Câtă „miere“ hrănitoare este produsă între sfinţi?

SamsonAndLion_Francesco_HayezSamson s‑a abătut ca să vadă trupul mort al leului; şi, iată, în trupul mort al leului era un roi de albine şi miere. – Judecători 14.8

Cât de interesant este un roi de albine! Ele pot trăi într‑un arbore găunos, într‑o cutie de lemn sau chiar în trupul mort al unui leu. Oraşul lor nu are nici primar sau gestionar, nici consilier sau conducător politic. Deşi există o regină, ea nu dirijează politica sau destinele poporului ei. Cu toate acestea, cu greu ne‑am putea gândi la o comunitate mai productivă în toată natura. Aceste vieţuitoare sunt toate pentru una şi una pentru toate. Există o cooperare perfectă şi o unitate de acţiune.

Albinele nu cunosc gelozia sau concurenţa şi nu se luptă între ele.Bees-on-honey-photo-Free1 Ele se vor lupta totuşi cu inamicii, astfel că şi omul trebuie să se ferească de mânia lor. Sistemul lor de împărţire a îndatoririlor este cel mai bun din lume. Fiecare lucrătoare îşi cunoaşte slujba exactă şi o îndeplineşte fără a i se spune sau a i se arăta de către un superior, pentru că nu există un superior. În oraşul albinelor nu există problema şomajului.

Poate că Dumnezeu vrea ca noi să învăţăm de la aceste mici creaturi fascinante cum trebuie să funcţioneze adunările sfinţilor. Cât de strălucitoare şi de vie va fi mărturia Domnului acolo unde este o strânsă cooperare şi unitate între sfinţi; unde recunoaştem că „duşmanul este diavolul“ şi nu ceilalţi credincioşi; şi unde fiecare membru al corpului lucrează potrivit cu aptitudinile dăruite de Dumnezeu!

Spre deosebire de albine, care lucrează instinctiv, noi avem un Superior cât se poate de real şi nespus de preţios care este în noi şi printre noi spre a‑L glorifica pe Hristos şi pentru a ne călăuzi în tot adevărul.

Câtă „miere“ hrănitoare este produsă între sfinţi spre gloria lui Dumnezeu şi pentru creşterea iubirii fiecăruia atunci când ne aflăm într‑o supunere adevărată faţă de Superiorul nostru Divin!

Sursa: DOMNUL ESTE APROAPE-GBV (G. W. Steidl)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.