Suedia: iad pentru suflet?

George Orwell 1984

Anul trecut am scris  un articol despre “iadul britanic”,  privind discriminarea împotriva creștinilor britanici. Astăzi  discutăm despre un alt “iad” –  Iadul Suediei.

Reputația Suediei este că este, de fapt, un paradis. Pentru trup. O țară mică, cu o populatie mică, cu o istoria nemarcată de cotropiri străine ori războaie civile care să-i fi inhibat dezvoltarea culturală ori civilizatia, Suedia a avut marele noroc de a fi protejata de istorie si izolata de marile conflagratii si tiranii europene. Asta i-a permis să experimenteze cu doctrinele secularismului si cu diverse alternative sociale mai devreme ca oricare altă țară europeană.

Deci, dacă cineva deja vrea să vadă viitorul social al Europei, e suficient să priveasca la Suedia zilelor noastre. Aspectul pe care-l analizam astăzi, însă, e mult mai restrâns, și anume sexualitatea.

Se poate spune că într-un anumit fel revoluția sexuala europeană a început în Suedia anului 1944 când, în timp ce restul Europei era prinsă în cea mai mare conflagratie militară a istoriei, neutră, Suedia a dezincriminalizat sodomia. Au urmat dupa aceea celelalte țări scandinave, Marea Britanie, restul Europei occidentale, America de Nord, si alte țări după ele.

Peste revoluția sexuală suedeză s-a suprapus o doctrină radicală a egalității, iar consecintele acestui amalgam sunt bine cunoscute în toata lumea. Ceea ce e mai putin cunoscut, însă, este că Suedia se transforma într-un stat totalitar, inclusiv din perspectiva sexualității. Exemplul pe care-l discutăm astazi e conclusiv. Cei care dezagreează cu comportamentele sexuale aberante sunt redusi la tăcere grație intervenției statului suedez.

Mai mult, in ultimii citiva ani, Suedia a lansat un program de conversiune a gândirii tradiționale spre acceptarea manifestărilor sexuale aberante și obscene. Lăsam faptele să vorbească de la sine, redând in traducere românească un articol publicat recent pe acest subiect in publicatia catolica italiana Zenit si intitulat Thoughtcrime in Sweden: Certification Program Aims to Make LGBT Issues Mainstream  – “Crime de gândire în Suedia: un program de certificare desemnat să integreze  homosexualii”. Autorul articolului e Robert Clarke, avocat international afiliat cu grupul de juristi crestini americani Alliance Defending Freedom. [Articolul poate fi citit in engleza aici: http://www.zenit.org/en/articles/thoughtcrime-in-sweden]

Totalitarism și intoleranță

Scrisa ]n 1948, cartea lui George Orwell1984 privea inspre viitor, atenționa împotriva controlului statal si a obedienței oarbe a cetățenilor. In “1984 erau desemnate ca și “crime de gândire” pozițiile intelectuale ori de concepție opuse gândirii oficiale a statului. Statul încearca sa elimine astfel de crime ștergând din vocabular cuvinte care ar fi putut fi folosite sa exprime opinii diferite de cele oficiale. Daca Orwell s-ar afla în Suedia anului 2014, anumite lucruri i s-ar părea foarte familiare – în mod special dacă ar merge la unele din multele biblioteci, centre de sănătate ori organizații publice suedeze care au fost certificate prin programul HBT, un program desemnat să integreze homosexualitatea, bisexualitatea si transgenderismul.

Programul HBT a fost inițiat in Suedia in 2008 de RFSL (o organizatie pro-homosexuala) pentru promovarea agendei homosexuale. Școli, biblioteci, si diferite organizatii sunt certificate in urma unor cursuri de pregatire privind homosexualitatea, cât si plata unor sume destul de mari de bani. Programul caută să “schimbe atitudini” prin combaterea discriminarii si promovarea egalitatii de șanse pentru homosexuali. Asta include înlăturarea de pe rafturile bibliotecilor publice a cărților care promovează rolurile traditionale ale fiecărui sex, rescrierea cataloagelor si a fisierelor intr-un limbaj in intregime neutru din perspectiva genului, si restructurarea vocabularului folosit de angajați in interacțiunile lor zilnice cu clienții si unii cu alții, cu scopul de a fi mai “inclusivi”.

Se începe cu bibliotecile

Biblioteca Sollentuna, prima biblioteca din Suedia care a fost certificata prin procesul HBT, explica ca seminariile de formare profesionala au insemnat “dezvoltarea unui nou mod de comunicare cu vizitatorii”.  De exemplu, angajatilor nu li se mai permite sa ceara copiilor sa roage pe “mama ori pe tata” sa semneze pentru cartile pe care ei le imprumuta, deoarece exista “copii cu doua mame ori doi tati”. Ori, daca cineva intreaba despre un roman de dragoste, angajatii nu pot sa presupuna ca persoana care intreaba vrea o carte despre dragoste intre persoane de sex opus.

Organizatia RFSL decide continutul “curriculei” si il vinde la un pret de aproximativ $15.000 la tot 25 de angajati. Programul de certificare urmareste sa asigure ca organizatiile care trec prin programul de certificare “ofera un mediu bun de munca angajatilor si un tratament respectuos al clientilor, pacientilor, ori vizitatorilor din perspectiva comunitatii homosexuale”. RFSL spune ca exista cinci criterii care trebuie indeplinite pentru obtinerea certificarii: (1) angajatii trebuie sa aibe un nivel de cunostinta privind homosexualitatea echivalent cu un curs universitar in acest domeniu; (2) fiecare organizatie trebuie sa faca un efort serios si continuu “sa creeze un mediu de munca deschis si inclusiv din perspectiva comunitatii homosexuale”. (3)  fiecare organizatie trebuie “sa faca un efort serios si continuu pentru a crea un mediu plin de respect si ospitalier” pentru clienti, vizitatori si pacienti din perspectiva comunitatii homosexuale. (4) fiecare organizatie trebuie sa aibe “un plan bine elaborat si pus la punct pentru asigurarea unor atitudini de compasiune fara de comunitatea homosexuala, cit si un plan pentru rezolvarea plangerilor homosexualilor” la adresa organizatiilor; si (5) pe parcursul perioadei de certificare fiecare organizatie trebuie sa-si revizuiasca politica interna in conformitate cu un plan specific care sa rezulte in atingerea obiectivului ultim – integrarea homosexualilor.

In cazul Bibliotecii Sollentuna, procesul de certificare a tinut opt (8) luni, si a inclus o “revizuire” a cartilor, revistelor si filmelor din biblioteca. In cursurile de certificare, angajatilor li s-a impus sa nu presupuna ca fiecare vizitator, tinar, student ori elev care vine la biblioteca parvine dintr-o familie traditionala, are ori vrea sa intretina relatii heterosexuale, ori vrea sa fie chemat “el” ori “ea”. Angajatilor li se cere sa se adreseze vizitatorilor cu termenul de “hen”, un termen neutru din perspective genului. [Nota AFR: “hen” in romaneste ar fi echivalentul cuvintelor “om”, “persoana”, ori “individ”, care nu au o conotatie sexuala]

Odata cu finalizarea procesului de pregatire, organizatiile din sectorul public primesc un certificat care e valabil pentru trei (3) ani. Dupa trei (3) ani procesul de recertificare se deruleaza din nou in acelasi mod. Fiecare certificare e valabila pentru trei (3) ani si trebuie reinnoita.

Și bisericile sunt vizate

Certificarile sunt implementate tot mai des. La sfarsitul anului 2013 municipalitatea orasului Stockholm a demarat cel mai mare program de certificare in care a inmatriculat pe toti cei 43.000 de angajati ai ei. De asemenea, Sinodul Bisericii Suedeze a adoptat o motiune prin care cere “Consiliului Bisericii sa incurajeze implementarea certificarii privind homosexualitatea intre angajatii Bisericii Suedeze”. Motiunea a fost adopata cu un vot de 153 la 76. Directorul RFSL Ulrika Westerlund spune ca programul de certificare  este folositor si bisericilor in discutiile privind homosexualitatea. Ea crede ca atunci cind textele religioase sunt folosite ca argumente impotriva comportamentului homosexual, programul de certificare va impune sa nu se citeze din “biblie” ( cu “b” mic) impotriva homosexualitatii.

Articolul in engleza poate fi citit aici: http://www.zenit.org/en/articles/thoughtcrime-in-sweden

Iadul britanic

Indoctrinarea in homosexualitate continua si in Marea Britanie. Recent s-a lansat ideea combaterii “homofobiei” incepind din gradinite. Se vehiculeaza ideea ca si copiii de pina la cinci (5) ani sa fie educati privind normalitatea relatiilor homosexuale, si ca exista mai multe feluri de “familii”. Se cere publicarea de carti privind “familiile” homosexuale si distribuirea lor in gradinite. Deja a fost difuzat, in fiecare scoala elementara din Marea Britanie, un film care “celebreaza familiile unisex”. [Detalii aici: : http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/new-stonewall-chief-ruth-hunt-teach-preschool-children-to-celebrate-being-gay-9643872.html]

CONFERINTA AFR LA ALBA IULIA

Sambata, 20 septembrie, AFR organizeaza o conferinta publica pe tema familiei si a valorilor la Alba Iulia. Este o conferinta regionala, spre deosebire de conferintele nationale anuale pe care le-am organizat de citiva ani incoace. Din cauza alegerilor europarlamentare, anul acesta nu am putut organiza conferinta anuala AFR. Conferinta regionala va fi mai scurta ca de obicei, va incepe la orele 13:30 si se va incheia in jurul orelor 17. Vom avea oaspeti si conferentiari din Romania si strainatate. Conferentiarul principal va fi dl Paul Susman, un avocat international roman care lucreaza in Bruxelles si se specializeaza in politici europene. Dinsul este crestin, originar din Oradea.

Conferinta se va tine la Hotelul Parc, str Primaverii Nr 4, Alba Iulia. Vom fi ospitalieri ca de obicei. Intrarea este libera si vom servi apa si fursecuri. Nadajduim sa va vedem in numar cit mai mare. Informatii aditionale pot fi obtinute de la David Tut, coordinator media AFR, la 741 103 025, ori de la dl Teofil Cotrau, AFR Alba Iulia, la 744 392 412.

PREZIDENȚIALE – KLAUS IOHANNIS

Avem datoria sa va informam privind candidatii la prezidentiale. Cu ani in urma AFR s-a intersectat cu dl Klaus Ioannis, azi candidatul Aliantei Crestin-Liberale la presedintia Romaniei. Din nefericire dinsul nu ne-a luat in seama, dar acum ne solicita voturile. In Decembrie 2008 AFR i-a transmis nota alaturata la care inca asteptam raspuns. Credem ca este important ca miscarea pro-familie si pro-vita din Romania sa cunoasca pozitiile dlui Iohannis privind casatoria, promiscuitatea sexuala, valorile si dreptul la viata al copiilor nenascuti. Veti vedea mai jos ca in 2006 dl Iohannis nu a demonstrat pozitii pro-familie ori provalori pe durata proiectului constitutional de revizuire a articolului 48. Dimpotriva, ne-a stat in cale. Ramine de vazut daca acum va raspunde. Redam in intregime mesajul electronic transmis lui pe 20 decembrie 2008.

Decembrie 20, 2008: “Buna ziua D-le Primar Klaus Iohannis: Vă scriu din partea Alianței Familiilor din Romania din al carui consiliu director fac parte. AFR este o organizatie civică profamilie și provalori care reprezintă sute de mii de familii din România.

Va scriu privind un incident despre care am citit recent in publicatia Can Can si care s-a petrecut in Sibiu in timpul campaniei electorale din luna trecuta. Publicatia relata despre un comentariu presupus facut de Deputata Raluca Țurcan la adresa unui grup de tineri aflati in orasul D-tra pentru filmari cu prilejul campaniei electorale. Publicatia Can Can relata comentariul D-nei Țurcan ca “i s-a facut rau când a aflat” ca în grupul de tineri erau “homosexuali.” Tot ziarul Can Can a relatat comentariul D-tra de raspuns ca “este foarte grav daca a spus asa ceva” și că “declaratiile homofobe descalifica politicienii.

Vă scriu presupunând că relatarile ziarului Can Can sunt corecte, având in vedere caracterul lui scandalos bine cunoscut. In cazul ca afirmatiile D-tre au fost corecte, AFR își exprima ingrijorarea față de ele si le dezaproba.

Credem ca este inadmisibil pentru o persoana in functia D-tra sa afirme ce a afirmat. Majoritatea covârșitoare a cetatenilor Romaniei dezaproba homosexualitatea si o considera imorala. Sondaje de opinie facute in vara acestui an arata ca peste  doua treimi din cetatenii Romaniei au o opinie negativa sau foarte negativa fata de homosexualitate. Ca atare, gasim comentariul D-tra la adresa D-nei Turcan nepotrivit. AFR afirma ca autoritatile civile trebuie sa incurajeze moralitatea si sa o protejeze nu sa o descurajeze.

Ne exprimam deasemenea ingrijorarea fata de comentariul D-tra pentru ca dauneaza libertatii de exprimare a opiniilor. Nu e potrivit pentru o personalitate publica sa ridiculizeze opiniile cetatenilor, mai ales cind ele au de a face cu subiecte controversate.

Folosesc acest prilej sa ridic un alt subiect oarecum similar. In 2006 AFR a initiat prima miscare constitutionala cetateneasca din istoria Romaniei desemnata sa modifice Articolul 48 din Constitutia Romaniei pentru protejarea institutiei casatoriei. Am strins 650.000 de semnaturi in toata tara, dintre care cam 23.000 in judetul D-tra. In conformitate cu legile Romaniei cele 23.000 de semnaturi au fost inaintate primariei D-tre pentru a fi validate. Primaria D-tra a validat doar aproximativ 17.000 de semnaturi, cu mult mai putin decit cele 20.000 de care aveau nevoie cetatenii judetului D-tra pentru initierea referendului constitutional. Liderii judeteni ai miscarii constitutionale ne-au raportat ostilitate din partea primariei orasului Sibiu fata de actiunea noastra si ca majoritatea celor 6.000 de semnaturi respinse au fost invalidate fara temei.

Nu stiu daca D-tra ati fost primarul orasului Sibiu in Decembrie 2006 cind aceste evenimente au avut loc. Ne vom interesa insa. In cazul in care a-ti fost primarul Sibiului atunci, ne exprimam din nou ingrijorarea fata de actiunile D-tra. AFR are peste 23.000 de simpatizanti in Judetul Sibiu care pot fi mobilizati in actiuni democrate pentru alegerea sau demiterea oficialitatilor publice. AFR va monitoriza declaratiile, actiunile si aspiratiile D-tre politice, iar daca va fi nevoie i-si va mobiliza constituenta depinzind de pozitiile D-tra privind familia, moralitatea si valorile.

In ciuda tonului ferm al acestei note, Consiliul Director AFR va asigura D-le Primar de respectul nostru personal si deosebit cuvenit pozitiei D-tre si D-tra personal. Cu stimă, Petre Costea, Presedinte, Alianța Familiilor din România www.protejarea-familiei.com

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronicwww.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.