Apostazia și iadul britanic, noile “valori” europene

Normalitateby Alianța Familiilor din România

IADUL BRITANIC ȘI “VALORILE” EUROPENE

Zilele astea Marea Britanie încă uimește, dar în sens negativ. De-a lungul secolelor a facut o contributie majoră la extinderea civilizatiei în întreaga lume. Peste tot pe unde britanicii au ajuns au construit, nu dărâmat, spre deosebire de turci ori ruși care în loc să clădească au dărâmat.

Britanicii au clădit societăți civile, infrastructuri administrative, au desțelenit ogoare, au deschis mine, au construit poduri, drumuri, căi ferate, aeropoarte. Au extins in lume civilizatia si valorile creștine. Faimoasa King James Bible a britanicilor a civilizat omenirea iar impactul ei este încă vibrant de la un colț la altul al planetei. De la Hong Kong la Yukon, Cape Town la Alice Spring in outback-ul australian, si de la Maputo, Mozambic pina in junglele Guyanei Britanice, Evanghelia încă se propovaduieste din King James Bible. Misionarii britanici, printre ei faimosul David Livingstone, au dus valorile si civilizatia creștină in Africa sub-sahariana, din Zanzibar la Cape Town si de aclolo până in Nigeria. Impactul lor e bine simțit in Africa la sud de Sahara unde astazi majoritatea populatiei este crestina.

In ultimele decade, insa, ceva nelinistitor se petrece in Marea Britanie, ceva care, din nefericire, incepe sa aibe consecinte negative nu doar in Marea Britanie ci si in restul Europei si al lumii. Trendurile anticrestine si anti-valori devin tot mai pregnante in tara care a dat lumii Magna Carta, dar si faimoasa nuvela a lui George Orwell 1984. Ele denota ca Marea Britanie se distanteaza de principiile lui Magna Carta si se apropie de fictiunile lui Orwell in 1984. Odata tolerantă, Marea Britanie a inceputului de Mileniu III devine tot mai intolerantă si totalitară. Evidenta care impune aceasta concluzie este masiva, si din ea publicam frecvent in editiile săptămânale de marți AFR. Pînă in prezent, insa, nu am alocat nicio editie specială realitatilor neplacute din Marea Britanie, dar o facem astazi datorita unui incident care s-a petrecut acolo saptamina trecuta când politia britanica a arestat si interogat la Londra un pastor american care predica Evanghelia în spatiul public.

Am scris despre evenimente similare de-a lungul anilor când pastori englezi au fost arestati pentru ca propovaduiau in public impotriva homosexualitatii. Predicarea evangheliei in spatiul public la englezi si in Imperiul Britanic este o traditie multiseculara care s-a împământenit nu doar acolo ci si in fostele ei colonii, Canada, SUA, si Australia. Nu e neobisnuit să vezi in campusurile americane tineri predicatori care propovaduiesc Evanghelia celor interesati sa asculte, in majoritatea cazurilor in mijlocul huiduielilor si injuraturilor celor care nu sunt de acord cu ei. Persistenta si tenacitatea acestor tineri este remarcabilă, ceva de dorit si la tinerii din România. In Imperiul Britanic Evanghelia era propovaduită in locurile publice cu trafic ridicat de persoane: porturi, gări, piețe, intersectiile drumurilor principale, statii de metrou.

Greu de crezut și acceptat

Ostilitatea oficialitatilor britanice față de cei care propovaduiesc Evanghelia in public, insă, se manifestă și în deciziile tribunalelor britanice care în doar ultimii 10 ani au suprimat libertatea religioasă și de conștiință în Marea Britanie. Majoritatea cazurilor inițiate de creștini datorita subminarii libertatii lor religioase si de constiinta sunt decise impotriva lor. Iar Curtea Europeana a Drepturilor Omului face la fel. In primavara acestui an CEDO a emis decizii in patru (4) cazuri privind lezarea libertatii religioase in Marea Britanie. Crestinii au pierdut trei (3) dintre ele. Singurul care l-au câștigat a fost cazul crestinei pe care British Airways a concediat-o pentru că la lucru purta o cruce la gât. Dar si pe acesta l-au câștigat cu greu, reusind să dovedească că musulmanilor si hindusilor nu li se ceruse să nu poarte simbolurile lor religioase la locul de muncă.

Valorile europene – intoleranță și totalitarism – iad pentru suflet

Discutăm astazi ultimul incident care indică că Marea Britanie se transformă intr-un iad pentru suflet. Legam acest incident de “valorile europene”, atât de mult vânturate in România si de candidatii la europarlamentare. Fiecare dintre ei, fără exceptie, se ploconesc în fața “valorilor europene” fără ca de fapt să ințeleagă ce sunt. Din nefericire, multi dintre noi fac la fel si folosesc aceasta expresie fara a intelege ce de fapt ele denota. Valorile spre care tinde Marea Britanie sunt, de fapt, asa numitele “valori europene”: valori seculare, anticreștine, nu doar netraditionale ci antitraditionale. “Valorile europene” au facut obiectivul recentei rezolutii adoptate de Parlamentul European impotriva Ungariei pe care a acuzat-o ca nu respecta “valorile europene”. In spatele acestei rezolutii insa se ascunde ura stângii europene față de guvernul de dreapta din Ungaria pe simplul motiv ca in constitutia adoptata cu putini ani in urma a definit căsătoria creștina bărbat-femeie, a declarat dreptul la viata a copilului nenăscut, si a mentionat rolul creștinismului in edificarea natiunii maghiare.

Tony Miano

Tony Miano e un american care locuieste in sudul Californiei. Vreme de 20 de ani, din 1987 pina in 2007, a fost politist in Los Angeles si membru al Biroului Sheriffului din Los Angeles. Cariera lui ca om al legii a fost impecabila. Dar pe linga cariera sa politieneasca Tony Miano este si a fost si un crestin autentic, capelan al Biroului Sheriffului din Los Angeles, fondator si membru al organizatiei nonprofit Ten-Four Ministries, o organizatie similara in scop si orientare cu Asociatia Politistilor Crestini din Romania. Ani de zile fusese implicat in actiuni similare in diverse tari.

Pe 1 iulie Tony Miano se aflase in Londra, in preajma Stadionului Wimbledon unde se derulau meciurile de tennis. A inceput sa propovaduiasca Evanghelia, citind din 1 Tesaloniceni 4:1-12 unde Sfantul Apostol Pavel atentioneaza impotriva desfrânării sexuale. Oamenii se oprisera să-l asculte, unii apreciindu-l altii huiduindu-l si injurîndu-l. Printre cei din urma se aflase si o femeie care a inceput sa-l injure, iar când Tony a inceput sa predice impotriva homosexualitatii, a sunat politia. Politia a venit si l-a acuzat pe Tony de “homophobic speech,” adica “discurs homofobic” care ofenseaza pe unii membrii ai publicului ori incita la ura impotriva homosexualilor. A fost arestat, dus la politie, amendat cu 90 de lire sterline, i s-a luat un esantion de DNA, si a fost ținut in inchisoare până la sosirea avocatului sau. Politia l-a interogat, si după câteva ore de detentie l-a eliberat.

Ne-a parvenit stenograma anchetei care uimeste prin atitudinea anticrestina si intoleranța a politiei britanice. Are 14 pagini si poate fi citita in intregime aici: http://www.christianconcern.com/sites/default/files/docs/2013_07_04_miano_police_interview.pdf Noi redam si comentam câteva paragrafe mai relevante.

Politistul l-a informat pe Tony Miano că a fost arestat pentru că a tulburat linistea publica agravând-o cu un discurs “homofobic”. (“you were arrested for a Section 5 Public Order Act with a homophobic aggravating factor”) [Nota AFR: detalii despre aceasta lege si ravagiile pe care le face la adresa libertatii cuvantului si de exprimare in Marea Britanie le aflati aici: http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/03/31/freedom-speech-scrapped_n_2989643.html%5D Intrebat ce a facut linga Stadionul Wimbledon, Tony a raspuns ca a predicat Evanghelia (“I was preaching the Gospel”), ca se aflase la Londra in vizita cu mai multi prieteni, si ca predicase Evanghelia in Londra din 22 iunie. La momentul arestului predicase din 1 Tesaloniceni capitolul 4, din pasajul in care “Apostolul Pavel îi incurajeaza pe cei din Tesalonic sa se abtina de la toate formele de imoralitate sexuala. Si sa traiasca o viata sfanta, consistenta cu o viata devotata lui Dumnezeu si sfinteniei lui Dumnezeu”. (“The apostle Paul encourages the Tessalonians to abstain from all forms of sexual immorality. And to live a holy life, that is consistent with a life devoted to God and the holiness of God”.) Tony a predicat impotriva imoralitatii sexuale heterosexuale si homosexuale, si a adulterului. In acest timp, un barbat mai in varsta l-a injurat cât se poate de vulgar. La fel si o femeie. Femeia a chemat politia si, in timp ce Tony inca isi tinea discursul, a fost arestat.

Anchetatorul l-a intrebat pe Tony daca a afirmat ca “homosexualitatea este păcat, si ca toti stim lucrul acesta”. Tony a confirmat ca a spus-o. Anchetatorul i-a spus lui Tony că femeia care l-a reclamat s-a plâns la politie că a fost “ofensata” de afirmatiile lui, interpretindu-le ca afirmatii homofobe făcute in spatiul public. (“she said she was extremely offended by this” … “saying homophobic statements in the public place” … “she felt an offense had been committed and she called the police”)

Intrebat de anchetator care au fost intentiile discursului sau, Tony a raspuns ca a fost sa-si impartasasca credinta si dragostea pentru cei din jurul lui cu Evanghelia. (“So my intent was to love people with the Gospel”) Intrebat daca crede ca homosexualitatea e pacat, Tony a raspuns pe scurt si la subiect, “Da”. (“I do”) A adaugat ca toata imoralitatea sexuala e pacat. (“I wasn’t speaking exclusively about homosexuality. I was speaking about fornication of any kind. Heterosexual fornication, heterosexual adultery, looking at a person with lust, whether or not you’re married, any form of sexual immorality is a sin before God”. (“Vorbisem nu exclusiv despre homosexualitate. Vorbeam despre adulter, despre orice fel de infidelitate sexuala. Infidelitatea heterosexuala, adulterul heterosexual, pofta ochilor, fie casatorit ori necasatori. Orice forma de imoralitate sexuala este pacat inaintea lui Dumnezeu”.) Intrebat de anchetator daca crede ca discursul lui ar putea sa ofenseze pe unii, Tony a raspuns iarasi in afirmativ. (“I think it could upset people because people love their sin”.) (“Cred ca ar putea sa-i ofenseze pentru ca oamenii isi iubesc pacatul”.)

Intrebat daca crede ca ceea ce a facut si zis e “acceptabil in spatiul public,” Tony a raspuns “absolut”. (“Absolutely”) Acelasi raspuns l-a dat si intrebarii daca s-ar duce inapoi sa predice aceleasi lucruri in acelasi loc a doua zi daca ar avea oportunitatea.

IADUL FRANCEZ

Nu doar Marea Britanie se transforma intr-un iad al sufletului. Si Franta socialista face la fel. Evenimentele din ultimele saptamini din Franta unde oficialitatile aresteaza fara discernamint persoane care se opun casatoriilor homosexuale, sunt la fel de scandaloase si denota pericole mari pentru libertatea cuvantului. Situatia din Franta, de fapt, a ajuns atit de ingrijoratoare incit pe 26 iunie un grup de 28 de delegati din Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei a lansat o motiune de rezolutie pentru condamnarea Guvernului Hollande pentru brutalitatea de care a dat dovada. Motiunea a fost initiata de dl Luca Volonte, delegat al Italiei. Textul motiunii poate fi citit aici: http://assembly.coe.int/ASP/Doc/XrefViewPDF.asp?FileID=19947&Language=EN

Relevanța pentru Romania

Poate unii intreaba, ce relevanta are asta pentru Romania? Cum ma afecteaza pe mine asta? Intrebari de genul acesta sunt puerile si denota lipsa de viziune. Ce se intimpla in Europa occidentala, bun ori rau, se indreapta spre Romania. Incidentul Miano si altele ca ele, atit in Marea Britanie cit si in Franta ori in alte tari, si despre care scriem cu regularitate, au o relevanta imediata si directa pentru Romania. Daca credem ca in Romania nu se va ajunge in situatii similare ne inselam.

Doar luna trecuta stânga intelectuală română a cerut dlui Ministru de Externe Titus Corlatean sa demisioneze pentru ca la conferinta AFR din aprilie a indraznit sa spuna ca homosexualitatea este pacat. [Puteti viziona discursul Dlui Ministru aici: http://www.youtube.com/watch?v=JlwJWmcZDQo&sns=em ]

Iar daca Romania va adopta noua Constitutie care va include amendamentul dlui Chiuariu care sa interzica discriminarea in “orice situatie”, orice propovaduire ori exprimare impotriva homosexualitatii ori a altor grupuri sociale care promoveaza imoralitatea vor fi interzise.

Celor inca sceptici le amintim ca pe 15 iulie este organizat la Bucuresti un seminar intitulat “Perspective asupra combaterii discursului instigator la ură” organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si finantat din fonduri unionale. In timp, inchizitia socialistă română va lansa si in Romania o campanie de eradicare a exprimarii in public a opiniilor care ofenseaza.

Liceul George Cosbuc: Incep inscrierile la liceul George Cosbuc. Recomandam parintilor din Romania sa nu-si trimita copiii acolo. Este un iad pentru suflet. Cititi recomandarea AFR aici: http://www.alianta-familiilor.ro/boicotlicGC.pdfhttp://www.alianta-familiilor.ro/boicotlicGC.pdf

Inchizitia română

Intoleranta de stat care se reliefeaza in Marea Britanie incepe sa se manifeste si in Romania. Si Romania are o institutie care monitorizeaza afirmatiile facute in spatiul public si le sanctioneaza daca nu este de acord cu ele. E vorba de Centrul National de Combatere a Discriminarii. Recent CNCD si-a publicat raportul anual (2012) despre care puteti citi aici: http://www.mediafax.ro/social/cncd-113-dosare-au-fost-admise-anul-trecut-cele-mai-multe-cazuri-de-discriminare-pe-etnie-si-limba-11112884

Dreptul de a nu fi ofensat

Dupa cum se vede, in Marea Britania, ca de fap si in alte tari occidentale, se reliefeaza un “drept” la a nu fi ofensat si o “obligatie” de a nu ofensa. Recunoasterea si mai ales implementarea unui astfel de drept va insemna, in realitate, interzicerea libertatii cuvantului, de asociere, de exprimare, si de constiinta, in efect distrugerea libertatii religioase. Trendul e ingrijorator. Generatia tânără tinde spre asta fara sa isi dea seama de consecinte. In tarile occidentale exista legi care interzic “hate speech”, adica “discursurile care incita la ura”. Sondajele de opinie in aceste tari indica ca tot mai multe persoane sunt de acord cu interzicerea discursurilor care ofenseaza. Ultimul sondaj, facut luna trecuta in Statele Unite ingrijoreaza. El arata ca 31% dintre americani favorizeaza adoptarea de legi care sa interzia discursurile ofensatoare, adica “hate speech”. [Detalii aici: http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/general_politics/june_2013/31_favor_ban_on_hate_speech%5D

AFR va Recomanda: Privind incidentul Miano va punem la dispozitie toate materialele de care dispunem: (1) stenograma anchetei (14 pagini) http://www.christianconcern.com/sites/default/files/docs/2013_07_04_miano_police_interview.pdf ; (2) o inregistrate video a discursului lui Miano si al arestului (39 de minute); http://www.youtube.com/watch?v=F2vu9CI5Ij4&feature=youtu.be ; si (3) un articol din presa britanica despre incident: http://www.virtueonline.org/portal/modules/news/article.php?storyid=17766#.UdtMxjvVAbB

VIOLENȚA HOMOSEXUALĂ ANTICRESTINĂ ÎN SEATTLE

Pe 5 iulie homosexualii din Seattle, statul Washington, si-au tinut parada anuala. Un tânar crestin a protestat la păcatul sodomiei, ținând în mâini o pancartă. A fost agresat fizic. Agresiunea a fost inregistrata si poate fi vizionata aici: http://www.anglican-mainstream.net/2013/07/05/seattle-gay-pride-participants-viciously-beat-christian-street-preacher/

Sursa articol complet: http://saltmin.com

One thought on “Apostazia și iadul britanic, noile “valori” europene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.