Misiune în Călărași

Lucrul acesta îl mărturisim cu toată mulțumirea, în toată vremea și in tot locul

În prima casă în care am intrat azi cu ceva cadouri și plase cu mâncare ne-a întâmpinat o doamnă care s-a scuzat că nu a făcut curat. Păi ce curat să faci când ai dușumea de pământ, iar de la joacă vin copiii plini de noroi și apă iar în casă e ca afară, iar tu n-ai apă caldă de la robinet, ci o plită pe care trebuie să consumi o grămadă de lemne să-i speli pe toți, ce curat să mai faci când îți plouă în casă, când nu-ți permiți să schimbi un pat, ci îl ai pe același de când te-ai măritat? Poate întrebați de ce sărăcia asta. El, soțul si tatăl copiilor, era bolnav, a fost pe șantier și a căzut de pe schelă, iar soția trebuie să se îngrijească de cei trei copii și de bărbatul care zăcea la pat.

Apoi am vizitat o doamnă, care a rămas însărcinată după mulți ani de așteptare, iar când în sfârșit a rămas însărcinată, soțul ei trecut de 40 de ani a pus-o să aleagă între el și copil, spunând că e “prea bătrân” pentru un copilaș (ar fi fost primul copil din viața lui). Așa sunt unii, monștrii care-și împing șotiile spre avort, pentru că ei trăiesc doar pentru burțile lor. Doamna nu și-a ucis pruncul așa că a fost dată afara din casă în plină iarnă. Mama ei i-a găsit o garsonieră, dar nemobilată. “S-a nimerit” ca noi să avem în dubă un dormitor complet. I l-am donat și am lăsat-o în lacrimi de bucurie. Ne-am rugat și pentru sănătatea ei și a copilașului.

O bătrânică mi-a spus că n-a avut 100 de lei pentru doua suluri de carton motiv pentru care ii ploua in casa ca afară, iar acum fiind bătrână și fără niciun fel de ajutor e nevoită să se trezească din oră în oră pentru a arunca găleata cu apa ca să nu i se înunde casa. Dacă nu-ți ploua in casa atunci ești foarte binecuvântat și nu te mai vaită ca n-ai palat.

Un medicament pentru văicăreală este chiar și faptul că te uiți la pozele acestea. 🙂

Pentru a ne ajuta să ajungem la cât mai mulți oameni te rog să donezi în contul Asociației:

RO08INGB0000999906461937
Asociatia Centrul Crestin Profides
C.I.F. 36766530
Codul BIC/SWIFT: INGBROBU

Acesta este un cont în lei în care se poate dona orice valuta, conversia făcându-se automat. Multumim!

Cu prețuire,
Toni Berbece

MisiuneaProfides #BisericaProfides #GreweSibiu #MâiniDeschise #Calarasi

One thought on “Misiune în Călărași

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.