l-a creat și i-a dat viața aceasta …  în care are șansa să fie președintele României.

(puteți citi și Cum a răspuns Victor Ponta la întrebarea…)

2 thoughts on “Atitudine de candidat la președinția României!

  1. Pingback: Atitudine de candidat la președinția României! | ARMONIA MAGAZINE – USA | radupopescublog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.