Împotrivirea vietii naturale

ResistanceCei ce sunt ai lui Hristos Isus şi-au răstignit carnea [firea pământească] împreună cu patimile şi poftele ei.

Galateni 5:24

Viaţa naturală nu este păcătoasă în sine, dar noi trebuie să renegăm păcatul, să nu mai avem nimic de-a face cu el sub nici o formă. Păcatul aparţine iadului şi diavolului; eu, în calitate de copil al lui Dumnezeu, aparţin cerului şi lui Dumnezeu.

Nu se pune problema să renunţ la păcat, ci să renunţ la drepturile pe care le am asupra propriei mele persoane, si renunţ la independenţa şi dorinţa mea de afirmare. 

Aici trebuie dată bătălia. Lucrurile care sunt corecte, nobile şt bune din punct de vedere natural sunt cele care ne ţin departe de ce are Dumnezeu mai bun pentru noi. A înţelege că virtuţile naturale se împotrivesc predării noastre în mâna lui Dumnezeu, înseamnă a ne aduce sufletul în mijlocul celei mai mari bătălii pe care o are de dat. Foarte puţini dintre noi luăm apărarea lucrurilor dezgustătoare și rele, însă luăm apărarea celor bune. „Binele” se împotriveşte la ceea ce este „cel mai bine”; cu cât urci pe scara virtuţilor naturale, cu atât este mai intensă opoziţia faţă de Isus Cristos.

Cei ai lui Cristos Isus și-au răstignit carnea” – pe viaţa aia naturală o va costa totul, nu doar unele lucruri. Dacă vrea cineva să fie ucenicul meu, să se lepede de sine“, adică de drepturile pe care le are asupra sa, dar înainte de a putea face asta, omul trebuie să-şi dea seama cine este Isus. Nu refuza să-ţi „înmormântezi” propria ta independenţă.

Viaţa naturală nu este spirituală; ea poate fi transformată în viaţă spirituală numai prin jertfă. Dacă nu jertfim categoric viaţa naturală, supranaturalul nu poate deveni niciodată natura noastră. Nu există un drum „regal” în această direcţie; fiecare dintre noi trebuie să ni-l croim cu propriile noastre mâini. Aici nu e vorba de rugăciune, ci de acţiune.

_________________________

TOTUL PENTRU GLORIA LUI – Oswald Chambers

2 thoughts on “Împotrivirea vietii naturale

 1. Unde-i oare Bunatatea
  Ce-i invata a schimba
  Di nou si mentalitatea
  Si locul de-unde-or manca

  Nu din pomul cunostintei
  Unde-s soapte si tristeti
  Ci din dragostea Fiintei
  Pomului eternei vieti ?…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.