Halloween – un obicei păgân!

America, România și alte țări din Occident  –  practici păgâne și oculte de Halloween

Biserica Catolica din Polonia ia atitudine

Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro-Vita – Sesizare înaintată Ministrului Educației

În școlile din America, încă de la sosire, te așteaptă profesorii echipați de Halloween. Majoritatea caselor sunt ornamentate cu acei binecunoscuți bostani orange, cu măști și figuri înspăimântătoare. Bostanii se găsesc  în mai toate magazinele, măști și alte echipamente și accesorii.  Un singur  bostan te costă la 4…5  dolari/ bucata. Oamenii iau însă mai mulți, în timp ce în țările sărace din Asia sau Africa, copiii mor de foame, căci nu au pentru hrană decât 1 dolar pentru o lună de zile!

În Ardealul românesc, de 1 Noiembrie cimitirele sunt luminate, după un obicei din Occident,  de lumânările aprinse pentru cei morți. Și în România s-au importat din obiceiurile de Halloween. Tot ce e rău și nefolositor, prinde repede, deși ne consumă  din timp, e cu cheltuială…

Cuvântul sfânt lăsat de Dumnezeu pentru om – Biblia – ne întreabă de ce cântărim ceva care nu ne satură?

De ce cântăriţi argint pentru un lucru care nu hrăneşte? De ce vă daţi câştigul muncii pentru ceva care nu satură? Ascultaţi-Mă, dar, şi veţi mânca ce este bun, şi sufletul vostru se va desfăta cu bucate gustoase.  Luaţi aminte şi veniţi la Mine, ascultaţi, şi sufletul vostru va trăi: căci Eu voi încheia cu voi un legământ veşnic, ca să întăresc îndurările Mele faţă de David.”  (Isaia, 55)

Cum de nu medităm  zi și noapte la cuvântul lui Dumnezeu, pentru a fi într-adevăr fericiți, așa cum promite El încă din Psalmul 1?

Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşază pe scaunul celor batjocoritori! Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui!

Dumnezeu ne-a învățat să nu avem alt Dumnezeu decât pe El!  Să nu alergăm la alte plăceri, să nu ne închinăm decât Lui, în duh și în adevăr.

Oamenii așteaptă să scape de criza economică, de secetă sau de inundații, care adesea alternează, însă nu strigă către Dumnezeu,  care are milă și poate să aducă vremuri de belșug material și spiritual. Nu caută să mediteze la Cuvântul Sfânt, să-i dea cinstea care i se cuvine lui Dumnezeu, să aducă rugăciuni și cuvinte de laudă Creatorului și Dumnezeului nostru. Dimpotrivă, mulți uită de Dumnezeu,  mulți nu cred în El, mulți și-au pus nădejdea în alte lucruri, în icoane sau alte filozofii, în horoscop sau în te miri ce altceva.

Să ne venim în fire, și să știm cu toții că este un Dumnezeu sus în Cer, Atotputernic, care face tot ceea ce vrea, fie în Cer, fie pe pământ.

O, adâncul bogăţiei, înţelepciunii şi ştiinţei lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecăţile Lui şi cât de neînţelese sunt căile Lui!  Şi, în adevăr, „cine a cunoscut gândul Domnului? Sau cine a fost sfetnicul Lui?  Cine I-a dat ceva întâi, ca să aibă de primit înapoi?”  Din El, prin El şi pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.” (Romani, 11)

Doamne,  ai milă de poporul român, de cel american … căci nu știu ce fac!

Toată lauda și închinarea noastră, să-i fie aduse Lui Dumnezeu; în Numele și în creditul Domnului Isus Hristos! Amin.

*

Biserica Catolică din Polonia critică practicile sataniste de Halloween

Realitatea.Mobi titrează la rândul ei despre această sărbătoare satanistă:

Cu trei zile înainte de Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor, celebrată la 1 noiembrie în Polonia, Biserica Catolică din această ţară a criticat sever practicile ‘sataniste’ de Halloween, într-un mesaj publicat pe site-ul Arhiepiscopiei Varşoviei.

Venită din SUA şi din ce în ce mai populară în rândul tinerilor polonezi, tradiţia Halloween-ului ‘este un rezultat al răspândirii ocultismului şi magiei’, se arată în mesajul Bisericii poloneze, scrie Agerpres.ro.

Această tradiţie ‘îşi are rădăcinile în venerarea păgână a spiritelor şi a unui zeu celtic al morţii. Anton Lavey, fondatorul satanismului modern, afirma că noaptea dintre 31 octombrie şi 1 noiembrie este cea mai mare sărbătoare luciferică, dând naştere la numeroase acte oculte de violenţă. Biserica condamnă în mod deschis astfel de practici’, se mai arată în mesaj.

‘Sub pretextul distracţiei, copiii, tinerii şi adulţii sunt invitaţi să practice ocultismul, ceea ce este în contradicţie cu învăţăturile Bisericii şi vocaţia unui creştin’, a insistat Arhiepiscopia Varşoviei pe pagina sa de internet.

*

Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro-Vita (București) și Asociația Bucovina profundă (Suceava)

Au trimis o amplă scrisoare d-nei ministru Ecaterina Andronescu. Un adevărat memoriu (6 pagini), materialul este un protest la adresa sărbătorii de Hallween în spațiul public, mai exact în școli.

Mulți dintre români au preluat, de câțiva ani, Hallween-ul, macabra sărbătoare occidentală, care sub masca unor distracții, este o veritabilă invocare a demonilor și a făpturilor infernale – se spune în deschiderea scrisorii. Se cere, prin urmare, interzicerea oricărei manifestări de gen din spațiul școlilor românești. Semnatarii aduc și argumente comparative. Rusia este dată ca exemplu de verticalitate și credință. Interzicând această sărbătoare, liderii Bisericii Ortodoxe Ruse au dat dovadă de curaj și justețe dogmatică.

Memoriul face apel inclusiv la Legea Educației Naționale care conține prevederi clare privind păstrarea identității naționale și a valorilor culturale ale poporului român în unitățile de învățământ fiind strict interzise activitățile care pun în pericol moralitateași integritatea fizică și psihică a copiilor și cadrelor didactice (…)

Cititi în Coram Deo întregul articol

*

Pentru o mai bună documentare, puteti citi și  AICI

One thought on “Halloween – un obicei păgân!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.