Seminar despre recunoștință (1)

Constantin BrâncușiMulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.”

1 Tesaliceni, 5.18

 1. Fericit cel ce nu asteapta recunostinta, acela nu va avea nicio dezamagire. (Anonim)

 2. Libertatea este ceea ce faci cu ceea ți s-a făcut ție. (Jean Paul Sartre)

 3. Recunoştinţa neexprimată nu prea are cum să îi folosească cuiva.(G.B. Stern)

 4. Ce îmbătrânește repede? Recunoștința. (Aristotel)

 5. A avea sentimente de recunoștință și a nu le exprima este ca și cum ai împacheta cu grijă un cadou și nu l-ai da. (William Arthur Ward)

 6. Cu cât mai mult recunoști și exprimi recunoștința pentru ceea ce ai, cu atât mai mult vei avea lucruri pentru care să-ți exprimi recunoștința. (Neale Donald Walsch)

 7. Omul care nu mulțumește și nu-și arată recunoștința celui de aproape, pe care îl vede, practic, el nu și-o va arăta nici față de Dumnezeu pe care nu-L vede. (George Danciu)

 8. Nu vom fi niciodată destul de recunoscători față de pământul care ne-a dat totul. (Constantin Brâncuși)

 9. Nu vom fi niciodată destul de recunoscători față de Dumnezeu care ne-a binecuvântat prin creație și continuă s-o facă prin harul Său nespus de felurit.(George Danciu)

 10. Exprimă-ți recunoștința pentru un lucru bine făcut. Oamenii dau rezultate extraordinare când se simt apreciați. (Bruce Hyland)

 11. Necesitatea de a fi recunoscători ne tulbură sentimentul recunoștinței, răpind deseori din bucuria recunoștinței. Asta deoarece omul e susceptibil față de cei cărora le datorează recunoștința prin faptul că aceia pot întrebuința în avantajul lor această oportunitate. (George Danciu)

 12. Recunoștința nu este doar cea mai importantă dintre virtuți, ci și părintele tuturor celorlalte. (Marcus Tullius Cicero)

 13. Ne-ar fi plăcut mai mult, dacă ne-ar fi fost mai puțin pe plac. (Joseph Addison)

 14. Mai degrabă îi iubim pe cei care ne urăsc, decât pe cei care ne iubesc mai mult decât vrem noi. (F. De La Rochefoucauld)

 15. Graba prea mare pe care o arată unii de a-și plăti o datorie este un soi de nerecunoștință. (F. De La Rochefoucauld)

 16. Cei mai mulți oameni își mărturisesc recunoștința doar din dorința ascunsă de a primi binefaceri și mai mari. (F. De La Rochefoucauld)

 17. Recunoştinţa este pur şi simplu speranţa secretă pentru favoruri viitoare. (F. De La Rochefoucauld)

 18. Recunoștința nu se prescrie, niciodată, ea trebuie să se manifeste liber și în mod adecvat, cu sinceritate și deschidere. (George Danciu)

 19. Nerecunoștința aduce adesea în loc de bucuria mulțumirii, întristare și dezamăgire. (George Danciu)

 20. Nerecunoştinţa este un semn de slăbiciune; omul trebuie să se deprindă a-și manifesta recunoștința celor care le-o datorează, ea trebuie să fie o atitudine a inimii. (George Danciu)

 21. Recunoştinţa şi respectul sunt flori ale sufletului tău. (George Danciu)

 22. Cu cât faci bine celor nerecunoscători, cu atât îi faci ca să te urască; tot ce faci pentru ei va fi un prilej de trădare din partea lor. (Corneille)

 23. Recunostinta este miezul dragostei fata de cei care ne iubesc, a dragostei fata de semenii nostri, de la care ne vin multe ocrotiri si binefaceri nespus de placute. (Silvio Pellico)

 24. Sunt destul de multi aceia care, atunci când pot, se grabesc sa înapoieze o binefacere, ca sa nu-i apese cumva povara recunostintei; odata înfaptuit acest lucru, ei se cred absolviti, uitând cu seninatate de toate obligatiile pe care aceasta recunostinta le impune.(Silvio Pellico)

 25. Este mai usor si se întâmpla destul de des sa fii recunoscator pe vecie pentru binefacerile mai mici, decât pentru cele mari. Aceasta depinde în oarecare masura de amorul propriu. (Francesco Orestano)

One thought on “Seminar despre recunoștință (1)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.