Înmormântarea pastorului Viorel Candrianu – VIDEO, Ipotești, și Mesajul scris al pastorului Viorel Iuga

Meajul Pastorului Viorel Iuga – în scris 

Mesaj adresat pastorilor din UBR

Stimaţi fraţi colegi,
Evanghelia predicată de noi se împlineşte în dreptul tuturor, inclusiv a noastră. Aşa cum ştiţi, fratele şi colegul nostru Viorel Candrianu a plecat acasă, la răsplată. Stau şi mă întreb dacă am pierdut sau am câştigat… În prima fază, omeneşte vorbind, a pierdut familia, a pierdut biserica, au pierdut bisericile din ţară şi din străinătate şi am pierdut noi, colegii de jug. Privind din altă perspectivă, cred că plecarea lui ne poate avantaja. Plecarea rapidă a lui Viorel ne-a atras atenţia, dacă mai era necesar, că putem pleca şi noi oricând. Aceasta înseamnă că trebuie să ne gândim cu mai multă seriozitate la relaţia cu familiile noastre, cu cei pe care îi slujim, cu colegii şi mai ales cu Stăpânul. Când nu suntem atenţi, pierdem timp preţios făcându-ne griji cu privire la aspectul material al familiei, la viitorul nostru, la anii bătrâneţii etc.

Dragi colegi, viaţa chiar nu ne aparţine. Oricum am întoarce lucrurile, nimic nu ar trebui să fie mai important decât ceea ce spunea apostolul Pavel în cuvintele: „…să-mi sfârşesc cu bucurie calea şi slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca să vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu.” (Faptele apostolilor 20:24)

Deci am pierdut sau am câştigat? Dacă plecarea lui Viorel nu ne învaţă nimic, am pierdut. Dacă prin plecarea lui, Dumnezeu îşi împlineşte scopul în viaţa noastră, am câştigat. Vă invit, dacă veţi considera că este biblic, să facem câteva lucruri practice:

  1. Să ne rugăm. Să ne oprim din alergare şi să avem un moment de rugăciune pentru familie. (Poate să ne rugăm chiar cu familia noastră.) Să nu ne limităm la o frază scrisă pe reţelele de socializare, ci chiar să avem un timp de rugăciune pentru ei. Să ne rugăm pentru sora Geta, fete şi pentru familia lărgită.
    • Să “adresăm” un mesaj familiei*. Nu mă refer la predici sau la sfaturi competente. Mă gândesc la gânduri de încurajare, mărturisiri ce pot înviora familia etc. Cred că sunt mulţi care pot împărtăşi experienţe avute cu Viorel sau să spună cum l-a folosit Domnul… Puteţi alege varianta scrisă sau înregistrată. Indiferent că veţi scrie sau veţi înregistra video, ne-am bucura să trimiteţi mesajul la UBR uniuneabaptista@gmail.com ca să facem un material aranjat frumos şi apoi să îl trimitem familiei. Cele două metode nu se exclud… Când trimiteţi, scrieţi în subiect: pentru familia Candrianu
  2. Să “participăm” la serviciu de înmormântare. Ştiu că nu putem… Gândindu-mă la plecarea mea, am spus la mai mulţi colegi: dacă auzi că am plecat să NU vii la înmormântare. Nu are rost să cheltui timp şi bani pentru aproape nimic. M-aş bucura în schimb, să faci cel puţin două lucruri. În primul rând, să faci o rugăciune pentru familie. Apoi, caută să vesteşti cuiva Evanghelia. Gândeşte-te cât timp ai consuma să vii la înmormântarea mea şi măcar o parte mică din el foloseşte-l pentru a împărtăşi cuiva Evanghelia. Aplicând gândul la Viorel, dacă am putea merge la Ipoteşti, unora ne-ar trebui minim 2 zile. Nu spun să investim 2 zile în răspândirea Evangheliei, (oare de ce nu?) dar cred că am putea investi în ea măcar 2 ore. Roagă-te deci pentru familia lui Viorel şi aşează încă o dată Numele Domnului peste ei. Apoi, ştiind cât de mult i-a plăcut lui Viorel să predice Evanghelia, investeşte în aceasta. Caută pe cineva nemântuit şi du-i Vestea Bună. Viorel a plecat aşa că ne-a rămas mai mult de lucru nouă…
    Am pierdut sau am câştigat? Să ne dea Domnul înţelepciunea să acţionăm în aşa fel ca să putem spune în viitor: am pierdut puţin, dar am câştigat mult.
    Cu speranţa revederii în glorie şi cu certitudinea răsplătirii tuturor slujitorilor credincioşi.

Ps. Chiar aş fi curios să ştiu câţi vom „participa” la înmormântarea lui Viorel…

Viorel Iuga, președintele Uniunii Baptiste
Mesaj adresat pastorilor din UBR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.