EVALUARE

casatorii_mixteMerg oare doi oameni împreună, fără să fie învoiţi?” (Amos 3:3)

O căsnicie reuşită se bazează pe două lucruri: „găsirea” persoanei potrivite şi „devenirea” persoanei potrivite. Al doilea lucru este mai greu decât primul. Doar pentru că doi oameni împart acelaşi pat şi au acelaşi nume nu garantează armonia.

Iată câteva sugestii practice:

Plăcerea. Vă plac aceleaşi lucruri? Poate nu e o problemă prea mare acum, dar mai târziu, când soţul tău este absorbit de marele meci de la televizor, iar tu doreşti să povestiţi puţin, este o mare problemă.

Valorile. Biblia spune: „Merg oare doi oameni împreună, fără să fie învoiţi?” Sunteţi capabili să cădeţi de acord în privinţa unor chestiuni majore cum ar fi relaţia voastră cu Dumnezeu, intimitatea, calitatea de părinte, banii, rudele şi scopurile? Poate nu sunteţi de acord cu multe lucruri, dar acestea sunt lucruri care vă pot apropia sau vă pot despărţi.

Accesibilitatea. Sunteţi amândoi accesibili emoţional sau el este tipul bărbatului puternic şi tăcut care nu comunică – sau nu îţi înţelege nevoile?

Dragostea. Vă iubiţi cu adevărat? Nu versiunea de la Hollywood, ci acea dragoste care ascultă opiniile şi preocupările partenerului, îi trece cu vederea defectele şi eşecurile, îl preţuieşte şi se exprimă prin bunătate?

Înţelegerea. Pe cât e de sigur că Dumnezeu nu face doi fulgi de zăpadă la fel, pe atât este şi faptul că El nu face doi oameni identici. Aşadar, poţi înţelege şi poţi face faţă diferenţelor dintre voi?

Aprecierea. Partenerul tău nu-ţi poate citi gândurile, aşa că fă-ţi obiceiul de a-ţi exprima aprecierea faţă de celălalt.

Temperamentul. Dacă eşti o fire optimistă, iar celălalt este supărăcios şi introvertit, înseamnă că sunteţi ca apa şi uleiul. Cum faci faţă acestui lucru? Mediul. Dacă sunteţi din medii diferite, vă simţiţi bine în aceleaşi împrejurări sociale şi spirituale? Dacă îţi doreşti o căsnicie fericită, evaluează aceste lucruri.

_______________________

Meditații zilnice, primite prin Email

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.