Tony Berbece: Când Pastorul/Preotul tău…

Când Pastorul/Preotul tău nu te-a mai sunat să te întrebe de sănătate gândește-te că a sunat zeci sau a fost sunat de zeci de oameni care sunt disperați, care au probleme stringente, care au nevoie de rugăciuni urgente, care au nevoie de încurajări imediate. Dar nu uita că pastorul tău e un om limitat ca și tine și nu dacă nu are timp de tine o vreme, tu nu ești singur, tu-L ai pe Hristos!

Când Pastorul/Preotul tău pare că a omis să te salute și a trecut cu privirea peste tine, nu te-a ingnorat, nici nu te urăște, nu te evită, ci doar are o mie de gânduri în cap, presiunea slujbei care urmează sau vizitele și îndatoririle care-l așteaptă după slujbă. Dacă el pare că te ignoră, nu uita, Hristos te așteaptă să vorbești cu el!

Când Pastorul/Preotul tău nu a mai predicat atât de fierbinte și de pregătit ca data trecută, dacă nu a mai strălucit fața lui ca de obicei, dacă nu e la fel de zâmbitor, dacă e puțin încruntat, iar privirea îi pare pierdută, nu uita, și el e om, are probleme, are datorii, are familie, are griji multe, are un trup care adesea se îmbolnăvește, resimte de multe ori oboseala. Nu-l critica pentru că nu dă totul, ci roagă-te pentru el ca Dumnezeu să-l întărească.

Când Pastorul/Preotul nu te salută, nu te supăra, salută-l tu cu bucurie, când nu te sună, nu te supăra, ci sună-l tu cu o încurajare, când nu te vizitează, sună-l și fă-i tu o vizită, îl vei suprinde plăcut, când e îngândurat întreabă-l dacă ai cu ce să-l ajuți. Nu uita, Pastorul/Preotul tău nu e Dumnezeu, ci un slujitor al Lui, din carne și oase ca și tine. Doar Hristos este singurul perfect și fără de cusur, așadar, iubește, iartă, acoperă, poartă de grijă și ce vrei să ți se facă, fă!

Cu prețuire,

Toni Berbece

sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.