Tiatira contemporană – Vaticanul versus Trump. Statul Paralel și Biserica Paralelă a lui Satan

+++
Daniel Branzei: Am avut rețineri să public studiul despre biserica din Tiatira. Multora le va părea greu de crezut. Iată un articol pregătitor. Țineți-vă bine!
papa-francisc
Papa Francisc s-a manifestat ca unul dintre cei mai aprigi oponenți ai lui Donald Trump și ai naționalismului său creștin, militând pentru o serie de valori marxiste precum globalizare, ecologie, multiculturalism, Noua Ordine, umanism.

Un editorial excepțional al lui Joseph Hippolito în Front Page Mag.

Un fost diplomat al Vaticanului în Statele Unite a făcut o afirmație șocantă într-o scrisoare adresată lui Donald Trump.

Arhiepiscopul Carlo Maria Vigano, nunțiul papal, adică ambasadorul Varicanului la Washington în perioada 2011-2016, descria conflictele care răvășesc anul acesta Statele Unite drept o bătălie biblică între Bine și Rău. Partea șocantă este afirmația lui Vigano că „establishmentul” catolic se află de partea Răului.

„La fel cum există un Stat Paralel („Deep State”)”, scria Vigano, „există și o Biserică Paralelă („Deep Church”) care își trădează misiunea și renunță la angajamentele față de Dumnezeu.”

Abandonându-și angajamentele, „Biserica Paralelă” se dedică opunerii lui Trump.

Mulți americani cunosc termenul „Deep State”: un grup de politicieni și funcționari care se consacră impunerii unui program care contrazice principiile fondatoare ale națiunii. Dar ce este „Biserica Paralelă” („Deep Church”)?

William Lobdell, fostul redactor al departamentului de religie al Los Angeles Times a oferit fără să vrea un exemplu.

Lobdell, un convertit la protestantismul evanghelic, era aproape de a deveni catolic. Dar relatând despre scandalurile sexuale și financiare din lumea catolică, a fost răvășit. În timp ce urma cursuri de cateheză pentru a trece la catolicism, el s-a apucat din nou de băutură, ajungând la dezalcoolizare.

În cele din urmă, Lobdell a devenit ateu, a demisionat din funcția de editor religios și a scris un editorial în care își explica demisia.

El vorbește despre un mesaj misterios de la o sursă surprinzătoare:

„Am primit un e-mail de la cineva adânc înfipt la Vatican, care spune că sunt mulți acolo care nu cred nimic din toate astea”, scrie Lobdell referindu-se la teologia catolică. „A fost uimitor.”

Și mai uimitoare este ideea că Biserica Catolică tolerează adorarea satanistă. Acest lucru este afirmat de către Malachi Martin, un universitar catolic, fost exorcist iezuit, care are legături extinse la Vatican.

„Avem episcopi și preoți și maici – dar mai ales episcopi – care au devenit membri ai unor clanuri sataniste și îl venerează pe Satan”, a declarat Martin într-un interviu din 1997 luat de ziaristul catolic Bernard Janzen. „Nu vă pot spune cât este de șocant când descoperi că un episcop este membru al unui clan satanic și îl adoră pe Lucifer. Este o profanare.”

„Unii dintre ei au menirea de a deveni influenți. Alții, de a deveni Cardinali, și aceștia au parte de o atenție specială. Credeți-mă, au parte de o atenție specială.”

Pentru Martin, implicațiile sunt evidente:

„Organizația – organizația Romano Catolică, alcătuită din cardinali, episcopi, preoți, călugări, maici, cu școli, și academii, și instituții, parohii și dioceze și toate celelalte – această organizație, se află în apostazie. În prezent, o majoritate importantă a oamenilor (laicilor) se află în apostazie, au fost duși la apostazie, dar și o importantă minoritate a cardinalilor, episcopilor, preoților și călugărilor se află în apostazie. Ei nu mai afirmă și practică adevărurile de bază ale Creștinismului, au uitat de Catolicism.”

„Ei descoperă că pot nega divinitatea lui Iisus și nimeni nu le face nimic. Majoritatea este dusă de nas și scoasă în afara credinței adevărate și ei nu știu acest lucru, deoarece sunt obedienți. Cei mai mulți consideră că este prea dificil să te opui curentului. Cum se pot ridica ei împotriva păstorului lor și să-i zică: «Ne înveți erezii» sau «Nu ne înveți adevărul»?

În 2009, Arhiepiscopul Robert Zollitsch, președintele conferinței episcopilor germani, confirma afirmațiile lui Martin.

Zollitsch a declarat la televiziunea germană că Iisus Hristos „nu a murit pentru păcatele oamenilor, ca și când Dumnezeu ar fi oferit o jertfă sacrificială, ca un țap ispășitor”, ci din „solidaritate” cu cei săraci și cu cei suferinzi. Astfel, Zollitsch repudia una dintre dogmele de bază ale creștinismului.

Papa Benedict, în ciuda faptului că a imprimat o linie conservatoare Bisericii și era conațional al lui Zollitsch, nu l-a corectat pe acesta public, nici nu l-a criticat. Zollitsch fusese numit ca episcop de Freiburg în 2003 de către Papa Ioan Paul al II-lea.

„Școlile catolice, în ansamblul lor, par că se rușinează să fie catolice”, a scris pe Twitter Melanie Diodati, masterandă în Teologie la Villanova. „Și își petrec întreaga viață pentru a le dovedi altora că nu sunt «prea» catolici. Este de-a dreptul jenant.”

Așadar, dacă episcopii, preoții și călugării catolici nu mai cred în teologia creștină fundamentală, atunci în ce cred ei? Într-o utopie globalistă, umanistă, așa cum a documentat Front Page Magazine.”

„Agenda lor este aceasta deoarece aceasta este dorința lui Lucifer”, a spus Martin. „Ei doresc să de-supranaturalizeze învățătura Romano Catolică, astfel încât să devenim ființe umane bune, nemotivate supranatural și astfel accesibile planurilor pe care ei le au cu umanitatea, care sunt niște planuri foarte întunecate.”

Aceste planuri urmăresc subordonarea Catolicismului discursului de luptă împotriva nedreptății sociale, așa cum scrie Diodati pe Twitter:

„Proful: Așa cum știm cu toții, religia noastră este folosită și sprijină oprimarea persoanelor, din cauza rasei sau genului.

Colegii de clasă: aprobă într-un acord total.

Eu… ”

Sursa: https://barzilaiendan.com/2020/06/26/tiatira-contemporana-vaticanul-versus-trump-statul-paralel-si-biserica-paralela-a-lui-satan/

https://evz.ro/vaticanul-versus-trump-statul-paralel-si-biserica-paralela-a-lui-satan.html

One thought on “Tiatira contemporană – Vaticanul versus Trump. Statul Paralel și Biserica Paralelă a lui Satan

  1. Pingback: Nunta dintre domnul Papa si doamna Protestantă – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: