Telegraful credinței

Avraam cu IsaacÎntărit prin credința lui.

Romani 4:20

Creștine, ai grijă de credința ta, fiindcă  —  dacă îți aduci bine aminte  —  credința este singura cale de a obține binecuvântări.

Dacă cerem, cu credință,  binecuvântări de la Dumnezeu, credința este aceea care ni le duce. Rugăciunea, nu poate primi răspuns de la tronul lui Dumnezeu, dacă nu este înălțată cu credință.

Credința este mesagerul îngeresc dintre suflet și Domnul Isus, în slavă. Dacă îngerul se retrage, nu mai putem trimite rugăciuni și nici nu mai primim răspunsuri.

Credința este firul telegrafic care leagă pământul de cer  —  prin care mesajele de iubire ale lui Dumnezeu zboară atât de repede încât El ne răspunde înainte să-L chemăm, și ne aude chiar în timp ce vorbim. Dar dacă telegraful credinței cade, cum putem să mai primim făgăduințe? Sunt în necaz? Pot să obtin ajutor prin credință.

Sunt înconjurat de dușmani? Găsesc adăpostul prin credință. Dar dacă credința dispare, zadarnic ÎI chem pe Dumnezeu. Nu mai există nici un drum între sufletul meu și cer. În mijlocul celui mai sălbatic crivăț, credința este un drum pe care caii rugăciunii pot păși în siguranță —  da, și sunt la adăpost de îngheț. Dar dacă se blochează drumul, cum vom putea comunica cu marele Rege? Credința ne leagă de divinitate.

Credinta ne îmbracă cu puterea lui Dumnezeu. Credința angajează atotputernicia lui Iehova de partea mea. Credința pune în apărarea mea fiecare atribut al lui Dumnezeu. Mă ajută să înving oștile dezlănțuite ale iadului. Mă face să mărșăluiesc triumfător peste gâturile dușmanilor mei. Dar fără credință, pot primi ceva din partea lui Dumnezeu? Nu-i lăsați pe cei care se clatină — care sunt „ca valul mării” (Iacov 1:6)  —  să se aștepte să primească ceva de la Dumnezeu (vers. 7). Creștine, păzește-ți vie credința. Cu ea poți câștiga totul, dar fără ea nu poți obține nimic. Dacă poți să crezi, „toate lucrurile îi sunt  cu putință celui care crede“(Marcu 9:23).

*

A mâncat, și s-a săturat, și ce a rămas a strâns.

Rut 2:14

Oricând avem privilegiul să mâncăm din pâinea pe care ne-o dă Isus, suntem, ca și Rut,
sătui de atâtea bunătăți. Când Isus este Gazda, nici un oaspete nu se ridică de la masă flămând. Mințile noastre sunt săturate cu adevărurile prețioase descoperite de Christos. Inimile noastre sunt mulțumite în Isus, fermecătorul obiect al afecțiunii noastre. Speranțele noastre sunt împlinite, pentru că ÎI avem pe Isus în ceruri.

Dorințele noastre sunt satisfăcute, fiindcă ce ne putem dori mai mult decât să-L vedem pe Christos si să fim găsiti în El (vezi Filipeni 3:9)? Isus ne umple conștiința până când avem pace deplină, judecată până când suntem siguri de învățăturile Sale, memoria cu amintiri despre ce a făcut, și imaginația cu planurile la care încă lucrează.

Ca și Rut, suntem „sătui”. Am băut adânc din Christos și ne-am gândit că am luat tot ce se putea lua; dar, după ce am făcut tot ce am putut mai bine, am văzut că a mai rămas foarte mult. Ne-am așezat la masa iubirii lui Dumnezeu, și am zis: „doar infinitul mă poate sătura. Sunt atât de păcătos, încât trebuie să am merite infinite ca să mi se șteargă păcatele“. Dar după ce ne-am curățat de păcate am văzut că mai aveam merite; ne-am potolit foamea la ospățul iubirii sfinte și a mai rămas o grămadă de hrană spirituală. Nu ne-am bucurat încă de anumite bunătăți care ne așteaptă în Cuvântul lui Dumnezeu, și suntem obligați să-l mai lăsăm puțin; suntem asemenea ucenicilor, cărora Isus le-a spus „mai am să vă spun multe lucruri, dar acum nu le puteți purta” (Ioan 16:12). Da, sunt daruri pe care încă nu le-am obținut, locuri de comuniune cu Isus la care nu am ajuns, și înălțimi ale părtășiei pe care nu le-am atins. La fiecare ospăț al iubirii rămân multe coșuri cu firimituri. Să lăudăm generozitatea slăvitului nostru Boaz.

_________________________

C.H. Spurgeon – Meditatii de Dimineața și Seara, primite prin Email

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.