Amintiri cu DORU POPA…

Doru Popa.Foarte frumos!  

Dragă Gilu, ai evocat ultimile clipe trăite alături de o persoană remarcabilă, putem spune de referință în mișcarea evanghelică din România –  Un adevarat om care s-a pus la dispozitia lui Dumnezeu.

Citind cele scrise de tine pentru  “completarea unui caracter“, cum spui, mi-am adus aminte de ultima întâlnire cu Doru.

În primăvara anului 1998, corul de la Maranata, împreună cu Doru se pregătea pentru o călătorie în  Franța. Au fost invitați să cânte la o catedrală din Paris și Strassbourg.

La Sankt Poelten (50 km west de Vienna pe A1), mica si noua noastră biserică baptistă a plănuit din timp prima evanghelizare în aceasta regiune a Austriei. Ne gândeam să invităm un pastor din România.   Și Dumnezeu l-a trimis pe Doru. Cu trei zile inainte de plecarea din Arad, l-am sunat pe Doru cu rugămintea de a face o escală  la Sankt Poelten în vederea organizării, vinerea si sâmbăta, a unei evanghelizări printre românii din zonă… A acceptat din primul moment. Vineri, dis de dimineata, împreună cu   familia Rocsa de la Maranata era prezent în fața casei noastre.

Mă gândeam că se va odihni (seara urmând prima predică), timp în care împreună cu un frate urma să vizitez vreo 30 de familii, să-i invităm la biserică pentru ora 7 PM. Dar Doru a fost de alta părere…ne-a cerut să ne insoțească.

Mai târziu am înțeles de ce. Entuziasmul nostru, poate copilaresc,  atinse-se cote neasteptate, asemanatoare ucenicilor în prima evanghelizare cu Isus. Mă refer la experiența când, dezamăgiți, ei au cerut “foc mistuitor” asupra acelui sat care nu i-au primit. Maturitatea și experiența lui Doru a fost binevenită.  ..după o scurtă rugăciune înainte de “plecarea pe teren“, ne-a mai temperat, readucându-ne mai aproape de realitate…”să nu rămâneți surprinșsi sau
dezamăgiți, mulți chemați, puțini aleși…dar Dumnezeu are totul în control”.

Până seara am vizitat si invitat vreo 30-40 de persoane. Realitatea a fost așa cum a spus Doru…In prima seară au răspuns chemării doar jumătate. A urmat prima predică de evanghelizare…Doru, prin puterea lui Dumnezeu, a încântat toată asistența…8 persoane au ridicat mâna în semn de predare în fața lui Dumnezeu.

A doua zi, în mod surprinzător, sanctuarul a devenit neîncăpător. Vestea s-a răspândit peste tot.

Noi, membrii bisericii din Sankt Poelten, eram vreo 30-35, iar vizitatorii s-au apropiat de 150. S-au mai predat câteva suflete. A fost cea mai mare “strângere” de români din zona respectivă…Intr-adevăr, Dumnezeu a lucrat prin acest om.

A treia zi, inainte de a-și continua drumul spre Franța, Doru  a mai găsit resurse să mai viziteze unele din familiile prezente la evanghelizare.

Acesta a fost omul lui Dumnezeu Doru Popa…poate un om tot timpul cu un pas mai înainte, atât în gândire cât și în faptă!

 Radu Oprea-AZ

One thought on “Amintiri cu DORU POPA…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.