Fratele Yun în Oradea – 7 mai 2013

Untitled-1Repere biografice:

Yun s-a născut în 1958 în Liu Lao Zhuang, din Provincia Henan, districtul Nanyang.
pe când avea 16 ani, se roagă lui Isus să-i vindece tatăl bolnav de cancer, acest eveniment constituind imboldul convertirii sale
în cei 23 de ani de activitate în biserica subterană din China, este încarcerat de 3 ori, adunând un total de 7 ani de puşcărie
pe 5 mai, 1997, este eliberat în mod miraculos dintr-o închisoare (precum Petru), constatând totodată că putea să umble (deşi avusese picioarele fracturare, în urma bătăilor din detenţie)
în 2001 este arestat în Myanmar, unde petrece 7 luni în închisoare, până ce este eliberat la presiunile făcute de ambasada Germaniei
din 2001, activează în exil, prin organizaţia Back to Jerusalem, promovând cauza bisericii subterane din China, dar luptând şi pentru evanghelizarea Orientului Apropiat.

Iată cum îşi explică Yun ultima perioadă de detenţie (cea de 7 luni):

La câţiva ani după ce am părăsit China, au început să curgă invitaţii de a lua cuvântul la conferinţe în diferite părţi ale lumii. La un anumit moment, am consimţit să fiu planificat să vorbesc timp de 120 de zile una după alta, de multe ori de trei sau patru ori pe zi. Într-o singură lună am vorbit la 160 de întâlniri! Lucrarea mea devenea deja un idol, iar viaţa mea spirituală lăuntrică a ajuns să fie neglijată. Hrăneam poporul lui Dumnezeu cu hrană spirituală veche, şi apa proaspătă a Duhului Sfânt nu mai curgea prin viaţa mea, deoarece eram prea ocupat şi epuizat.

E uşor să fii înşelat atunci când aşezi lucrarea pe o poziţie mai înaltă decât trebuie să fie. Chiar şi atunci când eram gol lăuntric şi rosteam mesaje lipsite de prospeţime, oamenii încă primeau ce le spuneau şi mă aplaudau, cu toate că operam în afara ungerii proaspete a Duhului Sfânt. Ne putem amăgi să credem că totul e în regulă, din cauză că oamenii par să fie binecuvântaţi prin ceea ce le spunem.

Într-o zi am urcat într-un avion care urma să mă ducă la următoarea serie de întâlniri, când Domnul mi-a spus cu claritate: „Dar ce am împotriva ta este că ţi-ai părăsit dragostea dintâi. Adu-ţi, dar, aminte de unde ai căzut; pocăieşte-te şi întoarce-te la faptele tale dintâi. Altfel, voi veni la tine şi-ţi voi lua sfeşnicul din locul lui, dacă nu te pocăieşti” (Apocalipsa 2:4-5).

Domnul a văzut că aveam nevoie de odihnă şi a rânduit lucrurile aşa cum numai El o putea face. Am fost arestat în Myanmar, bătut şi condamnat la şapte ani de închisoare din cauza nesupunerii mele faţă de Duhul Sfânt. În închisoare, Domnul mi-a arătat că scăpam viaţa de sub control şi că trebuia să încetinesc ritmul. Era pentru a doua oară când El a îngăduit să petrec un concediu în închisoare, timp în care am învăţat să-mi reînnoiesc relaţia cu Domnul Isus.

Sursa: https://edituracasacartii.wordpress.com/2013/04/19/fratele-yun-in-oradea-07-mai-2013/

Editura Casa Cărţii <comenzi@ecasacartii.ro>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.