În mijlocul flăcărilor

ArgintarulCâteva femei au fost puse pe gânduri când la un studiu biblic au auzit vorbindu-se din versetul acesta:

”El va ședea, va topi și va curăți argintul” – Maleahi 3:3

Ele s-au tot gândit … oare ce-o fi vrând să spună acest verset despre caracterul Lui Dumnezeu?

Una dintre ele s-a oferit să se ducă să se intereseze care este procesul de rafinare al argintului (de curățare a impurităților) și apoi să aducă această informație la grupul lor de studiu Biblic pentru o mai adâncă înțelegere a versetului.

Și în săptămâna aceea, femeia a sunat un argintar și i-a cerut să o lase să-l asiste într-o zi și să vadă cum prelucrează argintul. N-a împărtășit cu el deloc motivul curiozității ei pentru acest specific proces.  Și în ziua respectivă, cum îl privea pe argintar, l-a observat cum ține o bucată de argint chiar deasupra focului și cum a lăsat argintul să se înfierbînte foarte tare. El i-a explicat că în acest proces de curățire, argintul trebuie ținut chiar in mijlocul focului, unde sunt cele mai puternice flăcări – ca să ardă toate impuritățile.

Femeia s-a gândit la faptul că Dumnezeu ne ține de multe ori în viață în așa un loc, parcă în mijlocul flăcărilor – apoi s-a gândit din nou la acel verset… ”El va ședea, va topi și va curăți argintul” … Și l-a întrebat din nou pe argintar dacă este adevărat că el stă tot timpul cât durează procesul curățirii acolo în fața focului și privește argintul. Omul i-a spus…”Bineînțeles” că nu doar trebuie să stea acolo și să țină argintul, dar trebuie să stea cu ochii pe bucata de argint în tot timpul procesului; că dacă argintul este lăsat un moment mai mult decât trebuie în flăcări, poate să fie distrus.

Femeia a devenit pe moment tăcută. Apoi l-a întrebat pe argintar…
-Și cum știi când argintul este complet curățit?
El a zâmbit …
-Asta e usor de răspuns …când mă pot oglindi în el… când îmi văd fața în argint…
***
Iată deci înțelesul versetului… Așadar… dacă astăzi cumva te simți că ești în mijlocul flăcărilor, adu-ți aminte că Dumnezeu te ține acolo cu mâna Lui, că are ochii ațintiți asupra ta și că îi va ține ațintiți asupra ta până când ești curat și va putea să-Și vadă chipul în oglindă de argint a sufletului tău!…

“El va şedea, va topi şi va curăţa argintul; va curăţa pe fiii lui Levi, îi va lămuri cum se lămureşte aurul şi argintul, şi vor aduce Domnului daruri neprihănite.” Maleahi 3:3
.
RODICA BOTAN
.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.