Daniela Maron: Orfani/ Orphans

Încă de mică fiind, cauza orfanilor a fost înrădăcinată în inima mea. Am crezut că o dată ce trec anii, aceasta va dispărea, însă lucrurile nu au fost așa. Pe masură ce treceau anii, aceasta cauză devenea tot mai reală în inima mea, prinzând diferite forme. Gândul de a putea lua un copilaș nu pentru a-l ”realiza”, ci pentru a planta în inima lui bucuria mântuirii, îmi face inima să tresalte! Sunt conștientă că adopția aduce durere… la fel cum adopția noastra I-a adus lui Cristos agonie și, în final, moarte.

 Durerea va veni. Trebuie sa o primim. Fără agonia lui Cristos nu am fi nici tu, nici eu, unde suntem.


Biblia e PLINĂ de versete despre adopție. Incurajarea adopției si explicarea sa in viețile noastre. Tu și eu am fost adoptați la rândul nostru. Planul de mântuire constă într-o adopție incredibilă.

” Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem.” 1 Ioan 3:1.
‘El ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi (adoptați) prin Isus Hristos!” Efeseni1:5

Ce HAR! Să fi adoptat de Regele Universului! De Cel care a suflat și stele au fost create. (Psalm33:6).
De multe ori îmi pun întrebarea pe care probabil ți-o pui și tu. ”Ce să fac să devin mai mult ca Dumnezeu?” Simplu, fă ce face El. El spune ”Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi! ” (Ioan 14:18). Fă la fel. .
Ba mai mult.. Eric Ludy descrie într-o carte povestea unul baietel din Africa, abandonat pe marginea drumului. De ce ne cere Dumnezeu sa avem grija de orfani? Pentru ca ei sunt copiii LUI!.. ”Şi oricine va primi un copilaş ca acesta în Numele Meu Mă primeşte pe Mine.” Interesant..nu? Contează pentru Dumnezeu chiar atât de mult ? – Imaginează-ți că pe marginea drumului stă copilul tău. Din anumite motive, tu personal nu poți ajungi la el. Ce ai face? Eu as apela la toti prietenii, toate cunoștințele, si i-aș implora să meargă să se îngrijească de el. La fel face si Dumnezeu. Apeleaza la noi.. spunându-ne așa de clar..”Apărați cauza orfanului” – Psalm 82:3. ”Eu sunt Tatal orfanului”.
Întrebarea pusă de Eric mi-a rămas în minte și aș vrea să îți rămână și ție. ”Ce ai face dacă acel copilaș de pe marginea drumului, ar fi copilul tău?” Nu uita, e copilul Lui Dumnezeu si El iti cere să te îngrijesti de el. Vrei să fii ca Dumnezeu? Atunci fi tatăl orfanului. Dacă nu vei raspunde tu acestei chemări, cine o va face? Dacă nu vei deveni tu apărătorul acestui orfan, cine va fi? Nu te teme de greul care vine o data cu un copil.. Un copil orfan adoptat, îți aduce binecuvantarea de a arunca o privire in inima de Tata a lui Dumnezeu. Dupa ce Leslie Ludy a adoptat prima fetiță, mulți oameni veneau să o vadă si exclamau ” ce binecuvântată fetiță..să nimereasca ea într-o familie așa de specială”. Însă Leslie aduce o altă perspectiva! ”Eu sunt cea binecuvantată. De fiecare dată când mă uit în ochii fetiței mele, Îl văd pe Cristos uitându-se la mine

Continue reading Dincolodemine

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.