Viorel Iuga – Programul propus pentru această sâmbătă

În Numele Domnului Isus Cristos şi cu ajutorul Duhului Sfânt voi încerca:

1. Să motivez oameni la rugăciune. Pentru că avem nevoie vitală de ajutorul divin, m-am gândit să merg la vecini şi dacă nu s-au izolat, să îi invit să facem o rugăciune pentru situaţia actuală din lume şi din România. O putem face în curte sau în stradă. Ca să nu ne adunăm prea mulţi la un loc, voi încerca să fac mai multe astfel de întâlniri. Roagă-te şi vezi dacă nu cumva Domnul aşteaptă să faci la fel.

2. Să transmit Evanghelia. Şi ea rămâne la fel, dar metodele de transmitere sunt multiple. Dacă Dumnezeu mă inspiră voi folosi mijloacele media. Ele nu expun nici purtătorul ei nici ascultătorul. Dacă voi vedea oameni pe stradă, care nu s-au izolat, voi încerca să le spun un Cuvânt de încurajare şi despre nevoia apropierii de Dumnezeu cu pocăinţă şi cu încredere. Fiul Său a murit pentru iertarea noastră şi a înviat pentru neprihănirea şi glorificarea noastră. Roagă-te şi vezi ce trebuie să faci astăzi.

3. Să fac cât mai mult bine. Faptul că sunt sănătos, mă obligă să mă gândesc la cei bătrâni, bolnavi, neputincioşi sau necăjiţi. Ştiu că nu pot face mult, dar vreau să fiu călăuzit de Domnul unde trebuie să merg şi ce trebuie să fac. Roagă-te să ai şi tu privilegiul acesta.
Aş putea scrie mai mult, dar mă opresc. Nu pot încheia însă până nu am câteva îndemnuri pentru voi, cei care aţi avut amabilitatea sau curiozitatea să citiţi până aici.

a. Dacă eşti îngrijorat, aruncă toate îngrijorările, indiferent de natura lor, înaintea Domnului. El le poate rezolva cel mai bine.
b. Dacă eşti bolnav, încrede-te în El pentru mângâiere, asistenţă şi vindecare. Fii ferm convins că Domnul poate face tot ce doreşte şi va face tot ce este spre binele tău.

c. Dacă eşti sănătos, nu face din binele tău şi al celor dragi prioritatea numărul unu. Domnul te-a păstrat sănătos ca să slujeşti. Acţionează înţelept, dar implică-te. Nu merge fără o călăuzire specială la cei cu un presupus factor de risc, dar nici nu sta liniştit. Doreşte, roagă-te pentru inspiraţie, fii creativ şi slujeşte-ţi semenii. Indiferent de loc şi de metodă, motivează la rugăciune şi mărturiseşte Evanghelia. O poţi face cu vecinii, cu cei din faţa blocului, cu cei de pe strada ta, cu cei pe care îi găseşti în parcuri, cu colegii de la locul de muncă etc.

Dacă ai decis să nu ieşi din casă, îţi poţi sluji semenii şi printr-un mesaj scris sau unul vorbit.

4. Dacă eşti slujitor duhovnicesc, fii activ! Crede-mă, deşi gestul este nobil, nu îţi poţi permite să te intereseze doar sănătatea trupească a oamenilor. Aşa cum ai predicat de multe ori şi este adevărat, astăzi vor pleca oameni în iad, în spitale, în carantină sau în locuri unde nu vei mai avea acces. Vezi dacă nu cumva, unul dintre aceştia, trebuie să fie încurajat, informat sau ajutat să se apropie mai mult de Dumnezeu prin tine. Dacă ai clădirea bisericii deschisă, du-te acolo şi fii cu oamenii care Îl caută pe Dumnezeu. Roagă-te cu ei, încurajează-i, instruieşte-i, învaţă-i şi mângâie-i. Ajută-i măcar cu prezenţa ta! Fii păstorul bun, care urmând Modelul Domnului Isus este gata să îşi dea şi viaţa pentru oi. Dacă ai slujbele din biserică suspendate, aşează-te la dispoziţia Duhului Sfânt pentru călăuzire în slujire. El îţi va spune dacă trebuie să stai în faţa ecranului pentru update sau dacă slujba ta este alta. (Faptele Apostolilor 1.8)

În consecinţă, astăzi 14.03.2020 ora 7 AM: omul rămâne om, păcatul rămâne păcat, Calea este una singură, Coronavirusul COVID – 19 rămâne un virus, Dumnezeu rămâne Dumnezeu, Raiul rămâne rai şi creştinul trebuie să rămână creştin, adică un mărturisitor al Evangheliei lui Isus Cristos.

sursa: https://suceavaevanghelica.wordpress.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.