Gabi Iluț – Nu și-a retras reclamațiile de închidere a unor Canale Creștine

RVE Timișoara: Gabi Iluț nu-și retrage reclamațiile prin care a închis o sumedenie de canale creștine!

Din lipsă de iubire, GABI ILUȚ, ÎNCHIDE peste 80 Canale Creștine

De curând, cel puțin 80 canale de youtube cu conținut creștin au fost eliminate de pe net în urma unor copyright strikes trimise platformei social media, de către cântăreața creștină Gabi Iluț, pentru a-și proteja dreptul de autor.

Majoritatea acestor canale au zeci de mii de abonați, pe ele fiind postate mii de predici, cântari și mărturii creștine. Două sau trei dintre canalele închise în urma reclamațiilor lui Gabi Iluț aparțin unor importante biserici evanghelice.

Un exemplu în acest sens este canalul de youtube al bisericii penticostale Betel din Viena. Administratorii canalelor în cauza au postat cântece creștine, interpretate în biserici evanghelice, de către alte persoane decât autoarea Gabi Iluț, care este cunoscută pentru intransigență în ce privește violarea drepturilor sale de autor. “Când postăm o cântare pe youtube, interpretată de către cineva în biserică, noi nu știm dacă acea cântare aparține sau nu solistei Gabi Iluț,. De aceea, în momentul în care am început să primim strikes de la Gabi Iluț am scos de pe canal toate cântările pentru a fi siguri că am eliminat și cântecele compuse de dumneaei” – ne-a mărturisit administratorul unui canal cu resurse creștine.

Această practică este perfect legitimă atunci când compunerea versurilor/ cântărilor este tratată strict ca business iar cântecele sunt valorificate doar pentru faimă și bani.

Reclamarea și închiderea altor canale creștine, însă, în numele revendicării dreptului de autor, în timp ce pretinzi că faci slujbă (compui și cânți) pentru “gloria Domnului”, poate fi considerat un comportament cel puțin bizar.

Thus says the Lord Channel


“Vindecați pe bolnavi, înviați pe morți, curațați pe leproși, scoateți afară dracii. Fără plată ați primit, fără plată să dați.” (Mat.10:8)

Advertisement

2 thoughts on “Gabi Iluț – Nu și-a retras reclamațiile de închidere a unor Canale Creștine

  1. Sper ca Gabi Iluț să nu-și retragă nicio reclamație!
    S-au învățat prea șmecheri creștinii. Doar e mai simplu să dai play și copy-paste și să se folosească de munca altora, mai ales că unii fac bani de pe canalele lor, distribuind muzică și conținut furat de la alții.
    Să meargă și să transpire și ei prin studiouri, ca să vadă cum se face muzica. Să nu vorbim despre alte cheltuieli, pentru care unii cântăreți de calibru, au renunțat să mai facă muzică.

    Bravo ei, indiferent că e conținut creștin, sau ce-o fi, e muncă și trebuie răsplătită, nu furată.

  2. Mihail Naik

    @Rofstef, Nu cred ca ești foarte bine informat cu privire la ceea ce s-a întâmplat. Nu e vorba de “copy & paste” aici ci despre cântările care se cânta prin biserici de către diverși frați sau surori si care aparțin acestei cântărețe dar cei care le postează nu au de unde sa stie ca ii aparțin ei. Normal ar fi ca ea sa ii notifice prima data despre acele postări si doar daca nu le retrag de pe canal sa dea strikes. Altfel ar trebui sa ii învățăm pe de rost toate piesele. By the way, care sunt acei cântăreți de calibru care au renunțat sa mai facă muzica?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.