Am scos Biblia din case și ne mirăm că una din trei femei este bătută, că suntem printre cele mai împătimită țări față de consumul de alcool, ne mirăm că ne rămân fetele gravide la 14 ani, că se vând prin videochat și prin “casele de masaj”, că băieții noștri au ochii plini de pofte necurate și de necredincioșie, că pentru ei femeia e o marfă, ne mirăm că nu-i pace în familie, că rata divorțului crește și că avem cel mai mare număr de copii uciși prin avort.
Am scos Biblia din școli și ne mirăm că se vrea în schimb “educația sexuală”, care este o mizerie de pervertire a minților copiilor noștri și nicidecum o educare în spiritul abstinenței creștinești.
Erau vremuri când orele începeau cu rugăciunea Tatăl Nostru, erau vremuri când la orele de religie punctul forte nu era ceva de genu’ Arsenie Boca, Parascheva și tradițiile moarte neproductive educativ, ci Hristos și Cuvântul Său. Cât timp religia nu se va face cu o Biblie în fața fiecărui elev, cât timp vom avea un procent de 98% dintre copii care nu au deschis niciodată Biblia, cât timp ai noștri nu vor învăța cele zece porunci, fericirile, roada Duhului Sfânt, predica de pe munte și alte pasaje din Biblie degeaba fac “religie”.
Am scos Biblia și principiile ei din conducerea țării, singurul contact al unor politicieni este când au jurat cu mâna pe ea, dar nu au deschis-o niciodată, tot ce știu unii din conducerea țării despre Biblie este că are coperți negre. Nu poți lupta cu răul, cu dracii și hoardele lor fără ceva mai puternic decât ei, cum e Biblia – numită și Sabia Cuvântului.
Am scos Biblia și principiile ei chiar din multe Biserici, azi nu se mai predică ca să deranjeze păcatul și comportamentul nefiresc. Azi, majoritatea Bisericilor au făcut un pact cu poporul, noi vă gâdilăm urechile iar voi cotizați la noi. Noi nu vă deranjăm, iar voi rămâneți “abonați” la serviciile noastre. Biserica a devenit ca o companie de servicii și nu un spital pentru smulgerea păcatului din trup și din suflet.
Cât timp nu vom readuce Biblia și principiile ei în case, în școli, în conducerea țării, în Biserici și peste tot, nu ne vom mai face bine!
Cu prețuire,
Toni Berbece
Spune-i, te rog, lui Toni Berbece că vremurile acelea nu erau nicidecum mai idilice, ci doar și mai barbare decît astăzi. Și tot așa va fi atîta timp cît vom mai da vina pe lipse sau prezențe, pe orice altceva decît pe noi înșine, ăia care fiecare în parte ne credem perfecți.
Dragă Issa, mă bucur de intervenția ta. Dar nu cred să aibă Toni nevoie de consilierea mea și nici nu cred că ar citi aceste pagini (care nu e literatură obligatorie). Biblia, ca educație și cultură, prin ea omul poate face diferența în deciziile sale, despre asta e vorba. De aceea e foarte ok și pertinentă observația ta, pe fond. Ultima frază a lui Toni mi-a dat de gândit. Că uneori îl mai corectez, dacă se poate, în mai bine. Aici, cu greu am decis că e chiar ok scris. Cel puțin cade cumva pe vorbele celor care tot zic că din toamnă, din iarnă… că de fapt nu vom mai scăpa niciodată de asemenea virus. Bine, e și teoria mea, că chiar dacă scăpăm, apare un altul… și tot așa. Nu ne plac cei care tot mereu au dreptate… fără să facă nimic!😊
Dragă George, deci m-a enervat unilateralitatea dragului de Toni din articolul de ieri mai mult decît oricare alta, atit de tare că ti-am dat unfollow numai ca să nu-l mai văd, îmi creează disconfort psihic.
Dar nu-i problemă, ești primit la mine oricînd cu aceeași bunăvoință, o să mai trec si eu din cînd în cînd să văd ce mai faci, deși mi se pare evident, din experiența acumulată, că n-am ce vedea nou.
Cu drag 🙂
Apreciez dragă Issa că ești tare pe poziție, dar mai ales cum gestionezi muțimea de comentarii la tine pe blog, în urma articolelor tale care atrag grupul obijnuit, la care mereu se adaugă. Am mai spus-o (pe) undeva, sunt ca și tine, primim un spectru larg de oameni deși suntem în fond foarte pretențioși. Știi, e într-un loc expresia “lărgiți-vă inima”. Te rog, nu te supăra că fac un pic pe profesorul (colocviul de pedagogie l-am luat cu notă maximă, primind și o decizie de a putea practica profesia de profesor, dacă e cazul; profu respectiv a avut inima largă, că el îi făcea curte profesoarei de fizică la liceul din Cotroceni, intersecție (cred) cu Ștefan Furtună, unde am ales să susțin lecția practică). Apropo de ură vs. iubire, zona acestor cuvinte. E o chestiune delicată pt oricine, pt. ceva contra firii naturale. Vezi, dragă Issa, e de necrezut (dacă nu cumva știi), în orice caz… de neconceput, de nedorit…, dar Isus Hristos asta cere ucenicilor Săi în “predica de pe munte” (Matei 5:43-48).
43. Ati auzit că s-a zis: “Să iubesti pe aproapele tău si să urăsti pe vrăjmasul tău.”
44. Dar Eu vă spun: iubiti pe vrăjmasii vostri, binecuvântati pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc si rugati-vă pentru cei ce vă asupresc si vă prigonesc,
45. ca să fiți fii ai Tatălui vostru care este in ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi si peste cei buni si dă ploaie peste cei drepți si peste cei nedrepți.
Aș zice că șablonul acestei gândiri continuă și în Matei 6, unde găsim rugăciunea clasică, Tatăl nostru, Matei 6:9-13) – v.12 “si ne iartă nouă greselile noastre, precum si noi iertăm gresiților noștri.” Deci dragă Issa, avem o condiție, pt. ca Dumnezeu să ne ierte greșelile noastre, trebuie ca mai întâi noi înșine să-i iertăm pe ceilalți, oricare ar fi ei (să nu-i urâm, ci să-i iubim).😊 Și, îți garantez că vei reuși, e vorba de harul lui Dumnezeu, nu e doar o vorbă; mai întâi iei decizia bună, apoi treptat vine și iertarea și iubirea de care e nevoie.😊
Eu nu cred că Dumnezeu m-a făcut să fiu nefericită acceptînd să văd zilnic predici pe care nu le doresc, ca să nu plec de la subiect, și că mă va ierta numai prin iubirea mea pt Toni, să zicem. Nici măcar nu mi-e vrăjmaș, ci doar un alt om, a cărui rază de acțiune nu mă interesează. Cuvîntul lui nu ajunge la mine, punct. Iar Dumnezeu m-a făcut după chipul și asemănarea lui și e puțin probabil să fi fost masochist.
… Mai explică-mi o dată cum ai ajuns cu subiectul la iubire și iertare, abia acum îmi dau seama că nu înțeleg.
Nu, nu te-a făcut Dumnezeu nefericită să vezi zilnic predici pe care nu le dorești; și da, ai dreptate că “vremurile acelea nu erau nicidecum mai idilice, ci doar și mai barbare decît astăzi”. Stai liniștită, am citat și explicat ca și cum ți-ar vorbi unul ca Sf. Augustin. El zice: “Iubește și fă tot ce vrei!”😊
Am încercat să spun un mod biblic de-a rezolva situații de-un anumit gen, problema cu Toni, e teorie, ea nu prea există. Știu din experiență, n-aveai de unde ști sau înțelege. Dacă însă ți-e ok rugăciunea Tatăl nostru și apoi textul în care Domnul Isus ne pretinde să ne iubim vrăjmașii, face sens perspectiva biblică a chestiunii; vizavi de faptul că ai pomenit de enervare și de disconfort. N-ai greșit cu nimic, am apreciat comentariul tău; doar am folosit ocazia de-a comunica peste ceva imperios necesar, zic să apreciem asta ca pe un aspect pozitiv… 😊
Reblogged this on „A venit Învăţătorul şi te cheamă.”.