Sorina Lazăr: Eliberarea de sub puterea păcatului

ELIBERAREA DIN MÂNA LUI FARAON

I.Ce se întâmplă când vrem să ne eliberăm de sub puterea unui păcat, și începem lupta?
■ Vrăjmașul sufletului tău te apasă și mai tare cu acel păcat, creind presiuni sporite peste tine pentru a ceda și a renunța să mai fi liber de sub acel păcat, din cauza că nu ai mai acceptat robia acestuia.
=> de PRIMA DATA când Moise si Aaron au cerut lui faraon să elibereze poporul evreu, faraon a înăsprit muncile la cărămizi ale evreilor

EXOD 5 (4, 5, 6, 7, 8, 9)

4.Si imparatul Egiptului le-a zis: “Moise si Aaron, pentru ce ABATETI poporul de la lucrul lui? Plecati la lucrarile voastre.”

5.Faraon a zis: “Iata ca poporul acesta s-a inmultit acum in tara, si voi mai voiti sa-l faceti sa-si INCETEZE lucrarile?”

6.Si chiar IN ZIUA ACCEA, faraon a dat urmatoarea porunca ispravniceilor norodului si logofetilor:

7.Sa nu mai dati poporului paie, ca mai inainte, pentru facerea caramizilor; ci sa se duca singuri sa stranga paie.

8.Totusi sa le cereti acelasi numar de caramizi, pe care le faceau mai inainte; sa nu le scadeti nimic din ele, caci sunt niste lenesi; de aceea striga mereu: “Haidem sa aducem jertfe Dumnezeului nostru.

9.Sa se dea MULT de lucru oamenilor acestora, ca sa aiba de lucru si sa nu mai umble dupa naluci.”

II. Cum evoluează lupta cu păcatul:
■ pe măsură ce ne împotrivim păcatului cu tot cu mai multă forță, cel rău ne apasă tot mai tare cu puterea a acelui păcat
=> dar și minuni tot mai mari si mai puternice a făcut Dumnezeu pentru a elibera poporul evreu, in timp ce faraon se împotrivea cu tot mai multă inverșunare
■ spre sfârșitul luptei, când se manifesta cel mai puternic puterea acelui păcat, mâna Lui Dumnezeu (harul Său) NIMICEȘTE COMPLET puterea acelui păcat din viața noastră si se arată slava Lui DUMNEZEU, devenind LIBERI de acel păcat
=> la ieșirea din Egipt, Ingerul Domnului s-a așezat între tabăra evreilor si tabăra egiptelor si nu i-a lăsat pe egipteni să se apropie de israeliți
=>faraon cu toată armata lui i-a urmarit pe evrei, ajungându-i apropae de Marea Roșie, și Dumnezeu a făcut ca Marea Rosie să-i înghită pe egipteni, NIMICINDU-I CU DESAVÂRȘIRE:

EXOD 14 (13, 14, 17, 19, 20, 27, 28)

13.Moise a raspuns poporului: “Nu va temeti de nimic, stati pe loc si veti vedea izbavirea pe care v-o va da Domnul in ziua aceasta; caci pe egiptenii acestia, pe care-i vedeti azi, nu-i veti mai vedea niciodata.

14.Domnul Se va lupta pentru voi; dar voi stati linistiti.

17.Eu voi impietri inima egiptenilor, ca sa intre in mare dupa ei. Si faraon si toata oastea lui, carele si calaretii lui, vor face sa se arate slava Mea.

19.INGERUL LUI DUMNEZEU, care mergea inaintea taberei lui Israel, Si-a schimbat locul si a mers inapoia lor, si stalpul de nor care mergea inaintea lor, si-a schimbat locul si a stat inapoia lor.

20.El S-A ASEZAT intre tabara egiptenilor si tabara lui Israel. Norul acesta pe o parte era intunecos, iar pe cealalta lumina noaptea. Si toata noaptea cele doua tabere NU S-AU APROPIAT una de alta.

27.Moise si-a intins mana spre mare. Si inspre dimineata, marea si-a luat iarasi repeziciunea cursului, si, la apropierea ei, egiptenii au luat-o la fuga; dar Domnul a napustit pe egipteni in mijlocul marii.

28.Apele s-au intors si au acoperit carele, calaretii si toata oastea lui faraon, care intrasera in mare dupa copiii lui Israel; niciunul macar n-a scapat.


|| VISUL: Am visat odată că eram atacată de ceva demon, ce voia să mă suprime ca si cum ar fi vrut să imi ia viata. Pe măsură ce mă tot rugam mai puternic in numele Lui Isus să plece acel demon, simțeam cum acel demon mă ataca tot mai tare si mă oprima. Atunci am văzut lupta din exterior, cum intunericul demonic crestea tot mai mult de fiecare dată când mă rugam mai puternic, pentru a contracara lumina Lui din mine. Lupta părea la egal si tensiunea luptei creștea tot mai mult, dar la final am simțit cum rugăciunea a eliberat o putere exponențială, ce a nimicit cu desăvârșire atacul demonic. Din exterior, la sfârșit am văzut cum lumina Lui a explodat o dată, cât de mare s-a făcut si a inghitit cu totul intunericul demonic.

_____________________

Supuneți-vă, dar, lui Dumnezeu. Impotriviți-vă diavolului, si el va fugi de la voi. (Iac.4:7)

păcatul pândește la ușă; dorința lui se ține după tine, dar tu să-l stăpânești.” (Fac.4:7)

Sursa: https://www.facebook.com/groups/1121666191359688/user/100002061197197

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.