Sorina Lazăr: Poți avea siguranța că ești curat, liber de orice demon?

Fiti treji si vegheati! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneste si caută pe cine să înghită. Impotriviti-vă lui tari in credință, știind că si fratii vostri in lume trec prin aceleasi suferințe ca voi. (1 Petru 5:8-9)

1 Ioan 3
(3:2) Preaiubiților, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Și ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar știm că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea așa cum este.
(3:3) Oricine are nădejdea aceasta în El se CURĂŢEŞTE, după cum El este curat.

Ne curățim înaintea Lui Dumnezeu, de fiecare dată când ne pocăim de ceva si apoi avem credință că El ne-a iertat și ca ne-a curățat.

Poți să te curățesti cum scrie apostolul Ioan acolo și să fii PUŢIN necurat în același timp după?

1 Ioan 2

(2:28) Și acum, copilașilor, RĂMÂNEŢI în El, pentru ca, atunci când Se va arăta El, să avem îndrăzneală și la venirea Lui să nu rămânem de rușine și depărtați de El.

Ioan ne zice sa ramanem in Isus. Daca nu s-ar putea sa ramai in Isus atunci Ioan nu ar scrie asta. Sa ramai in Isus inseamna sa ramai in ascultare adica sa ramai curat.

Isus zice ca stapanitoru lumii, satana nu are nimic in El. Daca ramai in Isus nu poti in acelasi timp sa fi si carnal si sa asculti de demoni.

Ioan 13
(13:10) Isus i-a zis: „Cine s-a scăldat n-are trebuință să-și spele decât picioarele, ca să fie curat DE TOT, și voi sunteți curați, dar nu toți.”

Deci Isus zice ca se poate sa fi curat de tot. Isus ne spala cu cuvantul Lui si ne sfinteste.

Ioan 15
(15:2) Pe orice mlădiță care este în Mine și n-aduce rod, El o taie, și pe orice mlădiță care aduce rod, o curățește, ca să aducă și mai mult rod.
(15:3) Acum voi sunteți CURAŢI din pricina cuvântului pe care vi l-am spus.
(15:4) RĂMÂNEŢI în Mine, și Eu voi rămâne în voi. După cum mlădița nu poate aduce rod de la sine, dacă nu rămâne în viță, tot așa nici voi nu puteți aduce rod dacă nu rămâneți în Mine.

Isus ne porunceste sa ramanem in El.

Ca si crestin in cresterea lui spirituala ii este permis sa faca vreo greseala din lipsa de cunostiinta sau pur si simplu lipsa de maturitate duhovniceasca (sufletul inca egoist cu ego mare, nepredat Lui) ?

Ego-ul sufletului nu este un demon. Ego-ul este sufletul decazut din cauza pacatului. Sufletul trebuie supus Lui Dumnezeu. Nu exorcizezi sufletul.

Un bebe de 1 an de cate ori cade cand merge?

Un copil de 4 ani de cate ori trebe pedepsit ca sa scoti nebunia din inima lui ? (Rebeliunea sufletului)

Un adolescent cand face prostii trebe si el indreptat dar prin alte metode, la nivelul maturitatii lui.

Facem diferenta intre firea pamanteasca a omului (vocea trupului ce incearca sa ne ispiteasca), rebeliunea sufletului (vocea egoului nostru ce trebe supus) si demonii exteriori care vin sa ne ațâțe CAND suntem intr-o NEASCULTARE constanta, rebela ?

Derek Prince dadea un exemplu bun. Sa asculti de firea pamanteasca ii ca si un cadavru. Cadavrul acela va atrage intr-un final vulturi adica demoni.
(Ego-ul face pe plan firii pamantesti. Ego-up se gandeste numai la el insusi si e plin de mandrie).

1 Ioan 3
(3:18) Copilașilor, să nu IUBIM cu vorba, nici cu limba, ci cu IUBIM și cu ADEVĂRUL.
(3:19) Prin aceasta vom cunoaște că suntem din adevăr și ne vom liniști inimile înaintea Lui
(3:20) ori în ce ne osândește inima noastră; căci Dumnezeu este mai mare decât inima noastră și cunoaște toate lucrurile.
(3:21) Preaiubiților, dacă nu ne OSÂNDEŞTE inima noastră, avem ÎNDRĂZNEALĂ la Dumnezeu.
(3:22) Și, orice vom cere, vom căpăta de la El, fiindcă păzim poruncile Lui și facem ce este plăcut înaintea Lui.
(3:23) Și porunca Lui este să credem în Numele Fiului Său Isus Hristos și să ne iubim unii pe alții, cum ne-a poruncit El.
(3:24) Cine păzește poruncile Lui RĂMÂNE în El și El în el. Și cunoaștem că El rămâne în noi prin Duhul pe care ni L-a dat.

Daca crezi ca ai demoni in tine si crezi ca nu esti curat cum poti avea indrazneala la Dumnezeu sa îi ceri ceva si sa sti ca primesti si esti stapan pe ce ai primit?

In cursul cresterii spirituale un crestin mai greseste, cade si El il ridica daca acel om cere ajutorul Lui si se smereste… dar poate vor fi si momente cand te duci prea mult in razvratire si chiar ajung sa vina demoni sa te ispiteasca pt ca tot asculti de ego si de fire si de AIA o sa asculti si de minciunile demonilor si o sa simti ca esti prins si nu poti castiga.. DAR daca te smeresti si ceri ajutorul Lui, El te va elibera cu Adevarul Lui care va zdrobi complet egoul tau (pocainta) si sufletul tau se va preda lui si se va supune Lui si asa vei putea sa nu mai asculti de minciunile satanei si a firii pamantesti ci vei asculta de Duhul Sfant. Asa adevarul te face liber. Asa orice ii demonic va pleca.

Sa fi liber inseamna sa CREZI cu adevarat cuvantul Lui si asa il lasi pe Duhul Sfant sa lucreze prin tine si sa aduca roade (credinta)

Atacuri demonice pot să tot vină peste tine ca să te impiedice să faci voia Lui si să nu fie vina ta….problema îi când trăieste in păcat cineva si invită demonii să vină să îl robească complet…

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.