SUNT DESTUL DE BUNĂ?

FemeiaMulte femei își pun întrebarea „Oare sunt destul de bună?  Cresc cu o imagine distorsionată despre cine sunt ele cu adevărat. „Se privesc în oglinda reușitelor și citesc cuvintele insuficient de bună. Se privesc în oglinda valorilor și văd bună de nimic. Aruncă o privire la oglinda succesului și văd ratată. Se uită în oglinda competenței și văd inferioară, nesigură și nepotrivită.” Trăiesc într-o casă a oglinzilor, crezând interpretări greşite despre ceea ce sunt…și de fapt sunt doar minciuni. De unde provine minciuna?

Totul a început în Grădina Edenului. După cea de-a șasea zi a creației, când Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse, a spus: „E bine.” Dar ceva a mers rău. Dușmanul s-a strecurat în lumea perfectă creată de Dumnezeu și i-a înșelat cu minciuni pe cei făcuți după chipul și asemănarea Lui. Și chiar dacă planul de mântuire a restaurat ceea ce a distrus șarpele, dușmanul continuă să ne spună minciuni și astăzi. Se bagă în mintea noastră spunându-ne că suntem lipsite de valoare, niște ratate neputincioase care nu sunt destul de bune, de deștepte sau de competente ca să reușească să facă ceva. Și nu este adevărat. Totul este o minciună. Cel rău doreşte să ne vadă la pământ. Când suntem dărâmate, el se bucură. Dar Dumnezeu nu-l va lăsa să se atingă de noi. Când Dumnezeu a creat lumea și a umplut mările cu viață acvatică și văzduhul cu creaturi înaripate, când a aprins stelele pe cerul nopții și a așezat soarele să lumineze ziua și luna să strălucească în întuneric – a făcut-o prin cuvinte: ,, Și Dumnezeu a zis’’ și….așa a fost (Genesa 1:3-26). Dar când la făcut pe om, la făcut după chipul și asemănarea Sa. Ce minunat! A suflat viață în noi. Cât de minunat este Dumnezeu! Și cel care a pus viață în noi, ne va lăsa oare să cădem în minciunile celui rău? Nicidecum!

Când privim în oglinda lui Dumnezeu, scrisoarea Lui de dragoste uimitoare pe care o numim Biblia, descoperim adevărul. Dumnezeu chiar ne iubește (Coloseni 3:12). Un întreg nor de martori îți face galerie (Evrei 12:1). Ești capodopera lui Dumnezeu…o lucrare de artă frumoasă (Efeseni 2:10). De aceea să nu lăsăm pe diavolul să întroducă în mintea noastră tot felul de minciuni. Ești femeie, ești creată după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. În ochii Lui ai mare valoare, ești prețuită (Isaia 43:4). Sunt destul de bună? DA, pentru că Cristos locuiește în mine şi tine (Ioan 14:20). Ești un copil al lui Dumnezeu ales, sfânt și prea iubit. Acesta e adevărul. Eşti copilul Său, cea pe care o iubește cu o iubire veșnică. Tatăl tău ceresc a plănuit atâtea lucruri pentru tine. El are vise mari pentru viața ta. El așteaptă ca tu să înlături minciunile, să începi să te vezi cum te vede El, și să trăiești cu încrederea că ești iubită, iertată complet, plăcută în întregime și acceptată în totalitate de Dumnezeu. Ești împuternicită și echipată de Duhul Sfânt în tot ce te-a chemat Dumnezeu să faci.

Sunt destul de bună? DA. Pentru că: Sunt de preț (Matei 6:26), sunt prietena lui Isus Hristos (Ioan 15:15), tot ce voi cere de la Tatăl, în Numele lui Isus, voi primi (Ioan 15:16), sunt neprihănită prin sângele lui Isus, (Romani 5:9), sunt copilul lui Dumnezeu și moștenitoarea Sa (Romani 5:16-17). Am şi ai mare valoare în ochii lui Dumnezeu. El nu va lăsa ca cel rău să se atingă de tine, să se atingă de gândurile tale. Nu uita niciodată că Dumnezeu a spus  ”Te iubesc cu o iubire veșnică; de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!” (Ieremia 31:3)

Liana Pele

http://light4heaven.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.