Administrația Trump statuează regula prin care genul e definit de sexul biologic

by Vlad Pârău

Departamentul pentru Sănătate și Servicii Umane (HHS) a finalizat vineri o reglementare care anulează o regulă din ObamaCare ce urmărea să protejeze „drepturile” transgenderilor și accesul la avort, informează Tribuna Românească din Chicago.

Schimbarea de politică identifică genul cu sexul biologic al unei persoane, în timp ce regula din era Obama definea sexul unei persoane ca fiind „un simț intern al genului, care poate fi bărbat, femeie sau o combinație de bărbat și femeie”. Practic, la alegere și fără fundament biologic.

Legile federale privind drepturile civile previn discriminarea pe bază de rasă, culoare, origine națională, dizabilitate, vârstă și sex, așa cum este definit el.

Sub regula federală a lui Barack Obama, un spital ar fi putut fi solicitat să efectueze proceduri de „tranziție de gen”, cum ar fi histerectomii, dacă unitatea medicală ar fi oferit astfel de tratament pentru alte afecțiuni medicale.

Citiți și: Cornel Nistorescu: Adio, model american!

Scopul regulii era să pună în aplicare secțiunea anti-discriminare din Affordable Care Act, care restricționează discriminarea pe bază de sex în îngrijirea medicală, dar care nu folosește termenul „identitate de gen”. În baza vechii reglementări, avortul și identitatea de gen erau strecurate printre protecțiile împotriva discrimiării sexuale.

În conformitate cu noua politică, spitalele și asiguratorii, pe baza libertății religioase, pot refuza să ofere servicii precum avorturi și proceduri de „tranziție de gen”.

Sursa: https://www.activenews.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.