Vladimir Pustan și Ion Creangă, Florin Antonie și Mircea Eliade, trupa Iris și Cristian Barbosu

Tu, însă, ai urmărit de aproape învăţătura mea, purtarea mea, hotărîrea mea, credinţa mea, îndelunga mea răbdare, dragostea mea, răbdarea mea…De altfel, toţi ceice voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus, vor fi prigoniţi. Dar oamenii răi şi înşelători vor merge din rău în mai rău, vor amăgi pe alţii, şi se vor amăgi şi pe ei înşişi. (2 Tim 3:10-13)

by Paul Dan

Voi fi scurt, și încep cu Pustan

In gandirea noastra ca natiune, suntem atrasi de oamenii care ne vrajesc cu intamplari povestite pe un ton sfatos si cu inflexiuni actoricesti. Acesta este Pustan. Este Ion Creanga versiunea evanghelica. L-am expus pe blog cu blasfemiile ce le-a avut, dar cum era de asteptat, popularitatea lui a crescut si mai mult. Spune-le romanilor evanghelici sa fuga de blasfemiatori si de eretici, te vor urî, si vor imbratisa si mai tare pe Pustan. El este regele predicatorilor intre romîni.

Florin Antonie, mai marele proorocilor mincinoși dintre români

Când a venit covidul, Antonie striga ca s-a terminat cu totul, bursa va cădea si nu se va mai recupera. A spus ca America va intra in colaps subit foarte curand. Nu s-a implinit nimic din profetiile lui Antonie impostorul. Cu siguranta ca suntem in zilele din urma, dar lucrurile nu se intamplă după ceasul lui Antonie. Mii de evanghelici himnotizați de gestica, cuvintele bombastice si aproximatii ebraice kabalistice ale lui Antonie l-au facut pe Antonie marele mistic apreciat la nivel national si in diaspora. De ce asta? Românii au o inclinatie majora spre speculatii religioase, iar omul care a fost genial in privinta aceasta a fost Mircea Eliade. Si acum Eliade este adorat, apreciat de multi evanghelici carora nu le pasa ca el de fapt a fost in ocultism si hinduism. Am scris articole documentate despre Antonie, citându-i blasfemiile, si reactia a fost cea asteptata. Audienta lui Antonie a crescut astronomic pentru ca spiritul religios speculativ a lui Eliade nu a parasit mintea evanghelicilor, chiar daca acestia nu au citit prea mult din Eliade. Acesta este etosul romanesc.

Iris si Cristian Barbosu

Nu este nici o legatura directa intre trupa de rock Iris si Cristian Barbosu. Totusi, au comun acest spirit de avangarda care place tineretului. Cei tineri mai trag cu urechia la Pustan dar interesul lor este in abordarea contemporana de tip concert rock a servicilor religioase a lui Barbosu. Ce daca am publicat pe blog articole dezvaluind ocultismul din muzica rock si rap? Nevoia tinerilor evanghelici de modern si extravagant este rezolvata de Barbosu. Acesta continua sa rupa biserici si din țară si din diaspora ca să le facă “vertical” de moderne si are succes pentru că evanghelicii români sunt de unii singuri fără lideri care să ia pozitie față de un Pustan, un Antonie sau Barbosu.

Ce invatam din ultimele cuvinte a lui Pavel?

In versetele de mai sus observati ca Pavel in enumerarea care o face, pune intai invatatura. Romania are valori teologice, dar pentru mine este o enigma cum se face ca poporul evanghelic român este asa de ahtiat dupa eretici sau modernisti. Romanilor nu le place doctrina, nu le place Scriptura abordata sistematic si structurat. De aceea cei care au de spus lucruri biblice, documentate, structurate, nu gasesc audienta in masele de evanghelici. Mai este un lucru. Felicitari tuturor care s-au ocupat de evanghelizare in Romania in ultimele trei decenii. Lucrarea lor este monumentala. Dar nu au existat conferinte de doctrina biblica si apologetica care an de an sa intareasca pe cei evanghelizati. Fara suparare, fac un repros cu respectul cuvenit liderilor evanghelici români care îi lasa pe Pustan, Antonie, Barbosu, Zac Poonen si pe carismaticii care devoreaza Clujul baptist sa isi faca de cap ca niste prădători intr-o vie fara gard si fara paza.

Luaţi seama dar la voi înşivă şi la toată turma peste care v’a pus Duhul Sfînt episcopi (Sau: priveghetori.), ca să păstoriţi Biserica Domnului, pe care a cîştigat -o cu însuş sîngele Său. Ştiu bine că, după plecarea mea, se vor vîrî între voi lupi răpitori, cari nu vor cruţa turma; şi se vor scula din mijlocul vostru oameni, cari vor învăţa lucruri stricăcioase, ca să tragă pe ucenici de partea lor. Fapte 20:28-30

Sursa: https://ioan8.wordpress.com/2021/05/17/vladimir-pustan-si-ion-creanga-florin-antonie-si-mircea-eliade-trupa-iris-si-cristian-barbosu/

Advertisement

One thought on “Vladimir Pustan și Ion Creangă, Florin Antonie și Mircea Eliade, trupa Iris și Cristian Barbosu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.