Daniel Olteanu, India: Soluția lui Dumnezeu

Iată ce mai gândesc în inima mea şi iată ce mă face să mai trag nădejde: Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! (Plâng. Ieremia 21-27)

Scrisoare misionară

Cu siguranță Dumnezeu nu ne-a uitat în mijlocul necazurilor noastre. Mai curând noi l-am uitat. Prin păcatele noastre am luptat împotriva bunătății lui Dumnezeu. O, marea îndurărilor răbdării lui Dumnezeu cu noi! De aceea nu am pierit cu totul (v.21-22). Numai din pricina mijlocirii Domnului Isus la tronul de har am fost cruțați. Oare cât ar trebui să iubim Numele Domnului Isus?

Haideți să respingem durerea, fustrarea, neîmplinirile și amărăciunea vieții noastre pentru prezența vindecătoare a lui Dumnezeu (v.24). Domnul Isus este partea din Dumnezeu pe care niște păcătoși ca noi o pot atinge. Oare cum ar trebui noi să alergăm la turnul nostru de scăpare? În afară de Domnul Isus este vai și amar.

Se pare însă că vindecarea, ajutorul, alinarea și pacea noastră necesită timp (v.26). Pentru venirea Domnului Isus în lumea aceasta a trebuit creată o națiune și dat un Cuvânt ancorat în istorie. Pentru revenirea Domnului Isus trebuie creată o haina pestriță în culorile tuturorilor neamurilor. Dar e bine să te știi că ești măcar un fir din haina Lui de nuntă și să îl așteptăm cu răbdare pe Mire.

Uneori gemând, suspinând, lăcrimând, oftând sub povara voiei lui Dumnezeu tragem carul gloriei lui Dumnezeu spre poarta cerului. Și Dumnezeu spune că este bine sa avem jugul Lui (v.27). Haideți să îl urmăm pe Domnul Isus care a mers până la moarte pe calea implinirii voiei lui Dumnezeu! Amin.

Vă invit să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru următoarele lucruri:

1. Duminică am avut din nou părtășie cu câțiva frați și surori din Raigaon.

2. Am început să pregătesc aproape în fiecare zi mesaje în bengaleză și română pe care să le trimit grupurilor de WhatsApp din care fac parte.

3. Frații din Jalpaiguri au putut ridica banii care fuseseră trimiși lor.

4. Rozes, unul dintre tinerii din Raigaon, s-a pocăit astăzi la o strângere de casă. Fusese împreună cu trei din prietenii lui în pădure ca să vâneze. Doreau să petreacă noaptea în pădure. Unul dintre prietenii lui a avut un bunic care fusese vrăjitor. Deodată, în mijlocul pădurii, acesta și-a schimbat vocea și a început să vorbească exact ca și bunicul lui. Atunci ceilalți trei prieteni (inclusiv Rozes) s-au înspăimântat. Au încercat să îl liniștească pe prietenul lor. Dupa aceea, fiecare a început să se roage la dumnezeul pe care îl știau. Rozes știa ceva despre Isus. S-a rugat la Isus și a promis că nu se va mai droga. Dar după ce prietenul lui și-a revenit, a uitat. Atunci prietenul lui a început din nou să vorbească precum bunicul lui. Din nou au început să strige fiecare la dumnezeul lui. De data asta când prietenul lui s-a liniștit, n-au mai stat deloc în pădure, s-au întors imediat în sat. Rozes s-a dus imediat la ruda lui credinciosă unde era o părtășie de casă. Acolo a mărturisit totul și s-au rugat pentru el. Dupa aceea au mers la casa lui Rozes ca să își arunce drogurile.

5. Cumnatul meu, Amardeep, ne-a ajutat să îl trimitem acasă pe Baskar.

6. Frații noștri din Jalpaiguri s-au unit în fața necesității ajutorării celor fără hrană, cum este familia musulmană a lui Asma și alții. Unii frați și surori au dăruit bani, alții orez și cartofi. Grupul lui Atzinto a mers să le distribuie.

Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

1. Mântuirea lui Ashish. Nu sunt încă semne de pocăință în viața lui.

2. Tatăl lui Baskar a murit. Baskar este unul dintre adolescenții bengalezi în grija noastră. Rugați-vă pentru credința lui. În ultima vreme el obișnuia să postească o dată pe săptămână. Cu ocazia arderii trupului tatălui lui, bengalezii au tot felul de ritualuri păgâne. Rugați-vă ca Dumnezeu să îl ocrotească și să îi dea înțelepciune în toate alegerile care trebuie să le facă în mijlocul familiei lui.

3. Epidemia se răspândește tot mai mult în India. Rugați-vă pentru ocrotirea fraților care au luat inițiativa ajutorării altora.

Tată, păstrează-mă lângă Tine, chiar și slab, bolnav, sărac și uitat. Tu ești Infinitul lângă care vreau să îmi așez rădăcinile în Domnul Isus. Amin.

Daniel

Sursa: http://newsnetcrestin.blogspot.com/2020/04/scrisoare-misionara-daniel-olteanu.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.