Cel nevăzut stă lângă tine

Isaiah-48-10revTe-am lamurit în cuptorul urgiei.

 Isaia 48:10 

Mângâie-te singur, credinciosule încercat, cu gândul acesta: Dumnezeu a spus: „Te-am lamurit în cuptorul urgiei“. Nu este cuvântul acesta ca o ploaie de vară, care stinge furia flăcărilor? Nu este el ca o armura de azbest, împotriva căreia Căldura nu are putere? Sa vina nenorocirile. Dumnezeu m-a lamurit! Saracie, poti sa bati la usa mea, fiindca Dumnezeu este deja în casă, si El m-a lamurit. Boala, poti sa intri pe neasteptate, am un leac pregatit – Dumnezeu m-a lamurit. Orice mi s-ar întâmpla în aceasta vale a lacrimilor, stiu ca El m-a lamurit”.

Daca ai nevoie de mai multa alinare, Credinciosule, aminteste-ti ca Fiul Omului este cu tine în cuptor. In camaruta ta linistita, Cel nevazut sta lânga tine, si chiar daca uneori nu îti dai seama, El îti pregateste patul si îti asterne perna în timpul încercarii. Esti sarac, dar în casuta ta umila, Domnul vietii si slavei este un oaspete de seama. El vine aici doar ca sa te viziteze. Prietenul tau sta lânga tine. Nu poti sa-L vezi, dar îi simti atingerea mâinilor. Nu-I auzi vocea? Chiar si în valea umbrei mortii, El îti spnne: „Nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau” (Isaia 41:10). Aminteste-ti nobilul discurs al lui Cezar „nu va temeti, îl aveti pe Cezar si toata averea sa”. Nu te teme, crestine, Isus este cu tine. In toate încercarile tale, prezenta sa îti aduce mângâiere si siguranta. El nu-i va parasi niciodata pe cei alesi de el. „Nu te teme, caci Eu sunt cu tine” este fagaduinta sigura entru cei alesi din „cuptorul urgiei”.

Nu te prinzi atunci strâns de Christos și nu spui 

Prin potop sau scântei, când Isus e cu noi 

ÎI urmăm bucuroși, în dureri și nevoi? 

(DIMINEATA)

*

A văzut pe Duhul lui Dumnezeu coborându-se în chip de porumbel.

 Matei 3. 16 

Asa cum a coborât peste Domnul Isus, Capul, Duhul lui Dumnezeu coboara peste fiecare membru al trupului lui Christos, biserica. Coborârea Lui urmeaza acelasi tipar. Totusi, adesea este exceptional de rapida. Înainte sa ne dam seama ce se întâmpla, suntem impulsionati înainte si spre cer dincolo de orice asteptare. Acest lucru nu se face în graba omeneasca, fiindca aripile porumbelului sunt usoare si zboara neauzit. Repeziciunea pare sa fie esentiala pentru multe operatiuni spirituale.

Domnul este în susurul blând si subtire si, ca si roua, harul Sau picura în tacere. Porumbelul a fost întotdeauna simbolul puritatii, si Duhul Sfânt este întruchiparea sfinteniei. Când coboara El, tot ce este pur, iubitor si bun se înalta, iar pacatul si necuratenia ne parasesc. El poarta ramura de maslin care arata ca apele mâniei divine s-au retras. Blândetea este semnul sigur al puterii transformatoare a Porumbelului; inima atinsa de influenta Sa binecuvântata este supusa si umila. Nevinovatia urmeaza ca o consecinta fireasca. Vulturii si corbii îsi urmaresc prada; porumbelul îndura raul, dar nu îl pricinuieste.

Trebuie sa fim nevinovati ca porumbeii. Porumbelul este imaginea iubirii; vocea lui este plina de afectiune. De aceea, sufletul vizitat de binecuvântatul Duh Sfânt abunda în dragoste pentru Dumnezeu, în iubire pentru ceilalti crestini, si în iubire pentru pacatosi, Mai presus de toate, abunda în dragoste pentru Isus. Umbra aripilor Sale „peste fata adâncului de ape” (Genesa 1:2) produce mai întâi ordine si viata. In inimile noastre, El dezvolta viata noua si lumina. Duh binecuvântat, coboara peste noi pentru totdeauna, asa cum ai coborât asupra scumpului nostru Mântuitor.

(SEARA)

_________________________

C.H. Spurgeon – Meditatii de Dimineața și Seara, primite prin Email

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.