Apărat de Eminescu pentru opiniile referitoare la Marea Piramidă
by Sânziana Moisescu
Vasile V. Moisescu s-a născut la data de 28 mai 1905 în comuna Domnești -Argeș (Muscel), într-o familie înstărită, mama era fiică de preot, iar fratele tatălui fusese preot în comuna Domnești, motiv pentru care tânăra familie se stabilește acolo.
Vasilică urmează Seminarul Ortodox ”Nifon Mitropolitul” București. Dragostea pentru citit și scris, deprinderea de-a se apropia și de a înțelege Sfânta Scriptură i se trage de la profesorul său de limba română Gheorghe Cornilescu, fratele lui Dumitru Cornilescu, preotul ortodox care mai târziu (1923) va traduce Biblia în dulcele grai românesc.
Se va înscrie la Teologie la Iași, însă nu o va absolvi din cauza divergențelor de opinie asupra doctrinelor scripturale. Dar se înscrie la Facultatea de Litere și Filosofie din București unde își ia licența în greacă și arheologie, deoarece îl pasiona cercetarea Noului Testament, care fusese scris în greacă. Îl interesa structura numerică a Cuvântului inspirat. Numărul 7, mereu întâlnit în VT, cât și în NT, era una din temele ce-l preocupau.
I se ceruse să scrie pentru revistă despre un subiect de care Vasilică mai vorbise, în legătură cu Piramida lui Keops. S-a documentat în limba franceză, folosindu-se de cărțile unor arheologi și piramidologi care dădeau măsurătorile făcute cu precizie de către ingineri competenți, la fața locului.
Piramida lui Keops sau Marea Piramidă a mai fost cunoscută în vechime și ca ”Piramida lui Enoh”. Se presupune că planul ei a fost primit de Enoh de la Dumnezeu.
Fiind cercetată în occident de o seamă de oameni de știință (piramidologi), s-au dezvăluit prin coridoarele, întretăierile lor și liniile găsite astfel, istoria omenirii și cea biblică, precum și o mulțime de date științifice cu preciziuni pe care abia știința actuală le poate confirma. Interpretarea lor s-a putut realiza doar după ce a fost măsurat cu metrul britanic, compus din deget (incia – țolul), picior, cot, yard, măsuri întâlnite și la poporul evreu. Newton (Isaac Newton, 1643-1727) demonstrează că aceste străvechi măsuri se deduc cu precizie din lungimea razei polare terestre. O măsură oarecare corespunde unei anumite durate de timp (ex. 1 deget = 1 an tropic de 365, 242 zile).
Un exemlu din istoria religioasă este coridorul care, pornind de la intrare, suie, dar e atât de scund încât trebuie să mergi aplecat. Sui, dar încovoiat, reprezentând perioada Legii la data care marchează Învierea Domnului, coridorul devine dintr-o dată de 7 ori mai înalt – 7 fiind numărul deplinătății.
Piramida nu spune nimic de la sine decât întărește Cuvântul lui Dumnezeu. De aceea a fost numită ”Biblia de piatră”. Evenimentele întâmplate deja, pot fi confruntate cu puncte importante din Piramidă. Textul de la Isaia 19.19, cum spune C. Larkin (inginer și arhitect), la Piramidă se referă. Ea întrunește condițiile de a fi în cuprinsul țării, și la hotar (așezată la centrul deltei și totodată la marginea unde începe hotarul cu deșertul Saharei).
Versetele din Biblie care se referă la Piramidă au valorile literelor – cifre corespunzătoare cu numere întâlnite în Piramidă. Vârful Piramidei lipsește. La echinopții, la amiaza zilei, dacă te așezi la mijlocul laturei Piramidei, soarele ocupă vârful lipsă: simbolizează Soarele dreptății, a echinopțiului, care este Domnul Isus (Luca 1: 78, Maleahi 4: 2).
Lipsește vârful, Piatra din capul unghiului, căci El e înlăturat de creatura Lui. El, Urzitorul și Centrul a toate! (Psalmul 118:22, Marcu 12:10-11, Faptele apostolilor 4:11).
Mulți piramidologi au descoperit și interpretat diferitele aspecte ale Piramidei, Vasile Moisescu având și el de completat unele, chiar de șiință. Partea principală a lucrării lui constă în descifrarea interpretării numărului omniprezent în Piramidă: 286,1.
Marele piramidolog englez D Davidson, referindu-se la acest număr spune că trebuie să aibă o semnificație legat de Divinitate, dar că aceasta nu se va putea descifra. Așa cum am mai spus, Vasile Moisescu din tinerețe s-a ocupat și cu numerele, cu 7 în special. S-a gândit să transpună pe 286 în sistem șeptimal.
286 – factorul omniprezent, transpus în sistem șeptimal Îl arată pe Domnul Isus. Arată că e înlăturat de omenire. Marchează punctul critic dar dă totodată și soluția spre întregire, prin acceptarea Lui. Deci, calculele au condus la 111. Domnul l-a îndrumat să caute în Biblie un corespondent pantru 111 (știindu-se că în vechime literele erau cifre). A fost găsit: Nume dat Domnului Isus în prorocia lui Isaia, capitolul 9 versetul 6: Minunat – Transcendent = Mistre. Valoarea numărului este 111.
În anul 1945, preotul Toma Chiricuță [1887-1971] (vezi și AICI) a ținut la Sala Dalles o conferință despre Piramidă. Luase legătura cu Vasile Moisescu înainte de aceasta. În 1947, Vasilică a ținut un ciclu de conferințe la Ateneul Român. A fost un entuziasm de nedesris. Piramida Keops – era de fapt obiectul Piramidei: Domnul Isus. Mulțimea setoasă a apreciat.
Tot în 1947 a tipărit cartea „Armonia Universală”, subiect legat de Piramidă.
Înainte de a ne stabili noi la Arad (în 1946), în Adunarea fraților baptiști de aici se perecuse o mare trezire spirituală, printre tineri mai ales. Domnul l-a folosit în chip deosebit pe fratele Nechifor Marcu, iar Vasile Moisescu venise între ei. Mișcarea de trezire nu a fost bine văzută de căpetenii … Securitatea afând … a trebuit să ne refugiem pentru un timp la rudele din Muscel.
În seara zilei de 16 decembrie 1958 ne pomenim în locuință cu oamenii securității. Au năvălit, au adunat maldăr de manuscrise, au adus groaza în familie…Procesul a fost fixat pe data de 18 februarie 1959. A fost un proces public la Tribunalul Militar Timișoara.
La proces, lui Vasilică i s-a dat un avocat din oficiu. Acesta l-a prezentat mai bine decât ne-am fi putut noi gândi, comparându-l cu „bătrânul dascăl” din Scrisoarea I a lui Eminescu. Multe i se potriveau din acea descriere. Pe lângă „tot socoate și socoate” – căci și Vasilică umpluse sute, poate mii de file cu calcule (și cu câte 20 de zecimale, calcule făcute manual, fără calculator), se potrivea mai ales expresia „veșnicia într-un număr”, numărul îl arată pe Cel Veșnic în această Biblie de piatră, vizată în acest proces ca fiind foarte periculoasă.
Sentința s-a pronunțat a doua zi. Condamnarea lui Vasilică a fost de 25 de ani muncă silnică. Vina: crimă de uneltire contra statului. (Nu am știut de el cinci ani și jumătate. Nefiind scos la muncă nu avea nici un drept).
Când a ieșit din închisoare, în august 1964, prin grațiere, nici vârsta, nici puterile fizice nu-l făceau apt pentru muncă… Astfel munca de cercetare a Piramidei, începută în 1940, fusese întreruptă pentru totdeauna pentru Vasile Moisescu în 1958, odată cu ridicarea tuturor manuscriselor și condamnarea la închisoare.
… La 13 aprilie 1985 a plecat în veșnicie, acolo unde Domnul Isus s-a dus să gătească loc pentru orice om credincios Creatorului Său.
Sursa: “Fiul Risipitor“, Editura Samuel str. Honterusur nr. 31, MEDIAȘ