ÎNCEPUT ÎNŢELEPT AL NOULUI AN!

CIMG4367Cel fără prihană rămâne totuşi tare pe calea lui, cel cu mâinile curate se întăreşte tot mai mult.

Iov 17:9

Cel care a spus: “Amânarea este hoţul timpului” a avut dreptate.

Continuăm să amânăm lucrurile, promiţându-ne nouă înşine că le vom face mai bine. Fii cinstit, câte hotărâri de anul trecut ai respectat? Anul acesta fă altfel. Fă ca ţelurile tale să fie ÎNŢELEPTE. Cu alte cuvinte, fă ca ele să fie:

Specifice: trezeşte-te mai devreme pentru a citi Scriptura şi roagă-te înainte de a merge la serviciu. Fă-ţi timp pentru familie. Fă exerciţii, mănâncă sănătos. Îngrijeşte-te de trupul tău; el este Templul lui Dumnezeu (1 Corinteni 6:19-20).

Moderate: abordarea mai multor proiecte în acelaşi timp îţi diluează atenţia şi este mai greu să te ţii de ele. Când începi prea multe, termini prea puţine. Începe cu lucruri mărunte şi clădeşte pe măsură ce ai câte un succes.

Realizabile: nu încerca să înghiţi un elefant dintr-o muşcătură. înaintează prin paşi mărunţi. Pavel a spus: “fac un singur lucru” (Filipeni 3:13). Discută în termenii lucrurilor pe care le vei face, nu al lucrurilor pe care nu le vei face. De pildă, în loc să spui: “Nu vreau să fiu prea critic”, spune “Astăzi voi căuta ceva bun în fiecare persoană pe care o întâlnesc” (Filipeni 4:8).

Măsurabile: nu poţi gestiona ceea ce nu poţi măsura. Dacă poţi să-ţi înregistrezi progresul (sau lipsa lui!) vei deveni responsabil, vei vedea cât de departe ai ajuns şi la ce mai ai de lucrat.

Posibile într-un anumit timp: revizuieşte-ţi scopurile săptămânal (sau zilnic dacă îţi este greu). Astfel vei depista problemele din vreme şi vei putea schimba direcţia dacă este nevoie. Biblia spune: “Pune-ţi pe inimă aceste lucruri, îndeletniceşte-te în totul cu ele, pentru ca înaintarea ta să fie văzută de toţi” (1 Timotei 4:15). Ia-ţi inima-n dinţi, dă-te jos de pe canapea şi pune în aplicare!

_______________________________

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI, primit prin Email

Sursa foto: https://www.google.ro/search?biw=1247&bih=537&tbm=isch&sa=1&q=bible+verses+about+The+righteous+is+still+hard+on+his+way%2C+the+clean+hands+grows+stronger+over

One thought on “ÎNCEPUT ÎNŢELEPT AL NOULUI AN!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.